Telegram

Magnetfisker fangede gammel krigsgranat i skovsø

Sydsjællandsk landevej blev torsdag morgen lukket kortvarigt, mens granat blev bortsprængt.
Telegram
1. april 2021 kl. 14:28

En granat fra Anden Verdenskrig dukkede onsdag aften op ved en skovsø i Rude Skov på Sydsjælland. Granaten er skærtorsdag blev bortsprængt.

- Det var nogle magnetfiskere, som fandt denne her genstand, som viste sig at være en granat fra krigens tid, fortæller vagtchef Ole Hald fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Efter fundet af granaten blev der tilkaldt sprængningseksperter, og de vurderede, at granaten, som kan have ligget i søen i op mod 80 år, skulle bortsprænges på stedet.

- I forbindelse med den slags er der en sikkerhedsafstand, som skal overholdes, og derfor var det nødvendigt at spærre landevejen af i en periode, fortæller Ole Hald.

Det drejer sig om rute 265 mellem Skælskør og Næstved, som torsdag morgen blev spærret af ved landsbyen Nyrup.

Sprængningen forløb planmæssigt, og trafikken kan først på eftermiddagen igen passere stedet.

Magnetfiskeri er en hobby, der i de senere år har vundet større udbredelse. Som betegnelsen antyder, ligner det almindeligt fiskeri, men i stedet for en line med en fiskekrog i enden bruger man en kraftig magnet.

Og det er ikke fisk, som man haler i land, men derimod hvad magneten måtte tiltrække af metal. Det være sig alt fra gamle cykler til eventuelle kostbare genstande.

Jævnligt sker det, at magnetfiskere får potentielt livsfarlige granater halet i land. Da det både kan være farligt, og da det i øvrigt er ulovligt at være i besiddelse af granater, skal man kontakte politiet, hvis det sker.

Der er ingen lovgivning, som regulerer magnetfiskeri.

/ritzau/