Telegram

Sydkoreansk klatrer uden fingre savnes efter historisk tur

Kim Hong-bin blev søndag den første handicappede til at bestige de 14 højeste bjerge. Nu frygtes han omkommet.
Sydkoreanske Kim Hong-bin (nummer to fra højre) blev søndag den første handicappede til at bestige verdens 14 højeste bjerge. Han savnes nu efter et fald på nedstigningen (Arkivfoto).

Sydkoreanske Kim Hong-bin (nummer to fra højre) blev søndag den første handicappede til at bestige verdens 14 højeste bjerge. Han savnes nu efter et fald på nedstigningen (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
20. juli 2021 kl. 20:38

En 57-årig sydkoreansk klatrer, der ikke har nogen fingre, frygtes omkommet kort efter en historisk bjergbestigning i Pakistan.

Det oplyser bjergbestigningsorganisationen Alpine Club of Pakistan.

Kim Hong-bin besteg søndag verdens 12. højeste bjerg, Broad Peak, der ligger i Pakistan. Han blev dermed den første handicappede nogensinde til at have besteget verdens 14 højeste bjerge.

Det er de 14 bjerge i verden, der som de eneste er over 8000 meter høje.

Kim Hong-bin nåede toppen af Broad Peak søndag, men løb ind i dårligt vejr på nedstigningen og faldt ned i en gletsjerspalte.

- Resten af vores gruppe ledte efter ham, men de kunne ikke blive deroppe, og de blev nødt til at fortsætte turen ned, lyder det fra Karrar Haidri, der står i spidsen for den pakistanske Alpine Club.

- En eftersøgningsoperation er ved at blive søsat, og når vejret tillader det, vil helikoptere også deltage, siger Karrar Haidri.

Kim Hong-bin mistede alle sine fingre i 1991 på grund af forfrysninger i forbindelse med en bestigning af bjerget Mount Denali i Alaska.

Han kastede sig herefter over alpint skiløb. I 2002 repræsenterede han Sydkorea ved de paralympiske lege i Salt Lake City.

Den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, skriver i et tweet, at han fastholder håbet om, at man finder Kim Hong-bin i live.

Præsidentens tweet kommer, dagen efter at han lykønskede den 57-årige klatrer med at nå de 14 højeste toppe som den første handicappede.

Kim Hong-bin nåede toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest, i 2007.

/ritzau/Reuters