Telegram

Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

En person er blevet ramt af den mere smitsomme sydafrikanske coronavariant. Det kan være på rejse til Dubai.
En mere smitsom variant af coronavirus vurderes at være baggrunden for en stor stigning i antallet af smittetilfælde i Sydafrika de seneste måneder. (Arkivfoto)

En mere smitsom variant af coronavirus vurderes at være baggrunden for en stor stigning i antallet af smittetilfælde i Sydafrika de seneste måneder. (Arkivfoto)

RITZAU SCANPIX

Telegram
16. januar 2021 kl. 17:38

Det første tilfælde med en mere smitsom sydafrikansk coronavariant er registreret i Danmark.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) lørdag på sin hjemmeside.

Den smittede er fra Sjælland, og smitten forbindes med en rejse til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. Der er ikke yderligere oplysninger om personen, herunder hvornår vedkommende kom tilbage til landet, og om personen kan have udsat andre for smitte.

- Den er kendetegnet ved, at den har en øget smitsomhed, og man har set, at den har spredt sig i Sydafrika, som man har set B117 sprede sig i England og Irland, siger Tyra Grove Krause, der er konstitueret faglig direktør hos SSI.

Ud over at den sydafrikanske variant er mere smitsom, vurderes den også at kunne være mindre følsom over for vacciner.

- Den er ikke farligere end de andre varianter, vi kender. Den har en mutation, som kunne tyde på, at vacciner ikke vil være helt så virksomme.

- Men ifølge WHO vil vacciner også virke over for den her variant, siger Tyra Grove Krause.

Den sydafrikanske variant er døbt B1351/501Y. De sydafrikanske myndigheder fortalte første gang om varianten 18. december.

Den har ifølge myndighederne udgjort en stigende andel af alle de positive prøver i Sydafrika fra midten af oktober og frem.

Sydafrika har siden december oplevet en kraftig stigning i antallet af smittede, på trods af at landet har årstiden med sig, da det lige nu er sommer. Det menes at skyldes den nye variant.

Det er normalt, at et virus ændrer sig, og i sjældne tilfælde kan det føre til, at det bliver mere smitsomme varianter.

I øjeblikket er der i Danmark mest fokus på den britiske variant, der indtil videre er fundet 256 tilfælde af.

Den vurderes at være 50-74 procent mere smitsom end de gængse varianter, og den er i øjeblikket baggrunden for den delvise nedlukning af Danmark.

Der er for den sydafrikanske variant ikke på samme måde sat tal på, hvor meget mere den smitter, men den har ifølge Tyra Grove Krause vist de samme takter som den britiske.

Hun vurderer, at der er lav sandsynlighed for, at den sydafrikanske variant vil udkonkurrere den britiske variant, blandt andet fordi der kun er blevet påvist ét tilfælde.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for smitteopsporing i Danmark, vil der være ekstra fokus på at finde de personer, som har været tæt på personer, der er smittet med de mere smitsomme varianter.

Det gælder både den britiske, men også den sydafrikanske.

/ritzau/

Opdateret 16. januar 2021 kl. 18:51

Peter Engelbrecht

At fejle er menneskeligt men at gentage den samme fejl gentagende gang kort tid efter hinanden er tegn på dumhed. Hvorfor er det, at den danske stat lader personer der her været ud og rejse gå gennem lufthavnen uden tjek, eller påbud om isolation?

Første gang i marts 20 fra Østrig, anden gang UK i december 20 og nu fra Dubai.....

Staten må gribe ind når personer agerer som var de overmennesker og mere værd end alle de danskere der sidder isoleret på 10. måned, har mistet job, gået konkurs, været indlagt med alvorlige symptomer eller har mistet pårørende eller venner.

Det kan godt være man er blogger og lever af at tage billeder i Dubai eller synes man har krav på at “piratfeste” sig ud af ensomheden eller synes at staten ikke skal blande sig i ens liv. Mit råd til disse mennesker som vi alle har mødt på vores vej, dem med mindbindet hængende om hals, smøg i munden og argumentet om at de ikke skal bruge mundbind for de har astma, det er, at rejse til Brasilien, England eller USA og vende retur om nogle år.

I gider jo alligevel ikke være en del af vores fest.

BENT LARSEN, Carsten Munk, Arne Albatros Olsen, Per Torbensen, Søren Nielsen, Mogens Holme, Per Kortegaard, Freddie Vindberg, Georg Kallehauge, Alvin Jensen, Sören Tolsgaard, Inge Lehmann, Asiya Andersen, Jens Christensen, Erik Winberg, Kim Folke Knudsen, Lillian Larsen og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar

Og så er der den japanske fætter.....Gad vide, hvornår den ankommer.
Måske får den følgeskab af en ukendt fra Sydamerika.

Anne-Marie Krogsbøll, Freddie Vindberg, Kim Folke Knudsen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Peter Engelbrecht

Dine ord det vi tænker.

Med fare for at blive stenet offentligt her i landet.

Jeg priser mig lykkelig her over ikke at være i familie med vedkommende.

Men først må vi have begrundelsen fra den smittede: vi kan vi jo alle blive smittet ved et uheld. Vi må have at vide, var rejsen til Dubai livsnødvendig ? og hvis ja, hvordan kan det så lade sig gøre at komme tilbage til Danmark uden at du bliver tvangstestet i lufthavnen. Jeg begriber ikke de danske myndighederes totale slendrian og magelighed på dette punkt. Det er utilgiveligt.

Der er ikke måneders inkubationstid på COVID19. Hvorfor rejser en dansker til Dubai, når rejser til hele Verden frarådes ?. Hvordan er det muligt at sejle igennem Kastrup Lufthavn og som en hjemvendt pestbacille transportere sig selv hjem for senere at konstatere, at nu er jeg personligt årsag til, at vi har fået en ny katastrofe til landet importeret 501.Y den sydafrikanske variant.

Danmark er ikke i stand til at beskytte sig selv mod importen af alle mulige COVID19 varianter. Det er nu et faktum. Først minkene hvor der gik måneder inden myndighederne for sent greb ind med det resultat, at nu ligger hele branchen i ruiner. Så B117 varianten, hvor vi nærmer os status som foretrukkent rejseland for denne nye variant, der vil forsinke genåbningen af Danmark i månedsvis fremover med økonomisk ruin for mange mennesker til følge og at de udsatte for smitte skal lide under denne fortsatte isolation fremover. Kig på smittetallene i GB de er ikke opløftende. Over 15.000 mennesker er døde i GB med COVID19 siden nytår det er over 16 dage !!

Vi hører i går dansk erhvervsliv fabulere om COVID19 vaccinepas, så de ærede højtlønnede der mener at udgøre grundlaget for vores Velfærdsstat kan få lov til at gå på Restaurant. Jamen jeg kan da sagtens se medens vi andre knap nok kan gå på arbejde eller få skiftet en nøgle, at det må være en menneskerettighed for de ærede og selvoptaget erhvervsfolk, at få lov til snarest muligt at gå på restaurant for ellers så går Verden, deres personlige ego og ikke mindst dansk økonomi under. Hvor mange danske partier i den såkaldte blå blok er økonomisk afhængige af denne samling erhvervsidioter, som står bag dette forslag ?. Hvornår er der besindige erhvervsfolk som tager afstand fra dette absolut vanvittige forslag ?

Vi har end ikke overblik over, hvor meget en vaccineret er i stand til at bringe smitte videre. og dem der nu er vaccineret her i landet, det er en dråbe i havet.

Når det er standarden for den gradvise genåbning af Danmark så tænker jeg det her varer evigt for der er simpelthen for mange tosser her i landet, som er i stand til at få Pandemien til at vare ved i en uendelighed.

Jeg formulere mig her i en sprogbrug, som jeg normalt ikke vil benytte. Men jeg bliver simpelthen edderspændt forbandet på de folk, når jeg tænker på den risiko som de med deres letsindighed og tåbelighed og arrogance trækker med ind på sygehusene, hvor læger sygeplejersker, rengøringsassistenter, SOSU hjælpere med mere nu skal bringes i fare for at blive smittet med sydafrikansk COVID19.

Læger, sygeplejersker, rengøringsassistenter, SOSU hjælpere og alle de andre mange brave og tapre danskere, som yder dag og nat for at redde os andre. De får ikke bevilget 3 ugers ferie til at realisere deres eget ego i Dubai eller de får ikke fortrinsret til vaccine, fordi de lige skal på restaurant som var det en livsnødvendighed.

Jeg håber, at Regeringen indser, at de nu er nød til at skride ind overfor denne trafik over grænserne for ellers så står vi med COVID19 indsats som er destruktiv og selvødelæggende for os alle.

https://www.bbc.com/news/health-55534727

Eva Kjeldsen, Jeppe Bundgaard, Arne Albatros Olsen, Per Torbensen, Søren Nielsen, Brian W. Andersen, Mogens Holme, Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg, Georg Kallehauge, Alvin Jensen, Sören Tolsgaard, Inge Lehmann og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Lillian Larsen

Kim Folke Knudsen
Din sprogbrug her er helt på sin plads!

Egon Stich, Eva Kjeldsen, Søren Nielsen, Mogens Holme, Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg, Alvin Jensen, Sören Tolsgaard og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Kim Folke Knudsen.

Måske blev personen testet i lufthavnen ved hjemkomst fra Dubai?

Jeg forstår heller ikke politikerne.

Da de ser hvilken ravage den britiske variant kan lave, får de samtidigt at vide Sydafrika har samme problem.

Hvad gør de? De forbyder rejser til og fra UK.
Men hvad med Sydafrika? Ingenting.

Det er som om vores politikere gang på gang får at vide ulven kommer og siger nå. Ulven er foran døren, nå. Ulven er i entreen, nå. Ulven er foran din strube. Hent kammerjægeren.

Jeg forstår heller ikke mine medmennesker mere i hvertfald en stor andel.

Hvorfor skal folk lystigt rejse på kryds og tværs midt i en pandemi?

Hvad skal en dansker holde ferie i Sydafrika for her og nu? Og samme dag han kommer hjem handle i netto, gå på arbejde og invitere gæster?

Er der virkelig så mange mennesker, der er kolde i røven over, potentiellt at slå andre mennesker indirekte ihjel? Ruinere den danske økonomi?

Kim Folke knudsen og Peter Engelbrecht får sagt det, som det er.

Personligt er jeg ikke skuffet mere. Jeg er skræmt fra vid og sans.

Ikke i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at politikere og så mange medmennesker kunne agere så uansvarlige, ligeglade og inkompetente. Og især for politikerne uforberedt i en pandemi.

Pandemier er et livsvilkår. De kommer ikke som en overraskelse, man takler dem ved at planlægge for dem.

Lillian Larsen, Arne Albatros Olsen, Per Torbensen, Mogens Holme, Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg, Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen og Sören Tolsgaard anbefalede denne kommentar
Sören Tolsgaard

I går - inden den sydafrikanske mutation blev konstateret i DK - kunne man bl.a. læse følgende: Christian er lige kommet hjem fra Sydafrika: Nægter at isolere sig [BT, 15/1 2021].

Besynderligt: Samles der sig nogle borgere, kan der hurtigt vanke en klækkelig bøde, men karantæne ved indrejse, selv fra højrisikozoner, er kun en anbefaling: Hvad synes du selv? Christian m.fl. rejsende synes anbefalingerne er ude af proportioner og gør, som det passer dem.

Også besynderligt at høre Thyra Grove Krause (SSI) nedtone situationen: Den ser ikke ud til at være farligere end de andre varianter, vi kender .. [?]

Tyra Grove Krause vurderer heller ikke, at man bør indføre yderligere restriktioner, der er direkte målrettet mod de smitsomme varianter. Der er allerede en del restriktioner - både i forhold til rejser og test - og der bliver lavet en intensiveret kontaktopsporing for de her varianter, så jeg mener, at vi gør, hvad vi kan, siger hun [JP, 17/1 2021].

Fatalismen breder sig. Og det er da heller ikke rart, at næsten alle vore nabolande har galoperende dødstal og sundhedssektorer på randen af sammenbrud: England, Sverige, Tyskland, Polen, Holland, Belgien , Irland. Mens vi venter på, det bliver vores tur, kan vi stadig nå at hygge os lidt i smug ..

Kun Norge og Finland holder tilnærmelsesvis den østasiatiske standard. DK burde følge trop og bevogte sine grænser, intensivere smitteopsporing og karantæne.

Men vi synes lige så blinde for den aktuelle trussel som sidste vinter, og følgerne bliver derefter.

Jeppe Bundgaard, Lillian Larsen, Arne Albatros Olsen, Per Torbensen, Eva Kjeldsen, Mogens Holme, Kim Houmøller, Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg, Georg Kallehauge, Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Jeg er sådan set enig med Peter Engelbrecht - når jeg ikke giver anbefaling, er det pga. den lille bemærkning omkring folk med astma. Mig bekendt ER der faktisk personer, som af forskellige grunde ikke kan bruge maske. Personer med KOL kunne være en anden gruppe - de har jo i forvejen svært ved at trække vejret. Vi skal ikke gøre tilværelsen endnu sværere for disse grupper ved at hetze på dem.

At der så er folk, som misbruger den undskyldning, er en anden sag, som jeg ikke rigtigt ved, hvad vi skal gøre ved.

Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Peter Engelbrecht

@AnneMarie Krogsbøll,

Jeg er 100% enig med dig. Det skal forståes som, at jeg gennem mit arbejde har truffet mange som trækker det kort at de har astma samtidig med at de fx står og ryger cigaretter eller kommer løbende til toget. Disse personer udnytter jo netop situationen for ikke at beskytte deres medmennesker og til dels sig selv.

Carsten Munk, Inge Lehmann, Anne-Marie Krogsbøll, Mogens Holme og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Peter Engelbrecht

Du forveksler KOL med astma.

Anne-Marie Krogsbøll

Ja, endnu engang forsøger Brostrøm/SST/regeringen at lege rodeoryttere i stedet for at slå bæstet ned. Endnu engang glemmer de, at rodeoryttere ALTID (mig bekendt) ender med at ryge af.

Et ordsprog falder mig i hu:
"Man skal ikke kaste brønden till, når barnet ER druknet".

Men det er det, de danske myndigheder - efter forårets succes - gang på gang insisterer på at gøre: Too little, too late. "Lad os nu se, hvor galt det går, for vi skal ikke gøre noget, før det ER gået galt."

Tænk, hvis vi nu allerede i starten af december, hvor Storbritannien begyndte at gå i panik - som foreslået af mange af os havde lukket grænserne for ikke nødvendig trafik, krævet karantæne (med kontrol af overholdelse) og test ved indrejse? Næh nej - lad os da hellere lukke de nye supervirusser ind i landet, SÅ kan vi da se, om ikke vi - i modsætning til andre lande - kan klare dem med de bare næver.

Tænk, hvis vi ikke havde brugt det groft uvidenskabelige "proportionalitetsprincip" (læs: politiske overbevisning) i sommer, da man stod overfor begyndende minksmitte? Hvis vi i stedet havde brugt det gode og snusfornuftige "forsigtighedsprincip", så havde vore myndigheder ikke ment, at det var proportionalt nok kun at slagte de smittede dyr, og vi havde været et helt andet sted nu.

Tænk, hvis vi allerede i september-oktober, hvor smittetallene begyndte at røre på sig, havde reageret i stedet for at flytte proportionalitetsoverliggeren for hvilke daglige smittetal, der var bekymrende? Næh nej - der var det vigtigere at kagle i hønsegården om rigsretter og rævekager, og pandemibekæmpelsen fik lov at sejle. Det var grov forsømmelighed overfor befolkningen - som altså består af mange flere end et par tusinde minkfarmere.

Tænk, hvis vi allerede i oktober-november, hvor tallene for alvor begyndte at røre på sig, hvad lukket ned, og fået dem under kontrol? Næh nej, vi har styr på det, vi henstiller bare til danskerne, at de lader være med at synge for mange julesalmer.

Nu er vi alligevel nødt til at gennemføre en rigtigt hård nedlukning, hvis vi skal genvinde kontrollen. Så udgiften undgår vi ikke, tvært imod - det bliver dyrere. Vi får bare meget mindre for pengene nu, for der er allerede røget 1000 unødvendige menneskeliv, og der komme efter al sandsynlighed til at ryge flere tusind flere, når den britiske variant får overtaget. og det sørgelige er, at det har været fuldstændigt forudsigeligt, hvis bare man ville bruge sin almindelige logik og fornuft og viden om corona - i stedet for sin "kan ikke se skoven for bar´ træer"-ekspertviden, som vil se dynger af lig på bordet, inden man har "evidens" nok.

Randrup er (for sent) ude og bede om opstramning omkring indrejsereglerne - de er for slappe nu. Men lad os nu se - SST og SSI synes nok, at det vil være "uproportionalt", for smittetallene er jo på vej ned. Lad os vente, til vi har fået alle 6 varianter godt og grundigt ind i landet - og så er det alligevel for sent, og så er der ingen grund til at lukke grænserne, for nu er de her jo allerede, de varianter. Har vi ikke hørt den tåbelige logik mange gange efterhånden? "Vi skal ikke gøre noget, før det er gået galt, og når det er gået galt, er der jo ingen grund til at gøre noget, for så er det for sent".

Fra artikel i dag i Politiken om spildevandstestning.
"»I dag er tallene for smittens udbredelse helt afhængige af, hvor mange der bliver testet. Ved at teste i spildevand kan man følge udviklingen af smitten i en by eller en bydel, endda 3-4 dage tidligere end med test af mennesker«, siger Per Halkjær Nielsen."
....
"»Vi taler om småpenge i forhold til både lyntest og andre test«, konstaterer han."
....
"Danmark er et af de eneste lande i den vestlige verden, hvor det ikke sker."
...
"»Statens Serum Institut er ikke afvisende overfor de muligheder, der kan ligge i spildevandsundersøgelser, men vurderer, at der er så udstrakt og velgennemført human teststrategi, som muliggør en aktiv og velfungerende smitteopsporing, at spildevandsundersøgelser ikke aktuelt er et indsatsområde«, lyder det i et skriftligt svar."
...
"»Hvis vi havde overvåget spildevandet i København i november, er jeg overbevist om, at vi havde set, at noget skulle ske inden december«, siger direktøren."
....
"Det kan være effektivt at overvåge kloakvandet fra en bestemt bygning for smitte. Det gør laboratoriefirmaet selv. Hvis en prøve viser smitte blandt medarbejderne, er næste skridt at analyse de mundbind, som de ansatte går med. Mundbind fra medarbejderne i et team bliver puljet, og når teamet med smitte er indkredset, så bliver medarbejdere i det team testet.
»Koster det penge? Ja, men det er prisen værd. Jeg har ikke haft behov for at sende folk hjem og har haft almindeligt åbent«, siger Jesper Gamst."
politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art8067261/Spildevandet-sladrer-om-corona-men-seruminstituttet-vil-ikke-analysere-det

Ja, det er udtalelser fra en lobbyist med privateinteresser i sagen - men Hjørring Kommune har på eget initiativ brugt metoden, og haft glæde af den. Og logisk set giver den metode mening, og det giver IKKE logisk set mening IKKE at gøre ALT, hvad der kan hjælp på nuværende tidspunkt, hvor vi står over for et "bæst" af en 3. og muligvis 4. og 5. bølge - alt afhængig af, hvor forskellige mutationerne er.

"teststrategi, som muliggør en aktiv og velfungerende smitteopsporing"????? WHAT?????? I så fald, hvorfor står vi så her nu med r... i vandskorpen? og "velfungerende" smitteopsporing? Hvilket land taler han om? Læser han ikke aviser? Følger han ikke med? Vores smitteopsporing er elendig - så elendig, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu har mørklagt tallene for, HVOR elendig den er! Igen får jeg en mistanke om, at myndighederne kører én målsætning udadtil, og en helt anden bag kulisserne. For ellers kan man da ikke hævde, at vores smitteopsporing er "velfungerede". Det passer i hvert fald ikke med en målsætning om faktisk at bekæmpe epidemien.

Hvorfor denne modstand mod at gøre ALT, hvad vi kan for at undslippe 3. bølge? Er der nogen, som har skjulte interesser i faktisk at lade den køre lidt? Vaccineproducenter? Lægemiddelfirmaer? Kortsigtede erhvervsinteresser i at holde åbent, længe efter at det er blevet uforsvarligt?

Tænk, hvis vi var fortsat med at bruge forsigtighedsprincippet! Jeg er overbevist om, at det i det lange løb ville være langt, langt billigere, både økonomisk og i menneskeliv, end det tåbelige "proportionalitetsprincip", som ikke er andet end SST's overlægers synsninger og mavefornemmesler og politiske overbevisninger.

Og jeg gætter på, at de bliver ved på den måde - de VIL ikke blive klogere. De VIL hellere ride tigeren end sætte den effektivt i bur - det er jo sjovere og mere macho og mere lydhørt overfor erhvervslivet.

Det kommer til at koste os alle sammen dyrt, både i kroner og øre og sorg og tårer. Det er for mildt at sige "Hundehoveder"!! Indsæt selv et passende skældsord.

Lillian Larsen, Per Torbensen, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Eva Kjeldsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Asch, der løb det lidt af med mig, kan jeg se på min forrige kommentars lægende. Sorry....

Peter Engelbrecht

@Eva Schwanenflugel

Jeg tror I misforstår mig eller at jeg ikke gør det klart.

Når jeg nogle gange møde unge mennesker i mit arbejde på steder hvor det er påbudt at bære visir eller mundbind oplyser disse mennesker at de har astma og er undtaget fra reglen. De samme mennesker sås løbende til toget eller rygende på cigaret. Måske har disse mennesker astma eller KOL men jeg undrer mig og kan ikke lade være med at tænke mit fx at de er pisse lige glade med andre og misbruger regeringens indmelding om anbefaling frem for påbud og disses undtagelser. Det samme gælder rejser

Per Torbensen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Ok, Peter - jeg har sikkert læst dig forkert. Du har garanteret ret i, at der er en del, som misbruger den undskyldning. Synd for dem, som faktisk har problemer med mundbindene.

Eva Schwanenflügel og Peter Engelbrecht anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Sætternissen:
"lægende" = "længde"

Min handicappede søn på 24 har for længst fået badgen - : Fritaget for at bære mundbind.

Ellers er han noget påfaldende, og det er ret tydeligt at se hans handicap (autisme-udviklingshæmning). Hans bosted og personalet er endnu gået fri..... Det er fint.
Vi kæmper alle,. Ingen er dér, endnu blevet vaccinerede. Til afklaring på div. tvang, så er der stadigvæk og heldigvis ingen tvang til vaccinering, som kommer til de handicappede på bosted også via e-boks, den er styret af en evt. værge. I hans tilfælde værgen mig.
Selvfølgelig skal han vaccineres når han får tilbuddet. Det skal vi vel alle. Det er jo ingenting i forhold til hvis man IKKE gjorde det.
Men at se, de unge der skider det hele en march, de dovne med masken hængende under næsen og med smøg og smøret grin og fjæsen dybt i mobilen, og ovenboerne der holder skrålefællessang med "vennerne" indtil 02.00, (så fik jeg det UD;), det gør mig gal. Man skal vælge hvor man gider være gal, eller langsomt resignere.

Selvfølgelig er der mange med moral, og de skal virkelig have ros.

Som de fleste vel kan læse, har jeg haft mine kampe. Og nogen af dem vindes desværre kun, hvis man skærper tonen.

Har hørt, de i Island har de lavet den metode, at de, der ikke vil lade sig teste ved indrejse SKAL i karantæne. Men hvad nytter karantænen, hvis den ikke overholdes, og hvordan taler man til den sunde fornuft?
Ved at klippe- klistre? Se, her, her har du....

Staten skal på banen og se at få rettet op på den måde de taler til de, der rejser på. NU.

Inge Lehmann, Per Torbensen, Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Lillian Larsen

Mutanter her og der på vej ind i landet. Negativ test i lufthavnen, og så nogle dage senere positiv. Nå ja, men vi fanger de fleste, som om det var narkotika. Hvis man absolut skal krydse grænsen, må man acceptere at skulle afsætte tid til karantæne.
Vogne med varer må skifte chauffør, kun med dispensationer i særlige tilfælde.
Det burde kunne lade sig gøre.

Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Ja, det burde kunne lade sig gøre. Det er viljen, der halter.

Hvorfor er vi ikke forlængst begyndt at træne hundesnuder i at fange covid-smittede, sådan som man har gjort i andre lande? Ganske vist ikke noget, medicinalindustrien kan tjene på - men efter rapporter meget hurtigt, effektivt og præcist.

10 hundesnuder udstationeret i hver lufthavn, grænseovergang, færgeterminal osv., så ville man kunne fange de fleste smittede på vej ind i landet. Tænk, hvis man havde gjort det siden september-oktober, så ville vi have meget lav smitte nu.

Når myndighederne vedblivende afviser den slags lavteknologiske, ikke-medicinalindustritilknyttede tiltag, så begynder jeg at blive lidt mistænksom.

Anne-Marie Krogsbøll

"Mens resten af Danmark er ramt af nedlukning, delte influencere med mange tusinde følgere, som den tidligere bokser Mikkel Kessler og realitystjerne Elvira Pitzner, billeder på deres sociale medier fra sydens sol."
politiken.dk/indland/art8068434/Influencere-og-kendte-rejser-sydp%C3%A5-trods-nedlukning

Nu må myndighederne vågne op, og gå fra "anbefalinger" til krav og påbud: Tvungen test ved ankomst, igen 4 dage efter, og 14 dages karantæne. Hvorfor skal egoistiske, skruppelløse fjolser og tåber have lov at gøre livet surt og farligt for tusindvis af andre? Og de praler oven i købet med det? De er vel betalt af turistindustrien for at undergrave forsøgene på at bekæmpe epidemien ved at få folk til at blive hjemme.

Det fjollede og inkonsekvente krav om, at der skal vises frisk negativ test ved ombordstigning, er typisk for de danske myndigheder, som fuldstændigt ignorerer, at det er helt utilstrækkeligt. Attester kan så let som ingenting forfalskes, og man kan blive smittefarlig undervejs og i dagene efter ankomst. Og jeg tør næsten vædde med, at der kun er pæn og venlig selvkontrol fra flyselskabernes side ift., om reglerne faktisk overholdes - myndighederne tjekker sandsynligvis ingenting. Igen igen nægter man at gøre det, der virker. Hvorfor? "Hundehoveder" er stadig et for mildt udtryk.... Det er faktisk en fornærmelse mod hundene, som faktisk KUNNE bidrage til at stoppe epidemien - i modsætning til vores myndigheder.

Inge Lehmann, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Corona-pandemien får socialdarwinismen til at fremvise sit grimme ansigt:
nyheder.tv2.dk/udland/2021-01-17-rige-tager-paa-luksurioese-vaccinerejser-gennem-britisk-firma

Mon det er der, Pfizers vaccinelager i virkeligheden er forsvundet hen, siden de har været nødt til at snyde med nogle af de aftalte leverancer?

Og hvad har den person, som har slæbt den sydafrikanske variant med hjem fra Dubai, værre i Dubai efter? Har han/hun været på vaccinerejse?

Hvis folk absolut vil ud og rejse, så er vi andre til grin, hvis de ikke tvinges i 14 dages karantæne ved hjemkomst!!! Det er de rige, SST beskytter med sine vage "anbefalinger", for de er de rige, der rejser lige nu.

(en lille undtagelse med folk, som har familier i udlandet - de skal ikke bebrejdes - men karantæne skal der til).

Lillian Larsen, Inge Lehmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der bliver arbejdet på det, Anne-Marie.
Mange politikere mener også de danske karantæneregler er fuldstændig utilstrækkelige.

www.nyheder.tv2.dk/samfund/2021-01-17-efter-nye-mutationer-vil-partier-o...

Lillian Larsen, Inge Lehmann og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Ja, jeg sidder bare her og hidser mig op, Eva, for det er ikke til at holde ud, som det sløser derudaf lige nu fra myndighedernes side, alt imens 3. bølge tårner sig op over hovederne på os..

Eva Schwanenflügel

Æv,linket virker ikke.
Men i det mindste ved du nu, hvor du kan finde artiklen.

Eva Schwanenflügel

Nej, jeg synes også det er hårrejsende, hvor sløsede myndighederne stadig behandler smitterisikoen fra udlandsrejsende.
Det virker ikke, som om man overhovedet har lært noget som helst af sine erfaringer.

Lillian Larsen, Inge Lehmann og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Her er artiklens fulde overskrift:

"Efter nye mutationer vil partier og ekspert have krav om test og isolation"

Lillian Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Vil lige gøre opmærksom på dette:
www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-och-tegnell-fragas-ut-om-den-svenska-s...

I øvrigt:
Fint, AT DER ER NOGEN, SOM ARBEJDER PÅ AT FÅ HANKET OP I TINGENE. Men hvorfor er det os andre, der skal fortælle vore myndigheder, hvad de skal gøre? hvorfor gør de det ikke selv, uden at skulle tvinges? Vi har over 1000 nye døde bare på et par måneder - langt flere end i første bølge. Hvorfor gør det ikke indtyk på dem?

Er hele bundtet på bunden socialdarwinister? Eller racister? man har jo bare ladet smitten rase på vestegnen - og hvem går det mest ud over? De ældre og de "fremmede" og lavindkomstgrupperne!

Alt imens de rigeste rejser til Dubai og London, og slæber smitten med hjem, ligeså hurtigt, som vi bekæmper den herhjemme.

I Sverige har der været skandaler om regerings- og myndighedspersoner, som rask væk har overtråd myndighedernes egne anbefalinger, og f. eks. er taget på rejse. Hvad ved vi om, om noget lignende foregår herhjemme?

De rige rejser...
De fattige og gamle og svage dejser ( - omkuld - af corona).
Og Pfizer går efter skejser ... (De sælger til højestbydende - så blæse være med diverse kontrakter)-

Peter Engelbrecht

Den Elvira blev vidst også sigtet af politiet for at være en del af en større piratfeste på en natklub i København tilbage i november måned.

Klog er hun ikke men hun har desværre mange følgere som ser op til hende.

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Vaccinationerne mod coronavirus er gået i gang verden over. Og mange må vente fromt i kø, før det bliver lige netop deres tur til at få et stik.

Men har man penge, kan man måske komme foran i køen. I hvert fald hvis man er medlem af den britiske concierge-service Knightsbridge Circle, der har et årligt medlemsgebyr på 25.000 pund – mere end 200.000 kroner.

En klub, der kalder sig en ”eksklusiv rejse- og livsstilsservice” og tilbyder sine medlemmer at arrangere alt fra luksuriøse rejser og ophold til specialforespørgsler fra kunderne selv.

Her er de begyndt at udføre vaccinerejser, hvor medlemmer bliver fløjet på storslåede ferier til blandt andet Indien og de Forenede Arabiske Emirater for at blive vaccineret mod coronavirus.

"Rige tager på luksuriøse vaccinerejser gennem Britisk firma"

www.nyheder.tv2.dk/udland/2021-01-17-rige-tager-paa-luksurioese-vacciner...

Lillian Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Også Dubai er en af vaccine-destinationerne for klubben.

Lillian Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Og i følge artiklen er det Pfizer-vaccinen, de vaccineres med på rejserne....

Jeg tror ikke en dyt på den ulogiske forklaring om, at pludselig opskalering fra den ene dag til den anden er grunden til stop i leverancerne fra Pfizer.....

"Og har du penge, så kan du få.... Og har du ingen, så må du gå...."
(Kender nutidens børn "Der bor en bager..."?)

Eva Kjeldsen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Sider