Telegram

Coronarestriktioner ventes at blive forlænget tre uger

Nuværende restriktioner forlænges frem til 28. februar, erfarer flere medier før pressemøde torsdag aften.
Telegram
28. januar 2021 kl. 15:08

Statsministeriet har torsdag indkaldt til pressemøde om covid-19 situationen. På pressemødet torsdag klokken 18 i Statsministeriet ventes de nuværende restriktioner at blive forlænget frem til 28. februar. Det erfarer Ritzau og flere andre medier.

Dermed ser det ikke ud til, at børnene i 0. – 4.-klasser vender tilbage til skolen i uge seks. Ifølge Ritzaus oplysninger skal modelleringsgruppen under Statens Serum Institut (SSI) dog regne på muligheden for at åbne for 0-4 klasse før 28. februar.

Ud over høje smittetal tidligere i januar har bekymring for den særlige britiske variant af corona B117 medvirket til, at Danmark i øjeblikket er midt i en omfattende nedlukning.

Sundhedsmyndighederne har tidligere vurderet, at varianten kan blive den dominerende variant i midten af februar.

Og det vurderes, at det kan blive sværere at holde epidemien under kontrol, når den meget smitsomme britiske variant dominerer.

På nuværende tidspunkt er blandt andet skoler, detailhandel og restauranter lukkede, og der indført forsamlingsloft på fem personer for at dæmpe smitten. Det er disse initiativer, som nu ventes at blive forlænget.

Nedlukningen har ført til, at antallet af smittede og indlagte er faldet. Men den britiske coronavariant B117 er blevet mere udbredt i Danmark på det seneste, viser tal fra SSI, der er offentliggjort torsdag.

Der er i uge 3 fundet i alt 231 tilfælde af varianten, der stammer fra Storbritannien. Det er en stigning fra 224 ugen før.

B117 udgør 13,5 procent af de positive prøver, der er blevet analyseret for, hvilken variant de stammer fra. Det er en stigning fra 7,4 procent ugen før.

Udviklingen dækker over, at der i samme periode har været et stort fald i antallet af smittetilfælde med de mere gængse varianter.

Der er et vist efterslæb på tallene, fordi det tager op mod en uge at analysere de positive prøver for, præcis hvilken variant de stammer fra.

Tallene løber derfor kun til og med fredag 22. januar og dækker altså kun fem dage i uge 3.

Der er i alt fundet 772 tilfælde med B117 i Danmark. I seneste opgørelse fra mandag var tallet 632.

Der er ikke fundet nye tilfælde af den sydafrikanske variant B1351 de seneste dage. Der er fundet i alt fire tilfælde af varianten i Danmark.

/ritzau/

Opdateret 28. januar 2021 kl. 16:05

Rune Stilling

Jeg er ked af at sige det, men hvis ikke de tillader skolerne at genåbne d. 7. februar må jeg sige, at denne regering vælger de nemme løsninger frem for at tage hensyn til ALLE borgere. Det skyldes alene regeringens egen uformåen eller dovenskab, at man ikke genåbner skolerne i et eller andet omfang. Det har i hvert fald ikke noget at gøre med, at man ikke vil kunne kontrollere smitten.

Rune Stilling

Jeg er ked af at sige det, men hvis ikke de tillader skolerne at genåbne d. 7. februar må jeg sige, at denne regering vælger de nemme løsninger frem for at tage hensyn til ALLE borgere. Det skyldes alene regeringens egen uformåen eller dovenskab, at man ikke genåbner skolerne i et eller andet omfang. Det har i hvert fald ikke noget at gøre med, at man ikke vil kunne kontrollere smitten.

Rune Stilling

Hvor er hjælpepakkerne til forældre, der på 3 måned skal forsøge at arbejde fuldtid samtidig med at de hjælper og sørger for deres børn har et liv, der fungerer? Det kan ikke lade sig gøre, men det ignorerer man fuldstændigt. Skal vi til at rasle med generationstyverisablen igen?