Telegram

Israelsk artilleri og kampfly angriber mål i Gazastriben

Den israelske hær korrigerer tidligere melding om, at soldater var sendt ind i Gaza som del af en offensiv.
Intet tyder på en nedtrapning af de seneste dages konflikt mellem Israel og det palæstinensiske selvstyre på Gazastriben. Israel angreb torsdag aften mål i Gazastriben med kampfly og artilleri, mens der fra Gazastriben blev affyret raketter i retning mod Israel.

Intet tyder på en nedtrapning af de seneste dages konflikt mellem Israel og det palæstinensiske selvstyre på Gazastriben. Israel angreb torsdag aften mål i Gazastriben med kampfly og artilleri, mens der fra Gazastriben blev affyret raketter i retning mod Israel.

RITZAU SCANPIX

Telegram
13. maj 2021 kl. 23:57

Det israelske militær indledte torsdag aften et angreb mod den palæstinensiske enklave Gazastriben med artilleribeskydning fra den israelske side af grænsen.

Israelske kampfly angreb samtidig mål i Gazastriben.

I et tweet kort før midnat torsdag oplyste hæren, at landstyrker deltog i et angreb inde i området.

Men det er ikke tilfældet. Hæren oplyser natten til fredag, at landtropper ikke har krydset grænsen mellem Israel og Gazastriben.

Den oprindelige melding skyldtes en "intern" kommunikationsfejl, oplyser hæren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Forinden havde israelske militærkorrespondenter, som løbende bliver briefet af militæret, over for nyhedsbureauet Reuters afvist, at soldater befandt sig inde i Gazastriben.

Ifølge korrespondenterne affyrer landstyrkerne derimod artilleri fra den israelske side af grænsen.

Beboere i det nordlige Gaza nær grænsen til Israel oplyste desuden til Reuters, at de ikke havde set tegn på israelske invasionsstyrker.

Siden en væbnet konflikt mellem parterne brød ud i begyndelsen af ugen, har den israelske hær sendt flere soldater til grænsen mellem Israel og Gazastriben, som den islamistiske Hamas-bevægelse kontrollerer.

Over 100 personer er blevet dræbt i stridighederne de seneste fire dage.

Torsdag aften lød status, at fire dages luftbombardementer har kostet 103 palæstinensere livet. Blandt dem er 27 børn og 11 kvinder. Mindst 580 mennesker er blevet såret.

På israelsk side er der syv dødsofre. Blandt dem er en femårig dreng, som blev dræbt, da en raket slog ned i et hus i Israel.

Torsdag eftermiddag blev snesevis af raketter affyret fra Gaza mod byerne Ashdod og Ashkelon ved Israels kyst samt i området omkring Ben Gurion-lufthavnen i den centrale del af landet.

Det førte til, at alle fly, der skulle lande i Ben Gurion, blev omdirigeret til en anden lufthavn i det sydlige Israel.

/ritzau/

Opdateret 14. maj 2021 kl. 02:33

det bliver spændende at se, om et blodbad endnu engang kan redde Bibi.

Dorte Sørensen

Desværre se det ud til at det er tilfældet, da flere partier nu mener at der skal laves en regering også selv om de bliver med den korruption anklaget ved roret. (kilde P1-morgen)

Da Trump stadig tweetede var det en ren nederdrægtighed.

Men når den israelske hær tweeter, så slår journalister knuder på sig selv, stiller sig i ret-position med militærkorrespondenter i 1. geled og alm. journalister i 2, geled. Og SÅ er det med at høre efter...........

DELINGEN........Gevær ved fod

Brian Nocis Jensen, Pietro Cini, Hanne Utoft og Søren Bro anbefalede denne kommentar

Israels definering af sand sandhed:

Kort efter midnat sendte militæret en besked til medierne om, at jordtropper med bl.a. kampvogne tropperne var fuld aktivitet i Gazastriben. Og dette blev også bekræftet af en række udenlandske medier med "folk" on location herunder flere USA-medier og Jonathan Conricus fra AFP.

Så begyndte man i FN og en række såkaldte "venligtsindede lande" at kritisere Israel for overdrevent vold og magtmisbrug mod almindelige civile arabiske borgere - både i Israel og på Gaza-striben.

Og 2 timer senere udsendte militæret en "afklaring", der sagde "der er ingen soldater" i Gaza, og en talsmand for hæren opfordrede til "misforstået intern kommunikation" for at forklare situationen. Som de hævder, deltog jordstyrkerne nemlig i kampene, men kom ikke ind i Gaza.

Men næsten alle verdens medier, fra New York Times til Guardian, fortsatte med at meddele, at israelske jordoperationer var i fuld gang i Gaza.

Israel brugte tungt artilleri fredag ​​og gennemførte adskillige luftangreb på palæstinensere i Gazastriben samtidig med konstant "raketildeling".

Da fjendtlighederne kom ind på den femte dag uden tegn på aftagelse, sagde den israelske hær kort efter midnat, "at luft- og jordstyrker angreb "enklaven"".

Israels definering af sand sandhed:

Den israelske hær har tilbageholdt en 62-årig spansk hjælpearbejder i Palæstina, og har nægter at frigive hende efter 1 måneds fangenskab. Dette er kun, den seneste i en række undertrykkende foranstaltninger mod hjælpearbejdere og journalister i Palæstina.

den humanitær Juana Ruíz Sánchez , der helt uden problemer har boet som hjælpearbejde i Palæstina i 35 år, er blevet beskyldt for at ”tilhøre en ulovlig organisation,” fortalte hendes advokat torsdag aften det spanske offentlige tv RTVE.

”En israelsk militærdommer besluttede at holde hende indelåst indtil retssagen starter, hvilket forventes at begynde den 2. juni,” sagde advokat Gaby Lasky.

"Dommeren fandt dog intet bevis for nogen skyld mod hende, men holder hende stadig tilbageholdt til retssagen, fordi han (militærdommeren) sagde, at anklagerne mod hende er meget alvorlige. Dette er en almindelig foranstaltning fra israelske militærdomstole mod palæstinensere i de besatte områder," tilføjede advokaten.

Ruíz Sánchez er koordinator for de palæstinensiske NGO-sundhedsarbejdsudvalg. Og Israel anklager humanitære organisationer for at moderere penge fra europæiske midler i aktiviteterne under Popular Front for Liberation of Palestine (FPLP), en organisation som Israel har erklæret terrorist. Ruíz Sánchez er derfor blevet beskyldt for at tilhøre den "ulovlige organisation" af militærets domstol..

Den 13. april brød omkring 20 bevæbnede israelske soldater ind i hendes hus nær Bethlehem klokken 05.45 og tog hende i flere timer til afhøring. Hun blev tilbageholdt i 3 uger uden nogen tiltale. Tidligere brød hæren ind i foreningens kontor og tog revisoren væk. Det er en forening, der samarbejder med europæiske og spanske humanitære foreninger.

Dette forårsagede forargelse i Spanien, hvor 91 offentlige personer, herunder kunstnere og politikere, underskrev et manifest for deres frigivelse.

Israels definering af sand sandhed:

Da palæstinenserne affyrede deres primitive raketter mod Israel, som følge af det overgreb mod palæstinensere i forbindelse med den etniske udrensning, der foregår i Øst-Jerusalem, angreb jøder og palæstinensere hinanden med stor voldsomhed i Israel.

"Intet retfærdiggør lynchering af arabere blandt jøder", sagde premierminister Benjamin Netanyahu, efter at politikere fra alle sider og partier har fordømt ham for at tillade den "civile uro".

Midt i en bølge af civil uro, der greb landet, forårsagede to hændelserne blev onsdag aften den mest voldelige og voldsomme. Et kamerateams udsendte således live på det offentlige fjernsyn, da en skare af jødiske israelere angreb en chauffør i Bat Yam, en kystby lige syd for Tel Aviv. Efter vandalisering af arabisk-ejede ejendomme i byen - inklusive isbaren Victory - forsøgte pøblen at tænde ild på chaufføren på strandpromenaden. Mens de sagde, at manden forsøgte at ramte dem i sin bil, men kameraoptagelser viste, at han forsøgte at komme væk fra den voldelige skare.

”Vi ser en lynch i realtid,” sagde reporteren uden for kameraet. "Der er ikke noget politi her." Politiet ankom angiveligt ikke til stedet i 15 minutter efter overfaldet. Manden - menes at være arabier - er "alvorligt såret, men stabil", ifølge Tel Avivs Ichilov-hospital.

Angrebet medførte fordømmelse fra alle sider. Den højre-højre jødiske politiker Betzalel Smotrich sagde, at han var "skamfuld" over angrebets "grusomme grusomhed", mens Issawi Fredj, arabisk lovgiver for det venstreorienterede Meretz-parti, sagde, at det var et tegn på, at landet var på vej mod "borgerkrig".

The Times of Israel rapporterer, at jødiske folkemængder også gik ud i gaderne i Haifa og Tiberias, med rapporter om "Død til arabere". En araber blev stukket i Mahane Yehuda-markedet i Jerusalem, sagde avisen.