Stram Kurs-stifter Rasmus Paludan er anholdt i Paris

Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludan er anholdt i Paris for at ville afbrænde koranen foran Triumfbuen.
13. november 2020 kl. 09:58Opdateret 13. november 2020 kl. 12:06

Stifteren af det stærkt islamkritiske parti Stram Kurs, Rasmus Paludan, er anholdt og fængslet i den franske hovedstad, Paris.

Det bekræfter den franske ambassade i Danmark over for TV2.

Paludan er anholdt og fængslet for at planlægge at afbrænde koranen ved Triumfbuen, skriver TV2.

Udenrigsministeriet bekræfter over for Ritzau, at en dansker er anholdt i Frankrig, men ønsker ikke at oplyse, om der er tale om Rasmus Paludan.

- Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk statsborger er tilbageholdt af de franske myndigheder.

- Ambassaden yder konsulær bistand. Udenrigsministeriet kan ikke give yderligere oplysninger på grund af tavshedspligt i personsager, skriver Udenrigsministeriet i en mail til Ritzau.

Den franske avis Le Point rapporterer, at Paludan blev anholdt onsdag klokken 14.30. Det skete, da han forlod Hotel Courtyard i det 12. arrondissement, hvor han boede med sin assistent.

Ifølge TV2 skriver Le Point, at Rasmus Paludan er på den franske terrorliste for at tilhøre det yderste højre.

Paludan sidder på nuværende tidspunkt tilbageholdt i et detentionscenter i Paris. Han har ifølge Le Point fået et administrativt forbud mod at være i Frankrig.

Ifølge BBC blev fem af Paludans støtter smidt ud af Belgien torsdag. De har fået indrejseforbud i et år.

BBC skriver, at de fem mænd blev udvist, fordi de ville afbrænde en koran i området Molenbeek, hvor der bor et overvejende marokkansk flertal, i Bruxelles.

Ifølge den belgiske minister for asyl, Sammy Mahdi, blev de beordret til at forlade landet med det samme, hvilket de gjorde.

- De blev afvist, fordi disse mænd repræsenterer en seriøs trussel, når det gælder den offentlige orden i landet, sagde Mahdi ifølge nyhedsbureauet AFP.

I slutningen af oktober blev Paludan anholdt i Berlin, da han trods et forbud forsøgte at rejse ind i den tyske hovedstad.

Stram Kurs havde forinden annonceret på Facebook, at man ville gennemføre en demonstration i den berlinske bydel Neukölln.

I slutningen af august blev Rasmus Paludan også nægtet indrejse i Sverige i to år. Det skete, da han forsøgte at gennemføre en demonstration i landet. Begrundelsen var, at man frygtede, at han ville begå en forbrydelse.

Han har dog senere selv oplyst, at han har fået anerkendt svensk statsborgerskab.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Ifølge TV2 skriver Le Point, at Rasmus Paludan er på den franske terrorliste for at tilhøre det yderste højre."

"Paludan sidder på nuværende tidspunkt tilbageholdt i et detentionscenter i Paris. Han har ifølge Le Point fået et administrativt forbud mod at være i Frankrig, skriver TV2."

Ifølge BBC blev fem af Paludans støtter smidt ud af Belgien torsdag. De har fået indrejseforbud i et år. BBC skriver, at de fem mænd blev udvist, fordi de ville afbrænde en koran i området Molenbeek, hvor der bor et overvejende marokkansk flertal, i Bruxelles.
(...)
- De blev afvist, fordi disse mænd repræsenterer en seriøs trussel, når det gælder den offentlige orden i landet, sagde Mahdi ifølge nyhedsbureauet AFP."

Hvorfor var det lige, at man tolererede Rasmus Paludans tåbelige provokationer i Danmark og ovenikøbet brugte over 100 mio skattekroner til politibeskyttelse for at sikre Rasmus Paludans "ret" til at true den offentlige orden i Danmark????

Hans Larsen, Kim Folke Knudsen, Herdis Weins, Carsten Munk, Gert Romme, Eva Schwanenflügel, Hanne Larsen og Per Langholz anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

@Ole Svendsen
Fordi Danmark er et mere frit samfund, og hvor det at menneskers øgede handlemuligheder også kan medføre flere økonomiske omkostninger heldigvis ikke prioriteres som noget særligt vigtigt. Alle vore friheder koster. Velfærd giver muligheder, muligheder er frihed. Frihed koster penge/ressourcer. Kulturer der prioriterer "den offentlige orden" som statens og samfundets vigtige opgave, er kulturer der er vores moralsk underlegen og som det ville være flovt og fejt at ville efterligne.

Danskeren, Rasmus Paludan, der siger, han er svensk statsborger, og i øvrigt kræver 1 mio. kroner i erstatning af den svenske stat, er anholdt af fransk politi.

Grunden er, at han om onsdagen havde planlagt afbrænding af koranen ved en demonstration i et område af Paris, der i overvejende grad muslimsk område.

Iflg oplysninger i franske medier sidder han fængslet blandt muslimer i et fængsel for illegale migranter, og beder nu om den danske PET´s hjælp.

Paludan har sendt en meddelelse til PET med orene; "hjælp, de vil dræbe mig". Samtidig oplyser han til PET, at de franske myndigheder på denne måde forsøger at slå ham ihjel.

Hvad danske PET vil gøre, ved man ikke. Og det er uklart om Utrikesdepartementet i Sverige er villige til at hjælpe Rasmus Paludan, der for nylig oplyste, at han nu er svensk statsborger.

Ole Svendsen, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Bjørn Pedersen hvordan er vi et friere samfund ved at en enkelt person kan tvinge myndighederne til at bruge millioner af kroner der kunne bruges langt bedre og ved ødelægge ferieplanlægningen for masser af politiets ansatte?

Ole Svendsen, Kim Folke Knudsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

@Ulla, dine bekymringer omkring økonomi og omsorg for den enkelte betjent er latterlig. Og jeg er helt sikker på at det idelukkende skyldes at du ikke kan lide RPs ytringer. Det kan jeg iøvrigt heller ikke, men han har ret til at gøre det som han gør (i Danmark) og han har ret til at kræve beskyttelse.

Hvis Justitsministeren ikke mener at han har betjente nok, må han gå til Statsministeren og bede om flere ressourcer. Længere er den ikke.

Bjørn Pedersen

@Ulla Nygaard
Det er vi ved at vi vægter frihed og lighed højere end hvad en borger og dennes frihed og lighed måtte koste os andre af penge. Det samme princip der gælder vort velfærdssamfund, gælder for vore friheder. Det er noget vi giver hinanden, uden at kævles over nogle få danskere, f.eks. de kronisk syge, er "udgiftsdanskere", hvorimod de raske fuldtidsansatte er "indtægtsdanskere".

Henrik Plaschke

Gert Romme

Jeg har på forskellige franske hjemmesider (aviser, magasiner, tv-hjemmesider m.v.) søgt efter oplysninger om Paludan i Paris. De bekræfter ikke alt, hvad du skriver ovenfor.

Paludans afbrænding af Koranen skulle finde sted ved Triumfbuen. Dette område ville jeg ikke betegne som værende et i ”overvejende grad muslimsk område”. Han kunne have fundet andre mere oplagte steder i Paris, hvis det havde været ønsket.

Paludan er tilbageholdt af en instans, der hører under Paris’ politipræfektur, og som beskæftiger sig med illegale immigranter (Département de contrôle des flux migratoires). Det er jo ganske logisk, eftersom Paludan p.t. i Frankrig må ses som en illegal immigrant. Jeg kan naturligvis ikke udelukke, at der skulle være muslimer blandt de øvrige indsatte, der ligesom Paludan er illegale immigranter. Vi må jo så håbe, Paludan har godt selskab.

Dine oplysninger om Paludans henvendelse til PET, ser jeg intet om på de franske hjemmesider. Hvad er din kilde?

@ Henrik Plaschke,

Tak for interessen for mit indlæg.

Det jeg skrev, er en forkortet sammenskrivning af flere artikler i franske og andre udenlandske medier. Og jeg har faktisk ikke lagt noget til, eller skrevet noget i nogen anden mening, end det, der kan læses. Og hvis du undrer dig over dette med at bede PET om hjælp, så er det formentlig helt korrekt, for jeg tror ikke, at nogen journalist udenfor Danmark ved, at politiets efterretningstjeneste forkortes til PET.

At du ikke kan finde noget i franske medier, undrer mig. For jeg har netop i dette øjeblik og på få minutter fundet en hel del i de skrevne avisers elektroniske medier. Så du må i gang igen.

Nu nævnet du ikke, hvilke triumfbue, der skulle anvendes til koran-brænding. Men jeg var i en længere årrække ansat af hovedkontoret på en stor fransk dækproducent, der i de første flere år før udflytning havde hovekontor i det 16. arrondissement - altså tæt på Arc de Triomphe du Carrousel. Og dengang kunne store dele af området nord, vest og øst for Arc de Triomphe du Carrousel godt anses som hjemsted for indvandrere fra kolonierne i Nordafrika - altså i overvejende grad muslimsk, selv om jeg ikke tror, at ret mange var direkte troende. Om det fortsat er tilfældet, ved jeg selvfølgelig ikke.

Kim Folke Knudsen

@Rasmus Paludan

Med vanlig sans for provokation forsøger Rasmus Paludan at iscenesætte sig selv og hans parti

med planen om at brænde Koraner af i Paris

Den 11 November 2020

Dagen for våbentilstanden og afslutningen på den 1 Verdenskrig

Hvor det franske folk mindes de millioner af døde soldater og civile som faldt i en krig så blodig og grusom.

Hvor der i Tyskland vil være mindehøjtidelighed på Volkstrauer Tag ( en anden dato end 11 November ) for de millioner af tyske soldater som døde i skyttegravene og for de mange tyske civile som gik til på grunde på grund af hungersnød og elendighed i krigens år.

Hvor der i GB og USA vil være mindehøjtideligheder for de mange engelske soldater og soldater fra hele det engelske imperium og for de amerikanske soldater, som ikke vendte hjem fra Frankrigs slagmarker. Ikke at forglemme de civile ofre i England for Zeppelin angreb og de søens ofre for den tyske U-båds krigsførelse.

Hvor Rasmus Paludans forfædre utallige sønderjyder satte deres liv på spil tvunget i tysk uniform tll at kæmpe for en fremmed og fjendtlig magt, som havde besat Sønderjylland. Danskere ligger også begravet i Frankrigs Jord.

Hvor der i Frankrig har været spændinger mellem befolkningsgrupper på grund af terroristers ikke troendes hærgen i Nice og i Paris forstæder, som Rasmus Paludan finder det betimeligt at hælde benzin på et farligt bål.

Han ligner en rejsende ekstremistisk prædikant udi had og atter had.

Det går jo ikke ud over hans eget land Danmark men kun Frankrig må vi forstå !

Respektløs er den danske provokatør - mere er der ikke at tilføje.

Er den ringe omtale i danske medier omsider udtryk for, at en vis pinlig stemning er indtrådt over denne danske turists opførsel i udlandet.

@Kim Folke Knudsen
Vi skriver 2020 i kalenderen. Har du nogensinde spekuleret over hvem voldsmanden er i Paludans omrejsende cirkus?

Bjørn Pedersen @ Det er vi ved at vi vægter frihed og lighed højere end hvad en borger og dennes frihed og lighed måtte koste os andre af penge.@

Der er begrænsninger på hvad for medicin og hvilke behandlinger folk kan blive tilbudt i det offentlige sygehusvæsen ud fra økonomiske betragtninger om rimelig og hvor meget sundhed man ellers kunne købe for de penge. Du accepterer altså ringere sikkerhed og mindre lovshåndhævelse fordi Paludan har en Grundlovssikret ret til at sige nogle ting? Har han jo ingen grundlovssikret ret til frit at afbenytte sig af politiets midler, eller har han? I så fald. Hvor mange omrejsende facist-gøjlere skal vi så acceptere at betale for?

Bjørn Pedersen

@Ulla Nygaard
"Du accepterer altså ringere sikkerhed og mindre lovshåndhævelse fordi Paludan har en Grundlovssikret ret til at sige nogle ting?"

Ja til det første og med den største glæde, og selvom jeg da også i visse andre tilfælde går ind for mindre lovshåndhævelse, er det vist dig der går ind for at Paludan ikke skal beskyttes af gældende lovgivning?

"Hvor mange omrejsende facist-gøjlere skal vi så acceptere at betale for?"
Dem alle sammen, hvis det var nødvendigt. Det er det ikke, fordi de ikke alle er "gøjlere".

“While there is a lower class, I am in it,
While there is a criminal element, I am of it,
While there is a soul in prison, I am not free.”

- Eugene V. Debs

Jacob Nielsen @ @Ulla, dine bekymringer omkring økonomi og omsorg for den enkelte betjent er latterlig. Og jeg er helt sikker på at det idelukkende skyldes at du ikke kan lide RPs ytringer@

Latterlig ligefrem? Bekymring omkring enkeltpersoners enorme indvirken på statsbudgettet er aldrig latterlig. Hvis du synes det, betaler du enten for lidt i skat eller sætter for lave krav til offentlig service.