Telegram

Dansk Folkeparti og Inger Støjberg flytter sammen

DF og Inger Støjberg kommer til at dele sekretær efter den tidligere ministers brud med Venstre.
Kristian Thulesen Dahl (DF) og Inger Støjberg (V) under Folketingets åbning på Christiansborg i København, tirsdag 6. oktober 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Kristian Thulesen Dahl (DF) og Inger Støjberg (V) under Folketingets åbning på Christiansborg i København, tirsdag 6. oktober 2020. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

RITZAU SCANPIX

Telegram
26. februar 2021 kl. 11:27

Efter at folketingsmedlem Inger Støjberg meldte sig ud af Venstre og blev løsgænger, har hun skullet finde nyt kontor på Christiansborg.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister og tidligere næstformand i Venstre kommer til at sidde fysisk sammen med Dansk Folkeparti. Og samtidig har de to parter indgået en aftale om at dele en sekretær, der tidligere udelukkende har arbejdet for Dansk Folkeparti.

- I første omgang er det en praktisk ting. I sin egenskab af løsgænger skal hun selvfølgelig sørge for, at hun er betjent på de ledder og kanter, man har brug for som politiker.

- Og samtidig har vi i Dansk Folkeparti en åbenlys interesse i, at Inger stadig kan udøve sit politiske virke, fordi vi på lange, lange stræk er så enige, som vi er. Så det går op i en højere enhed, og det synes vi, er rigtigt godt, siger formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl.

Allerede før Inger Støjberg meldte sig ud af Venstre, har både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige flere gange understreget, at hun vil være velkommen i deres respektive partier.

Det tog til i styrke, da Inger Støjberg først blev bedt om at trække sig fra posten som næstformand i Venstre, og da Folketinget inklusive Venstre stemte for en rigsretssag mod hende i forbindelse med ulovlig adskillelse af asylpar.

At Inger Støjberg nu rykker fysisk tættere på Dansk Folkeparti og deler sekretær med partiet er dog ikke en indmeldelse.

- Det er klart, at jo tættere et samarbejde vi har, jo bedre set med vores øjne. Og det allerbedste ville være, at Inger meldte sig ind i Dansk Folkeparti. Men det er en beslutning, der alene ligger hos hende, siger Kristian Thulesen Dahl:

- Jeg har fuld respekt for, at når man melder sig ud af et parti, som man har været medlem af i årtier og har en rigsretssag hængende over hovedet, så har man brug for tid.

- Inger har en tid nu, hvor hun sonderer terrænet og vurderer, hvordan hun vil arbejde politisk. I mellemtiden skal vi så sikre, at hun kan fortsætte sit politiske arbejde. Der er jeg glad for, at hun har kigget i vores retning for at få det til at fungere, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

Opdateret 26. februar 2021 kl. 12:06

Inden længe er hun formand.

Anders Sørensen

M/K

Jeg tror ikke det der med M/K er noget, der fanger i jyderiet

Eva Schwanenflügel og Anders Sørensen anbefalede denne kommentar

Efter at have ligget i ske med Martin Henriksen i fire hele år, da hun
var Integrationsminister, måtte det vel gå den vej.........

Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel og Gert Romme anbefalede denne kommentar

ja, hvis DF tror det kan redde dem, men hvor " stor" en stemmesluger er IS egentlig. I DF har alle samme mærkesag og kun den, Udlændingestramninger og grov retorik.
Den kan de jo ikke blive større af, de har samme ledelse gennem mere end 25 år, den burde jo nok skiftes ud også. Men lad dem da flytte sammen. Så kan de slåes indbyrdes og med NB.

Tænker også der meget snart bliver nogle ledige pladser. i DF...

At venstrefolk skulle vandre til DF lyder underligt, men IS bekymrer sig også om hvor hun skal få penge til sin husleje. Venstrefolk er gennemgående hæderlige folk og deres islamofobi er ikke så udbredt som IS tror.

Eva Schwanenflügel

Det kan jo også være, at Støjberg laver en Mette Frederiksen på Thulesen Dahl, og agerer slyngveninde for at gøre sig mere interessant for DF- vælgerne?

Så kan hun altid flytte ind hos Pernille Vermund eller starte sit eget parti senere.

Hvis Støjberg træder ind i Frikadellepartiet, skal hun kæmpe om pladsen med Messerschmidt om opmærksomheden. Hvem af de to primadonnaer vil give plads til den anden?
Håber hun på, at Messerschmidt vil være så skandaliseret efter en evt. dom i Meld-/Feld-sagen, at hans chancer for at blive formand for DF er lig nul.
I går kom det frem bl.a. på dr.dk, at han angiveligt har skjult vigtige bilag og dokumenter for OLAF og Bagmandspolitiet, og at der har medvirket til at trække sagen i langdrag - noget han ellers bebrejder både OLAF og Bagmandspolitiet for at have gjort.
Vil DF kunne leve med en formand, der dømmes for svindel med EU-midler. Nok er DF-vælgere stabile, men der er vel en grænse?
Tilslutter hun sig Nye Tarvelige, så skal Støjberg også der kæmpe med et par giftige primadonnaer - Vermund og Thiesen - og som næppe vil vige pladsen for en nytilkommende.

Eva Schwanenflügel, Helle Walther og Finn Jakobsen anbefalede denne kommentar

Hun kommer til DF som sendt fra himlen, nå nej, Jylland, men det er næsten det samme.

Messerschmidt og manglende bilag og samarbejdsvilje vat kendt fra starten. Han er i den grad selv skyld i den lange sagsbehandlingstid,. De skylder EU 3 millioner, og jeg tror han dømmes med betinget dom og bøde.