Telegram

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Fra 25. august skal yderligere 215 sygeplejersker tilslutte sig den strejke, som fagforeningen DSR står bag.
Flere af landets sygeplejersker har strejket den seneste tid.

Flere af landets sygeplejersker har strejket den seneste tid.

RITZAU SCANPIX

Telegram
27. juli 2021 kl. 11:16

Dansk Sygeplejeråd (DSR) udvider sin strejke med flere sygeplejersker.

Det oplyser DSR i en pressemeddelelse.

Fra 25. august skal yderligere 215 sygeplejersker strejke. De lægger sig oveni de knap 1000 ekstra sygeplejersker, som allerede står til at begynde at strejke fra midten af august.

- Vi bliver ved med at lægge et større og større pres på arbejdsgiverne og politikerne, for de er nødt til at komme på banen, hvis vi skal have løst den her konflikt.

- Det vil kræve nogle håndgribelige løfter overfor sygeplejerskerne om at rette op på mange års lønefterslæb, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, i pressemeddelelsen.

Den udvidede strejke får betydning rundt om på hospitalerne i regionerne, hvor mange af sygeplejerskerne arbejder.

Danske Regioner forsikrer, at strejken ikke kommer til at gå ud over alle de livsnødvendige aktiviteter, der finder sted på hospitalerne.

- Vi ved, at det er meget generende for de borgere, der får udskudt deres tider. Konsekvenserne bliver fulgt - borgere, der berøres bliver kontaktet, og al livsvigtig aktivitet bliver selvfølgelig løst, skriver Danske Regioner på Twitter.

I Region Hovedstaden, Region Nordjylland og Region Sjælland er det hovedsageligt sygeplejersker på fertilitetsklinikkerne, som udtages til strejke i den nye udvidelse.

Det vil få betydning for alle de borgere, som er indkaldt eller venter på indkaldelse til indledende undersøgelser og de første samtaler om fertilitetsbehandling. Det skyldes, at ingen nye behandlingsforløb vil blive sat i gang.

- Vi er selvfølgelig kede af, at det vil gå ud over nogle borgere.

- Men strejken er vores eneste våben, og vi udtager områder, som ikke er livstruende, og det gælder blandt andet fertilitetsområdet.

- Det er den måde vi kan presse arbejdsgiverne på, og det håber vi, danskerne har forståelse for, siger Grete Christensen.

I Region Syddanmark rammer den nyeste del af strejken området for kvindesygdomme, som omfatter fertilitetsbehandling.

Den rammer også Friklinikken, som tager sig af behandlinger, de andre sygehuse ikke har kapacitet til.

Og i Region Midtjylland rammer strejkeudtaget blandt andet planlagte operationer i Herning og Holstebro.

Omkring 5000 medlemmer af DSR har siden midten af juni strejket.

Årsagen til strejken er utilfredshed med de lønstigninger, som sygeplejerskerne var stillet i udsigt for de kommende år.

Et stort ønske fra sygeplejerskerne er at sløjfe tjenestemandsreformen fra 1969. Ifølge dem er den skyld i et lønefterslæb.

Reformen placerede 40 forskellige faggrupper på forskellige løntrin. Særligt kvindedominerede fag som eksempelvis sygeplejersker, jordemødre og sosu-assistenter ligger på de nederste løntrin.

/ritzau/

Opdateret 27. juli 2021 kl. 11:59

olivier goulin

sygeplejersker på fertilitetsklinikkerne?

Vi bliver ved med at lægge et større og større pres på arbejdsgiverne og politikerne, for de er nødt til at komme på banen, hvis vi skal have løst den her konflikt.

Er de seriøse? Vidste man ikke bedre, måtte man tro det var en parodi
Men rigtig held og lykke med den kamp

/O

Rolf Andersen

Arbejdsgiverne ER politikerne, og det er uanstændigt, at de ikke kommer på banen.

Enhver anstændig privat arbejdsgiver havde forlængst sat sig til forhandlingsbordet.

I stedet gemmer arbejdsgiverne .. læs Finansiministeret og Folketinget .. sig bag "Den danske Model".

Men den model duer kun, når det er en privat arbejdsgiver og hans/hendes ansatte, der har en konflikt. Den model duer ikke, når den ene part .. Staten .. har ubegrænsede økonomiske midler.

Den begrænsende ressource for Staten er altså ikke penge, men vælgerne.

Så, kære vælgere .. hvis I vil have et velfungerende velfærds/hospital-system i fremtiden, så må I presse jeres politikere på maven.

Fuldstændig ligesom når Nemlig.com ikke behandler deres ansatte ordentligt ....

Susanne Dea Crammond

Susanne Crammond: Privatansatte strejker ikke men de har strejkeret. De er pinligt klar over at de ikke har nogen form for jobgaranti og sandsynligvis ville være i fare for at miste jobbet. Selv en lovlig strejke kunne betyde virksomhedens ophør. Der er ikke nogle skattekroner der redder nogen her, aktionærerne tar benene på nakken når afkastet svigter. I det private gælder jungleloven. Gad vist om alle de offentlig ansatte er bevidst om det?

Rolf Andersen

@Susanne Crammond.

Du skriver: "Selv en lovlig strejke kunne betyde virksomhedens ophør"

Ja, og dét er jo også min pointe, men det virker ikke som om politikerne på Chr.Borg har indset dét, når de fremhæver at de vil forhandle efter "Den danske Model".

Politikerne råder over næsten ubegænsede pengemidler, men antallet af vælgere er altså begrænset..

Det betyder, at arbejdskampen må stå på vælgerns gunst i stedet for 'aktionærernes' penge.

https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art8295859/Vores-sundhedssystem-...

Men den 'gode gamle' model med udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet vil nok til slå igennem på et eller andet tidspunkt :)