Telegram

Digitalt coronapas er på vej til danskerne

Om tre-fire måneder håber regeringen, at der er udviklet digitalt coronapas, som kan åbne samfundet mere op.
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) har onsdag sammen med erhvervslivet fortalt, at et coronapas er på vej til danskerne.

Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) har onsdag sammen med erhvervslivet fortalt, at et coronapas er på vej til danskerne.

RITZAU SCANPIX

Telegram
3. februar 2021 kl. 08:44

Regeringen lancerer et coronapas til brug ved rejser. Det vil være klar ultimo februar.

Der kommer også en digital version, oplyser fungerende finansminister Morten Bødskov (S) onsdag morgen.

Det skal være med til at åbne samfundet mere op i forbindelse med en yderligere genåbning. Eksempelvis skal coronapasset hjælpe erhvervs- og kulturlivet, som lider under coronakrisen.

- De første skridt tager vi ved, at man inden udgangen af februar måned vil kunne se sin vaccination på sundhed.dk.

- Om tre til fire måneder vil et digitalt coronapas være klar til brug for eksempelvis erhvervsrejser, siger Bødskov.

Når coronapasset er helt på plads, skal regeringen og erhvervslivet diskutere, hvordan det kan bruges. Det vil afhænge af, hvordan smittesituationen er til den tid, siger Bødskov.

- Det vil være det ekstra pas, som man vil kunne have på sin mobiltelefon, som dokumenterer, at du er blevet vaccineret.

- Det handler om, at vi som land udnytter de teknologiske fordele, vi har. Vi kan blive blandt de første i verden, der har det og kan vise det til resten af verden, siger Bødskov.

Han betegner også det digitale coronapas som en "ekstra tryghed", når man genåbner Danmark yderligere.

Dansk Industri og Dansk Erhverv er med i samarbejdet om coronapasset. Erhvervslivet har netop efterlyst et coronapas.

Det digitale coronapas vil skabe mobilitet i samfundet og åbne for rejser ud af Danmark. Det siger administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen.

- Ved at bruge det digitale forspring, vi har, så kan vi åbne for rejser og for deltagelse i kulturlivet i Danmark. Vi kommer til at få glæde af coronapasset i mange år frem, siger Lars Sandahl Sørensen.

Et coronapas vil få betydning for syv ud af ti virksomheder inden for oplevelsesindustrien, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv. Det siger direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

- Det er et lys for enden af tunnelen for rigtig mange virksomheder både inden for eksporten og inden for oplevelsesindustrien.

- Det betyder, at vi gradvist kan komme i gang med genåbningen af det danske samfund, siger Brian Mikkelsen.

I hvor høj grad passet skal kunne bruges til eksempelvis at give adgang til festivaler eller restauranter, er dog også en politisk diskussion. Det kan nemlig betyde, at der laves et A- og et B-hold.

Samt at rykke ved den solidariske udrulning af vacciner, da der pludseligt kan komme et markant større incitament til at komme foran i vaccinekøen.

- Det er klart, at det er en af de politiske diskussioner, vi skal have på Christiansborg. Men nu handler det om primært en teknologisk løsning.

- Under hvilke betingelser, til hvem og til hvad, det skal bruges, afgøres af smittesituationen, siger Morten Bødskov.

/ritzau/

Opdateret 3. februar 2021 kl. 09:17

Praktisk foranstaltning - eller ekstremt ulige social ulighed?

Det kan da godt være, at corona-pas er en praktisk foranstaltning. Men indtil alle har et sådan dokument, og det kan der gå meget lang tid med, vil det også betyde ekstrem social ulighed mellem borgerne.

Faktisk kan det sammenlignes med Davidsstjernen under II. verdenskrig - blot med modsat fortegn.

Og hvorfor egentlig ikke vente nogle dage med denne, i øvrigt kostbare beslutning. For EU er jo på vej med en ordning, der også rummer dette problem, og her gælder det for hele EU-området.

Therese Hagen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel, Heidi Larsen, Alvin Jensen og Jakob Sulsbrück Møller anbefalede denne kommentar
Morten Balling

- Det handler om, at vi som land udnytter de teknologiske fordele, vi har, siger Bødskov.

- Ved at bruge det digitale forspring, vi har, så kan vi åbne for rejser og for deltagelse i kulturlivet i Danmark, siger Lars Sandahl Sørensen.

I de mindste prøver de da at varierere sproget lidt, selvom det samtidig stinker lidt af at man har koordineret udtalelserne. Når finansmedisteren koordinerer sit spin med Brian og DI, så er der grund til at være på vagt.

Enten skal et coronarejsepas på en smartphone kommunikere til en paskontrollør via skærmen eller via et radiosignal. Hvis det er via skærmen er det nemmere at forfalske end et internet meme, og hvis det er via et radiosignal, kræver det at en 100% tilfældig paskontrollør kan modtage signalet, og afkode det. What could possibly go wrong?

Og her er vi ikke engang begyndt at pirke til det etiske...

Inge Lehmann, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne-Marie Krogsbøll, Carsten Munk, Martin Rønnow Klarlund, Eva Schwanenflügel og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

Så er der bare nogle forretningsdrivende der ikke kommer til at tjene penge på mig. Men restaurant er jo også flyttet hjem i stuen, tog og metro erstattet af dieselhakker, arbejdet afskaffet, festivaller gider jeg alligevel ikke, fysiske forretninger erstattet af amazon.com og nemlig.com. Så er der spørgsmålet om udlandsferie, ved ikke lige hvordan systemet vil håndtere jeg har haft covid 19, uden at danne antistoffer.

Freddie Vindberg

Erhvervslivet vinder over Corona. Tag den, Manaus.

Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Jeppe Bundgaard og Morten Balling anbefalede denne kommentar

Arrgh endnu et IT-projekt. De plejer da, at gå forrygende i Danmark. Jeg kan allerede nu høre kronerne trille igennem afløbet.

Jeg kan heller ikke forstå erhvervslivet forhippelse på et coronapas.

De får først muligheder for at få nok kunder i butikken, når vi har vaccineret gruppe 12. Tidsmæssigt burde der ikke være stor nok afstand fra vi starter med at vaccinere til vi er færdigt, til at de kan nå at få nok kunder vha et vaccinepas. Hvor langt tror de at de første med et vaccinepas rækker mellem de forskellige erhverv?

Det andet problem er jo, at vi stadigt ikke ved om vaccination forhindrer videresmitte.

Dvs. så kan man alligevel ikke åbne op uden restriktioner før vi har vaccineret alle.

Medmindre man mener, at dem der ikke er eller kan blive vaccineret og de sårbare, skal blive ved med at isolere sig derhjemme, mens de vaccinerede går tilbage til normal og kan smitte som det passer dem.

Bjarne Bisgaard Jensen, Lillian Larsen, Anne-Marie Krogsbøll, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Heidi Larsen, Alvin Jensen, Jeppe Bundgaard, Eva Kjeldsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Så vil der sikkert komme gang i (sortbørs)handlen med vacciner,
hvor erhvervslivets spidser og generelt rige mennesker,
kan købe en vaccine,
så de kan komme ud og rejse.
Så skide være med at gamlinge, kronisk syge og andre ligegyldigheder må vente i køen. De skal catme da til New York, Maldiverne og Dubai. Meget vigtige forretningsrejser. Om ikke andet kan ordet "ARBEJDSPLADSER" jo endnu engang komme i spil. Og den nationale ØKONOMI.
Tillykke til rigdommen.
Lad os håbe at de er smittefrie både ved ud- og hjemrejse.

Bjarne Bisgaard Jensen, Laust Persson, Lillian Larsen, Anne-Marie Krogsbøll, Martin Rønnow Klarlund, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Inge Lehmann, Heidi Larsen, Alvin Jensen, Jeppe Bundgaard og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

@Inge Lehmann

"Jeg kan heller ikke forstå erhvervslivet forhippelse på et coronapas."

Pt tror "alle" på at vi får styr på pandemien i løbet af foråret og sommeren. Det begynder mildest talt at være en utopisk tanke da nogle af de nye mutationer udviser mindre følsomhed overfor antistoffer, dvs. at de kan smitte dem som allerede har været smittet, eller dem som er vaccineret med nogle typer af vaccine. Med den originale variant ser det ud til at man skal op på 70% af befolkningen som er immune, men flere af de nuværende vacciner har svært ved at nå det tal, selv uden mutationer.

Når man vaccinerer og mennesker udvikler immunitet efter at have været syge, så vil de varianter antistofferne virker imod dø ud, men de nye mutationer vil brede sig, og selv med den nedlukning vi oplever i Danmark lige nu, så er det ikke nok til at stoppe spredningen af bla. den engelske variant.

Hvis man ikke kan stoppe spredningen, så kan man bremse dens udvikling, men det var det vi foråret så visualiseret med at "flade kurven ud". Problemet med at flade kurven ud er at den samtidig bliver meget længere. I dag er der globalt ca. 105 millioner, som officielt har været smittet. Det svarer til 1,3% af Verdens befolkning. Det reelle tal er højere, fordi alle ikke testes, men selv med et mørketal på f.eks. x10, så er det stadig en lille del af klodens befolkning som har været smittet. Vi har nu levet i pandemien i et år. Hvis man kunne flade kurven ud til nuværende niveau af smitte, så ville pandemien tage mange år før den naturligt var overstået.

Oveni alt dette tyder det på at hyppigheden af nye mutationer man opdager stiger. Det kan til dels forklares med at man er blevet mere opmærksom på nye mutationer, men antallet af smittede er højere end nogensinde før, og det vil, alt andet lige, føre til flere mutationer; dermed også større sandsynlighed for at virussen muterer, og dermed også større sandsynlighed for alvorlige mutationer.

En mutation som gør at en vaccine bliver ineffektiv kan kompenseres ved at man ændrer vaccinen og vaccinerer alle på ny. Så vil vaccinen virke igen, indtil en ny mutation gør den ineffektiv. Det ser vi med den årlige influenza. Her er det værd at bemærke at vi aldrig har fået has på influenzavirus, samt at Covid-19 er en væsenlig mere alvorlig sygdom end de fleste influenzaer.

Der er adskillige epidemiologer som undervejs har sagt at denne virus kommer vi til at leve med i længden. Måske er det Brian et al er ved at få ørerne op for, og for den enkelte borger er dette så væsentligt at alle bør begynde at overveje konsekvenserne.

Inge Lehmann, Lillian Larsen, Anne-Marie Krogsbøll, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Alvin Jensen, Daniel Holdt og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Finn Christensen

Og for at komme ned på jorden igen. Så undrer jeg mig over, at det kun er vaccinerede der tæller. Indtil videre er vi flere der har været smittet, end folk der er vaccinerede. Men immunitet via vaccine er åbenbart bedre end via at have haft sygdommen. Og kommer de vacciner overhovedet??
Og hvorfor skal man tvinges til at have en smartphone for at kunne rejse, Hvad hvis den dør eller bliver stjålet. Er man konspirationsteoretiker er svaret jo lige for!

Bjarne Bisgaard Jensen, Anne-Marie Krogsbøll og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Morten Balling det er et kapløb med tiden.

Og mutationerne fra England og Brasilien viser, at vi burde isolere lande så længe de lader virus spredes uhindret og derved virker som mutationsfabrikker.

Vi er i et kapløb med mutationerne og det viser også hvorfor vi skal vaccinere alle af jordens beboere, der kan vaccineres.

Ved at vaccinere og genvaccinere alle laver vi et evolutionsmæssigt pres på virus, der tvinger den til at blive mere mild modsat Brasilien.

Et virus der ikke forhindres i at spredes har inter evolutionært pres til at blive mildere.

Mange af vaccinerne virker stadigt mod mutationerne, bare ikke så effektivt. Den gode nyhed er så, at for den nye vaccine Novovax, at selv om den kun virker 60 % mod corona virker den stadigt mod hospitalisering og død.
Vaccinerne ser ud til at være bedre end vores eget immunsystem.

Jeg tror vi har gode chancer for at vinde kampen.
Ikke med at udrydde Corona, det er den for smitsomt til, men til at forhindre alvorligt sygdom og død.
Faktisk bedre en vores kamp mod influenza, der har vaccinerne en dårligere virkning end dem vi har mod corona.

Den dårlige nyhed er, at det kommer til at gå langsommere end vi håbede.

Og så længe det ikke er påvist, at vaccinerne ikke kan forhindre videresmitte, kan vi ikke have pasindehavere fise rundt i verdenshistorien.

Der kommer dog nu langsomt drypvis information om at vaccinerne forhindrer videresmitte.

Den eneste trøst jeg har er, at vi er ecceptionelt dårlige til IT. Så på det tidspunkt vi får et vaccinepas er vi færdigvaccineret og måske i gang med anden omgang.

Angående mutationer så sekventerede Island deres coronaprøver i starten af pandemien. Der var vist allerede 42 mutationer i forhold til den første person der smittede videre.

Så Corona muterer meget, men er måske forholdsvis "harmløst".

Lillian Larsen, Anne-Marie Krogsbøll, Jørgen Mathiasen, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er vist ikke noget med at vente til gruppe 12 er vaccinerede:

"Regeringen, DI, og Dansk Erhverv er blevet enige om at udvikle en ny digital løsning, som på sigt kan bruges som en del af en gradvis genåbning af det danske samfund.

Det fortæller fungerende finansminister, Morten Bødskov (S), som onsdag morgen har præsenteret aftalen sammen med Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, og Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen.

SANTIDIG vil regeringen udrulle et coronapas til de erhvervsrejsende som i SLUTNINGEN AF FEBRUAR via sundhed.dk kan fremvise, hvorvidt de er vaccineret. Det vil svare til det pas, som de rejsende i dag kan bruges til at fremvise en negativ coronatest."
(Mine caps)

Det er altså først i april, vacciner til den store gruppe af voksne uden sårbarheder bliver udrullet - såfremt vi da overhovedet har nok vacciner til den tid.
Så det betyder vel at "de rejsende" kan springe foran i køen, eller hvad..?
Eller at det skjult bliver lovliggjort at deltage i vaccineturisme?

I forvejen er der kæmpe problemer med den digitale sikkerhed, når det drejer sig om smitteopsporing.
Her har stort set alle ansatte, uanset clearing, adgang til alle data for de testede.

Nu bliver lækkene blot endnu mere omfattende.

Bjarne Bisgaard Jensen, Heidi Larsen, Anne-Marie Krogsbøll, Lise Lotte Rahbek, Anne Svendsen, Carsten Munk, Inge Lehmann, Martin Rønnow Klarlund og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Regeringen og erhvervslivet går sammen om at udvikle vaccinepas"

www.altinget.dk/artikel/live-boedskov-praesenterer-nyt-om-coronapas?SNSu...

Morten Balling

@Inge Lehmann

Evolutionært pres er en del af mekanismen vi kalder evolution. Mutationer sker tilfældigt ifm. replikation af den enkelte viruspartikel. Langt de fleste mutationer vil svække virussen, men nogle få mutationer er det man kalder alvorlige. Dvs. at virussen ændrer adfærd på en "negativ" måde. F.eks. at den bliver mindre modtagelig for antistoffer, smitter mere eller ændrer dødelighed for værtsorganismen.

Hvis Sars-Cov-2 f.eks. muterede så den blev mere dødelig, så ville den formentlig dræbe værten tidligere, men virussen kunne stadig godt spredes, fordi virussen spredes selv inden patienterne udvikler symptomer. Samtidig ser vi at nogle af de nye mutationer f.eks. smitter mere, fordi de er bedre til at "snyde sig ind i kroppens celler". Den kombination kan potentielt udvikle sig til en variant som både er mere smitsom og mere dødelig.

Det er mange forskellige parametre som skal sammenfalde, men mutationer sker ifm. replikkation af viruspartiklerne. Dem er der mange af, og når antallet af smittede stiger, gør det at antallet af replikationer stiger tilsvarende. Sars-Cov-2 er en RNA virus, og hvis man har prøvet at arbejde med RNA så ved man (forhåbentlig) at RNA er noget skrøbeligt stads ift. DNA. Skrøbelig er i den sammenhæng også med til at forøge risikoen for alvorlige mutationer.

Den første alvorlige mutation så vi i juli 2020. Siden da har vi set noget som minder om en ny alvorlig variant om måneden. I januar 2021 var det tal minimum tre nye varianter. Hvis den udvikling fortsætter så taber vi kapløbet før eller siden.

Simplificeret: Grunden til at nogle vacciner virker bedre end immunitet udviklet ifm. sygdom er at nogle af vaccinerne booster imunforsvaret mere end sygdomsforløbet gør, samt at immunforsvaret går i stand by efter et stykke tid. Jo mere syg man har været, jo flere antistoffer har man udviklet, og jo længere ser immunforsvaret ud til at være effektivt. En vaccine kan give endnu flere antistoffer end et alvorligt sygdomsforløb. Som sidegevinst slipper man for at blive alvorligt syg, med potentielle konsekvenser både på kort- og på lang sigt.

Freddie Vindberg, Anne-Marie Krogsbøll, Inge Lehmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Hvis først man har udviklet vaccinepasset, så frygter jeg, at regeringen meget hurtigt vil finde en undskyldning for, at erhvervslivet så selvfølgelig også må frem i vaccinekøen... Det virker i hvert fald som om, erhvervslivet - i lighed med under forårets forhastede genåbning - lugter blod. Det bliver ikke til at høre ørenlyd for hylekor de næste måneder. Det er til at blive decideret deprimeret af at tænke på al den gylle, vi kommer til at lægge ører til - uden at kunne gøre noget for at forsvare os mod, at de sårbare endnu engang bliver kastet under bussen - af en socialdemokratisk regering.

I mine øjne er erhvervslobbyisthylekoret direkte skyldige i, at vi fik en voldsom 2. bølge med 1500 døde og et ukendt antal langtidvirkninger. Og de kommer til at være direkte skyld i, at vi får en endnu voldsommere 3. og 4. og 5. bølge med endnu flere døde. Og så tillader de sig oven i købet at jamre og skælde ud over, at det er så hårdt med de langvarige restriktioner. For pokker da - de er selv skyld i dem!!!! (jeg føler trang til at sige "mordere", men jeg ved af erfaring, at det er for skarpt for nogle læsere, så det vil jeg lade være med).

www.dr.dk/nyheder/udland/ingen-afstand-eller-mundbind-i-new-zealand-kan-...

Inge Lehmann, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Når der ikke lukkes hårdt nok ned kræver man forbud fra erhvervslivet.
Når der så langt om længe tages affære, skal vi lukke op..
(Jeg nægter at sige "åbne op")

Lillian Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hm.. Mystisk.
Søren Brostrøm skulle have været i "Lippert".
Nu er det Else Schmidt..

Eva Schwanenflügel

Hr. Brostrøm skiftede mening om at deltage en halv time før interviewet skulle løbe af stablen.

Måske havde det noget at gøre med visse insisterende spørgsmål på pressekonferencen i går fra Henrik Qvortrup om hvorvidt Søren Brostrøm havde fortrudt sine udtalelser fra foråret???

Mads Kjærgård

Hvad vil folk dog få tiden til at gå med, såfremt denne virus skulle forsvinde? Og hvorfor bliver man tvunget til at have en "smartphone?" Personligt er jeg ret ligeglad med virus, jeg har 99,5 procent chance for ikke at blive smittet, ret gode odds? Og hellere blive smittet med en ret ufarlige virus end at give køb på sin frihed. Men det mener flertallet åbenbart ikke? De vil hellere gemme sig foran brændeovenens ild og sniffe lidt Brom! Sørgeligt!

Therese Hagen, Estermarie Mandelquist og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Mads Kjærgård

Jeg er begyndt at sætte pris på dine vrisne kommentarer om nedgangen i civilisationen som helhed, for jeg kan i gustne tider udmærket tilslutte mig det sortsyn, du gavmildt uddeler.
(Og nej, der er ikke en optimistisk pep-tale på vej)

Om hvorfor man skal eje en smartphone, skal du vist spørge de digitaliseringsliderlige regeringer for.

Men én ting har de sgu ret i, og det er at smittespredning er farlig.

Og du vil vel ikke være en ufrivillig dræber, vel?

Anne-Marie Krogsbøll, Kim Houmøller og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Jeg tror, Mads Kjærgaard er ligeglad med det, Eva...

Anne-Marie Krogsbøll

Slå nu koldt vand i blodet - vacciner er ikke columbusægget, der kan overflødiggøre nedlukninger og restriktioner:

"Ekspert: Voldsom smittekurve i Israel er skræmmebilledet på, hvad der kan ske, hvis Danmark åbner for hurtigt op
Selv om Israel fører i vaccinekapløbet, befinder landet sig i en voldsom epidemi, hvor antallet af børn og unge, der smittet med coronavirus stiger kraftigt. Danmark vil ikke se samme udvikling, vurderer virolog."
politiken.dk/indland/art8089550/Voldsom-smittekurve-i-Israel-er-skr%C3%A6mmebilledet-p%C3%A5-hvad-der-kan-ske-hvis-Danmark-%C3%A5bner-for-hurtigt-op

(Nej, nu MÅ det altså ud: Kan nogen forklare mig, hvorfor Mads Kjærgaard har 99,5 % chance for IKKE at blive smittet? Bor han på månen?)

Anne-Marie Krogsbøll

Dette skal lige med til alle de kæphøje:
"Mere end 50.000 børn og teenagere i Israel er blevet diagnosticeret med coronavirus siden begyndelsen af januar. Det er mange flere end under den første i foråret 2020 eller anden bølge i sommeren 2020.
Under anden bølge udgjorde nye smittetilfælde af børn og unge 29 procent, men nu udgør de omkring 40 procent af tilfældene, sagde lederen af statens sundhedstjeneste, Sharon Alroy-Preis, i det israelske parlament, Knesset, i slutningen af januar. Hun oplyste også, at den største stigning var hos børn i alderen seks til ni."
politiken.dk/indland/art8089550/Voldsom-smittekurve-i-Israel-er-skr%C3%A6mmebilledet-p%C3%A5-hvad-der-kan-ske-hvis-Danmark-%C3%A5bner-for-hurtigt-op

Brian W. Andersen

@ Anne-Marie Krogsbøll

Regeringen behøver ikke finde en undskyldning for, at erhvervslivet også må frem i vaccinekøen. Den eksisterer allerede i feltet mellem den eksisterende vaccineplan og juraen, hvor der er en meget bred gråzone, der giver rigeligt plads til at tolke på definitionen af "samfundskritiske funktioner" og disses tilhørende jobs. Her står døren til vaccinegruppe 4 på klem og døren til vaccinegruppe 11 er praktisk talt helt åben, hvilket er let at se, hvis man læser den danske vaccineplan med bureaukratens juridiske briller på:

"Visitation til vaccination
Via arbejdsgiver,der indsender lister med CPR-nr. tilhørende ansatte, dertilbydes ogønsker vaccination. Listen indsendes til Statens Serum Institut med henblik på oprettelse i DDV i forhold til enten booking til vaccinationscenter eller tildeling af tid på arbejdsplads."

Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Lise Lotte Rahbek, Morten Balling og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Ja, du har desværre ret, Brian W. Andersen. Jeg havde ikke lige tænkt på den ladeport...

At vi andre så nok ikke lige synes, at erhvervsrejsende i ret mange tilfælde ligefrem er "samfundskritiske funktioner" - ja, det er der nok ikke nogen, som gider lytte til...