Telegram

Tilsynsråd opretholder Facebooks udelukkelse af Trump

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps Facebook-konto bliver ikke genåbnet.
Tilsynsråd opretholder Facebooks udelukkelse af Trump

RITZAU SCANPIX

Telegram
5. maj 2021 kl. 15:08

Tidligere præsident i USA Donald Trump får ikke genåbnet sin Facebook-profil. Det oplyser Facebooks uafhængige tilsynsråd onsdag.

»I betragtning af alvorligheden af overtrædelserne og den løbende risiko for vold var Facebook berettiget til at suspendere Mr. Trumps konti den 6. januar og forlænge suspenderingen den 7. januar.

Det var imidlertid ikke hensigtsmæssigt af Facebook at indføre en suspendering på ubestemt tid,« skriver rådet i sin afgørelse.

Donald Trump blev suspenderet fra Facebook, da han 6. januar lagde en video op under optøjer i Washington, hvor Trump-tilhængere stormede Kongressen.

I videoen sagde han »vi elsker jer, I er meget særlige« til demonstranterne. Under optøjerne døde fem personer, og Facebook vurderede efterfølgende, at der var »for store risici« ved at lade Trump benytte det sociale medie.

Rådet, som den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt er en del af, har til opgave at vurdere, om Facebook har handlet rigtigt, når de har slettet indhold – eller suspenderet en konto.

Rådet afgørelser er bindende. Det vil sige, at Facebook skal følge rådets afgørelser.

Fakta: Facebooks tilsynsråd

Rådets formål er at promovere ytringsfriheden ved at foretage principielle, uafhængige afgørelser om indhold på Facebook og Instagram og ved at udstede anbefalinger om den relevante indholdspolitik.

Rådet er ikke designet til at være blot en forlængelse af Facebooks eksisterende proces til gennemgang af indhold. I stedet vil den gennemgå nogle udvalgte, højt repræsentative sager og fastslå, om afgørelserne blev foretaget i henhold til Facebooks værdier og politikker.

Rådets afgørelse om at stadfæste eller omstøde Facebooks indholdsafgørelser vil være bindende. Det vil sige, at Facebook skal implementere dem, medmindre dette overtræder den gældende lovgivning.

Rådet består af 40 medlemmer fra hele verden, der repræsenterer en alsidig række discipliner og baggrunde.

Blandt medlemmerne er tidligere statsminister i Danmark Helle Thorning-Schmidt.

 

Opdateret 5. maj 2021 kl. 16:02

Hanne Utoft

Facebook iklæder sig myndighedsgevandter med eget tilsynsråd på ryggen af Trump. Fantastisk.

Og liberalisterne har fået venstrefløjen til at synes, at det er en god idé.

Ved hjælp af Trump har liberalisterne og deres nye neocon-never Trump-venner således fået fjernet al progressiv politik fra fremtidige (sociale) medier.

Og de kan nu kalde selveste Biden progressiv.

Hanne Utoft

Jan Jensen, Trump flyttede intetanende bjerge - herunder en forfladiget forståelse af hvad politikerkorrumpering er for noget, hvilket giver Biden fordele og Bush jr. basis for at rejse USA rundt med sin nye bog og i vide kredse forkynde en ærlig konservativ ånd, som undrer sig over at så mange lader sig lyve for. Det er lige ud fabelagtigt.