Telegram

Line Barfod bliver Enhedslistens spidskandidat i København

Bestyrelsen i Enhedslisten København indstiller Line Barfod som borgmesterkandidat efter urafstemning.
Line Barfod bliver spidskandidat for Enhedslisten i København til kommunalvalget i november. På billedet ses Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, som stemmer ved kommunalvalget i 2017.

Line Barfod bliver spidskandidat for Enhedslisten i København til kommunalvalget i november. På billedet ses Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, som stemmer ved kommunalvalget i 2017.

RITZAU SCANPIX

Telegram
20. januar 2021 kl. 09:09

Det tidligere mangeårige folketingsmedlem Line Barfod bliver Enhedslistens borgmesterkandidat ved kommunalvalget. Det finder sted 16. november.

Det skriver Enhedslisten København i en pressemeddelelse.

Et stort flertal af Enhedslistens medlemmer i København har ved en vejledende urafstemning peget på Barfod. Det skriver partiet.

Formelt indstiller bestyrelsen i Enhedslisten København nu Barfod som spidskandidat. Og så skal partiets medlemmer i København give grønt lys ved den årlige generalforsamling 6. februar.

- Enhedslisten er et af de største partier i København, og vi skal blive endnu stærkere, siger Barfod i en pressemeddelelse.

- For der er brug for nye tanker og idéer til, hvordan vi går forrest i klimakampen, og hvordan vi får flere boliger som almindelige københavnere har råd til.

- En by, hvor mennesker ramt af sygdom og arbejdsløshed, får hjælp i stedet for at blive jaget rundt i systemet, siger hun.

Barfod var kortvarigt medlem af Folketinget tilbage i 1998. Hun var fast medlem af Folketinget fra 2001 til 2011. Herefter faldt hun for Enhedslistens rotationsprincip.

I sin tid i Folketinget var Barfod blandt andet kommunalordfører. Og hun var en markant stemme, når partiet kritiserede den daværende borgerlige regering. I dag arbejder hun som advokat.

Nuværende teknik- og miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen (EL) stiller ikke op som partiets spidskandidat ved kommunalvalget.

Enhedslisten fik 18,4 procent af stemmerne i København ved det seneste kommunalvalg. Det blev afholdt i november 2017.

Det betød, at partiet blev næststørst i borgerrepræsentationen. Med 11 af 55 pladser. Kun Socialdemokratiet blev større med 15 pladser.

Adspurgt om, hvorvidt Barfod vil gå efter at blive Københavns overborgmester, svarede hun til Politiken i november sidste år:

- Det vil jo kræve, at der er et flertal på rådhuset for det. Så det må komme an på Enhedslisten og de andre partier. Enhedslisten er ikke bange for indflydelsen.

- Men hvordan valget går, og hvordan det falder ud ved konstitueringen, det er alt for tidligt at tale om.

/ritzau/

Opdateret 20. januar 2021 kl. 09:14

Niels Johannesen

Er mændene fuldstændig renset ud på den københavnske venstrefløj? Aner man konturerne af en ny type strukturel undertrykkelse i dansk politik, hvor alene risikoen for en "krænkersag" diskvalificerer halvdelen af befolkningen fra politiske topposter?

Per Torbensen, Finn Thøgersen, Peter Engelbrecht, Carl Chr Søndergård og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Ja, jeg tænkte det samme, Niels. Man aner konturerne af en ny virkelighed.

Per Torbensen, Carl Chr Søndergård og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Ønsker blot en overborgmester som vil passe på, og overholde landets love. Teknik og miljø er en ren katastrofe her i kongens by. Ulovligheder florerer i stor stil. Om det er embedsmændene eller borgmesteren, der ser igennem fingrene ved jeg ikke, men skriftlige henvendelser siddes overhørrig.

Niels Johannesen

@ Kim Houmøller

Kan du være mere præcis omkring de ulovligheder?

Dorte Sørensen

Det var da en god nyhed, at Line Barfod igen vil deltage i politik. Så håber jeg at hun vil kunne give de udsatte københavnere bedre forhold. Hun har ellers tidligere sagt at hun ikke ville opstille til Folketinget igen, da hun følte, at hun med sin advokathjælp kunne gøre mere for de svageste.
Men godt at en kapacitet som hende vil stille op som spidskandidat i København.

Eva Schwanenflügel, jon jacobsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Daniel Rasmussen

Det er jo nok svært at forestille sig en kandidat der ville have større opbakning i partiet, både nu og for 10år siden for dens sags skyld @niels/jens. Så i det her tilfælde vil jeg nok sige at det er noget af en tilsnigelse at fortolke det sådan.

Kim Houmøller

@Niels Johannesen - forhåbentlig vil du snart i medierne læse om svigt med tilsyn i teknik og miljø. En politianmeldelse er afleveret.

Jeg tror j.S.N kunne ha skabt et jordskred til gavn for København, ærgerligt.