Telegram

Anmeldere kalder den nye film om Buster overflødig

"Buster Oregon Mortensen" er ikke en nødvendig film, men der er lyspunkter, mener de danske anmeldere.
Telegram
16. juni 2021 kl. 22:35

Mange voksne danskere vil huske tilbage på "Busters verden" fra 1984 med fornøjelige minder, og nu har den klassiske Bjarne Reuter-historie om den unge troldmand fået en ny version med titlen "Buster Oregon Mortensen".

Og mens den gamle film gik i hjertet på danskere med et ørehængende soundtrack og mindeværdige citater som "dit møgbeskidte hundehoved", er den nye strengt taget overflødig, lyder det fra flere anmeldere.

Berlingske er mest harsk i kritikken og giver filmen to stjerner.

- Der er simpelthen ingen grund til, at denne film er lavet. Historien om den tryllende antihelt fra Brønshøj ER nemlig allerede filmatiseret, skriver Berlingske.

Avisen bider blandt andet mærke i, at instruktøren - Martin Miehe-Renard - er den samme, som har lavet tre nye "Far til fire"-film, de tre dårligste ifølge Berlingske.

Berlingske roser dog Henning Jensen i rollen som underboen hr. Larsen.

Politiken er lidt højere oppe og ender på tre hjerter. Avisen forstår godt, at flere danskere vil finde filmen overflødig. Men man kan også anskue filmen fra en anden vinkel, som det lyder i anmeldelsen.

- Som fuldvoksen kommer man let til at undervurdere, hvor håbløst langsomme nutidens børn finder fortidens elskede filmskatte.

- Og giver film, der udspiller sig i en slags nutid, overhovedet mening for nutidens børn uden mobiltelefoner, computere og muligheden for at mobbe de svage på sociale medier?, skriver avisen.

Det hele kunne have været "meget værre", lyder dommen i sidste ende.

Magasinet Ekko er mest begejstret. Under overskriften "Klassisk dansk børnefortælling får en vellykket opdatering" kvitteres der med fire stjerner.

Især roses Manfred Weber Cortzen, som spiller hovedrollen som Buster.

- Martin Miehe-Renard har i Buster Oregon Mortensen givet historien en glattere, moderne billedstil, som i visse scener kan få den til at ligne alle andre familiefilm. Men han respekterer Buster-universets poesi, underspillede humor og rørende varme, skriver Ekko.

/ritzau/