Telegram

Færre doser får region til at pause vaccination af nye grupper

Region Nordjylland reserverer vaccinedoser til andet vaccinestik på grund af uklarhed om levering.
Pfizer oplyste fredag, at selskabet leverer færre vacciner denne uge, fordi det skal opgradere sin fabrik i Puurs, Belgien. (Arkivfoto).

Pfizer oplyste fredag, at selskabet leverer færre vacciner denne uge, fordi det skal opgradere sin fabrik i Puurs, Belgien. (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
18. januar 2021 kl. 10:28

Region Nordjylland modtager i denne uge halvt så mange coronavacciner fra Pfizer/BioNTech som ventet.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Derfor sætter regionen den videre udrulning af vaccinationsplanerne for nye grupper på pause. Den genoptages, når der er mere klarhed om de fremtidige leverancer af vacciner.

- Det betyder, at de resterende vaccinedoser i Region Nordjylland indtil videre reserveres til de borgere og personale, der skal have deres andet stik og dermed bliver færdigvaccineret, hedder det i pressemeddelelsen.

Det kræver to skud af vaccinen fra Pfizer/BioNTech for at opnå fuld effekt.

Pfizer oplyste fredag, at selskabet leverer færre vacciner denne uge, fordi det skal opgradere sin fabrik i Puurs, Belgien.

Pfizer/BioNTech har meddelt, at man fra 25. januar igen vil levere det antal doser af vaccinen som tidligere lovet.

Der er flere grupper i Region Nordjylland, der skulle have haft første vaccinestik i denne uge, som på grund af uklarheden om vacciner må vente.

Det omfatter en mindre gruppe hospitalsansatte og kommunale plejehjemspersoner. Derudover påvirker det borgere i særlig risiko og en række sociale tilbud.

- Når der er en afklaring om de kommende ugers leverancer, så aktiveres planen for disse grupper selvfølgelig straks igen, oplyser regionen i pressemeddelelsen.

Ifølge leveringsplanen fra Pfizer skulle Danmark i denne uge modtage 59.475 doser covid-19-vaccine.

Det er endnu uklart, hvor mange færre doser der vil blive leveret i denne uge på landsplan. Men i Nordjylland er antallet altså halveret. Regionen sætter ikke et nøjagtigt tal på.

Foruden vaccinen fra Pfizer/BioNTech er en coronavaccine fra Moderna også i brug i Danmark. Den blev dog godkendt til brug senere og er ikke udrullet i Danmark samme omfang som Pfizer-vaccinen.

/ritzau/

Opdateret 18. januar 2021 kl. 10:41

Anne-Marie Krogsbøll

Det er det, jeg siger. Vi kan ikke lægge strategien efter planerne for vaccineudrulning og dertil hørende forhåbentlig begyndende (kunstigt skabt) flokimmunitet, og tilpasse restriktionerne efter det. Vaccinerne er lovende, men indtil videre bare fugle på taget. Først, når befolkningen faktisk ER vaccineret, og smittetallene ER blevet meget lave, kan vi begynde at slække.

Den nuværende leveringskrise er et eksempel på, hvorfor det er idioti at begynde at åbne op for festivaller til sommer. Endnu engang lægger man op til at sælge bjørnen, før skindet er skudt...

Inge Lehmann, Erik Winberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Anne-Marie Krogsbøll. Er du aldrig godt humør og ser lidt positivt på verden og fremtiden?

Anne-Marie Krogsbøll

Ikke i denne sag, Henning Kjær.

Jeppe Lindholm

Jeg anbefalet vaccine luksusrejser til det solrige Dubai. For bare 330.000 kr. får du stillet et luksus hus til rådighed, mens du bliver vaccineret. Så hvad venter du på? Sving visa/dankortet og tag hele familien med. Danske kendiser og influencers har allerede vist vejen. Der er direkte afgang fra Kastrup.

Anne-Marie Krogsbøll

Og bliv dernede...

Lars Løfgren

At pause??? Det værste ved Ritzaus sproglige armod er, at den breder sig som ringe i vandet. Et hurtigt opslag viser, at mindst ni dagblade foruden Information fuldstændig søvngængeragtigt og ukritisk har viderebragt denne forvrøvlede overskrift. Ritzau ville have stor gavn af en korrekturlæser, og dagbladene burde på læsernes vegne stille langt højere kvalitetskrav til de telegrammer, der bringes.