Telegram

Krav om vaccinationer udløser uroligheder i franske byer

Krav om vaccinationer og coronapas mødes med demonstrationer i Frankrig, Italien og Grækenland.
En maske, der skal forestille Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, føres rundt under lørdagens demonstration i Paris mod vaccinationer og krav om coronapas. "Manipulator" og "løgner" står der skrevet på masken med Hitler-overskægget.

En maske, der skal forestille Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, føres rundt under lørdagens demonstration i Paris mod vaccinationer og krav om coronapas. "Manipulator" og "løgner" står der skrevet på masken med Hitler-overskægget.

RITZAU SCANPIX

Telegram
24. juli 2021 kl. 17:24

Mange tusinde modstandere af vaccinationer og andre typer demonstranter stødte lørdag sammen med politiet flere steder i Frankrig.

Politiet skød med tåregas i Paris' bymidte, og demonstranter byggede barrikader i gaderne. Det rapporterer nyhedskanalen BFMTV.

Urolighederne var koncentreret i området omkring banegården Saint-Lazare. Protesterne var vendt mod regeringens krav om coronapas.

Der blev også demonstrerer i byer som Marseille, Lyon, Nantes, Montpellier og Toulouse.

I Strasbourg var 4000 mennesker på gaden for at protestere mod regeringens coronapolitik.

- Frihed, frihed, råbte demonstranterne. Andre krævede med slagord, at præsident Emmanuel Macron træder tilbage.

Der har i over et år været flere lignede demonstrationer i Frankrig. Blandt nogle borgere er der en betydelig skepsis og modstand over for vaccinerne mod covid-19.

Tusinder har også demonstreret lørdag i Italien og Grækenland mod skærpede krav om vaccinationer og coronapas, skriver AFP.

3000 var forsamlet i Rom for at protestere mod kravet om coronapas. Der var også protester i Milano, Torino og Napoli.

I Athen måtte græsk politi skyde med tåregas mod over 4000 mennesker. Det var tredje gang denne måned de var mødt op foran parlamentet for at udtrykke deres vrede over, at folk inden for sundhedsvæsnet og andre brancher har pligt til at lade sig vaccinere.

Her blev der ifølge politiet kastet med benzinbomber.

Frankrigs præsident, Macron, har senest krævet, at alle sundhedsmedarbejdere skal lade sig vaccinere. Ellers vil de ikke få udbetalt løn.

Senatet i Paris skal i løbet af weekenden stemme om et lovforslag fra regeringen, som blev godkendt af underhuset fredag. Det vil gøre coronapas obligatoriske og stille krav om, at læger, sygeplejersker og andre sundhedsmedarbejdere lader sig vaccinere.

Hvis man ikke vil lade sig vaccinere eller stille med en negativ coronatest, kan man heller ikke få det coronapas, der vil give adgang til barer, restauranter, biografer og andre forlystelser.

Arrangørerne af lørdagens demonstrationer var den bevægelse, der kalder sig De Gule Veste.

/ritzau/

Opdateret 24. juli 2021 kl. 22:17