Telegram

Hollandsk graverjournalist er død efter skudangreb sidste uge

En af Hollands mest kendte journalister er død. Han blev kendt for sit arbejde med at afsløre kriminelle.
De Vries var en af Hollands mest kendte journalister. (Arkivfoto).

De Vries var en af Hollands mest kendte journalister. (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
15. juli 2021 kl. 14:15

Den hollandske krimireporter og graverjournalist Peter R. de Vries er død af sine kvæstelser, efter at han blev skudt på åben gade i Amsterdam tirsdag i sidste uge.

Det oplyser hans familie til den hollandske tv-station RTL News, som han arbejdede for, torsdag.

- Peter kæmpede til det sidste, men var ikke i stand til at vinde denne kamp. Han døde omringet af personer, som elskede ham, oplyser familien i en erklæring ifølge RTL News.

Han er død i en alder af 64 år. De Vries var en af Hollands mest kendte journalister. Han blev kendt for sit arbejde med at afsløre den kriminelle underverden.

Journalisten blev skudt på gaden Lange Leidsedwarsstraat, der ligger nær en af Amsterdams største offentlige pladser, hvor han tidligere på aftenen havde været på arbejde i et tv-studie.

Han blev kort efter bragt til et nærliggende hospital i kritisk tilstand.

To formodede gerningsmænd bag angrebet på journalisten blev varetægtsfængslet fredag.

Angrebet på de Vries rystede Holland, hvor myndighederne hurtigt satte mange ressourcer ind for at finde de skyldige.

De Vries blev blandt andet kendt som en kommentator eller talsmand for familier, som havde været ofre for forbrydelser - navnligt i sager, der var henlagte.

Han blev første kendt for sine journalistiske insider-reportager og senere bog om kidnapningen i 1983 af den hollandske ølmilliardær Alfred "Freddy" Heineken.

Senest har han været rådgiver og fortrolig med Nabil B. - anklagemyndighedens nøglevidne i en sag mod Ridouan Taghi, der er "landets mest eftersøgte kriminelle".

Taghis organiserede forbrydergruppe er blevet kaldt en "en velsmurt dræbermaskine" af anklagemyndigheden. De Vries skrev i et tweet i 2019, at han ifølge politiets oplysninger var på Taghis dødsliste.

/ritzau/Reuters

Opdateret 15. juli 2021 kl. 14:43