Telegram

To dages forhandlinger ender i tænkepause i sygepleje-tvist

Efter to dages forhandlinger går sygeplejerskerne og arbejdsgivere fra hinanden uden en aftale i hus.
Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Dansk Sygeplejeråd er gået i Forligsinstitutionen, efter at sygeplejerskerne stemte nej til deres overenskomst. Endnu et møde sluttede ufrugtbart onsdag. (Arkivfoto)

Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Dansk Sygeplejeråd er gået i Forligsinstitutionen, efter at sygeplejerskerne stemte nej til deres overenskomst. Endnu et møde sluttede ufrugtbart onsdag. (Arkivfoto)

RITZAU SCANPIX

Telegram
12. maj 2021 kl. 20:48

En mulig strejke blandt sygeplejersker er endnu ikke blevet afblæst, efter at Dansk Sygeplejeråd og arbejdsgiverne i Danske Regioner og Kommunernes Landsforening igen er gået fra forhandlingsbordet uden en aftale.

Efter 18 timers forhandlinger tirsdag og onsdag har parterne endnu ikke fundet fodslag.

Forhandlingerne bliver genoptaget mandag.

Formand for DSR Grete Christensen vil ikke ud med forhandlingernes præcise indhold, men understreger, at det er svære forhandlinger.

- Jeg vil sige, at vi har fortsat de drøftelser, vi har været i gang med tidligere, og nu er vi blevet sendt hjem igen her til aften med ønsket om, at vi tænker videre hen over weekenden og genoptager forhandlingerne mandag, siger hun.

En strejke kan 21. maj bryde ud blandt landets sygeplejersker, der har stemt nej til en ny overenskomst.

Der er dermed onsdag kun ni dage, til at en strejke kan gå i gang. Grete Christensen mener, at det af og til er et sådant tidspres, der kan få en aftale over målstregen.

- Vi forsøger at finde landingsbaner på det her, og vi må jo udnytte den tid, der er, og det er det, som vi forsøger, siger hun.

Omkring 5350 sygeplejersker er udvalgt til strejke, hvis arbejdsgiverne og sygeplejerskerne ikke når til enighed i Forligsinstitutionen.

Strejken kan dog blive udsat to gange med to uger, da der er blevet taget højde for, at der kan blive brug for flere møder.

Forhandlingerne i Forligsinstitutionen blev indledt fredag, efter at et snævert flertal i DSR stemte nej til den nyeste overenskomst. Herefter blev strejken varslet.

Overenskomsten inkluderede blandt andet lønstigninger på lige over fem procent over tre år.

Sygeplejerskerne ønsker en større lønstigning.

Det kan dog blive svært at opnå i Forligsinstitutionen, påpegede Nana Wesley Hansen, som forsker i overenskomster i den offentlige sektor ved Københavns Universitet, inden fredagens forhandlinger.

- Man risikerer, at organisationer fremadrettet måske finder på at spekulere i at undlade at indgå forlig, hvis de tror, at de kan opnå noget bedre i Forligsinstitutionen, sagde hun.

/ritzau/

Opdateret 12. maj 2021 kl. 22:37