Telegram

Vild monsunregn sender verdens største flygtningelejr i knæ

Tusindvis har mistet deres hjem, og flere er døde efter oversvømmelser i flygtningelejren i Cox's Bazar.
Rohingya-flygtninge ses her under de voldsomme oversvømmelser i verdens største flygtningelejr i Cox's Bazar i Bangladesh.

Rohingya-flygtninge ses her under de voldsomme oversvømmelser i verdens største flygtningelejr i Cox's Bazar i Bangladesh.

RITZAU SCANPIX

Telegram
29. juli 2021 kl. 11:34

Flere dage med voldsom monsunregn har ført til store oversvømmelser, ødelæggelser og dødsfald i flygtningelejren i Cox's Bazar i Bangladesh.

Det beretter flere organisationer - herunder Dansk Røde Kors.

Lejren er ifølge FN's flygtningeorganisation, UNHCR, den største i verden. Den huser primært rohingya-flygtninge fra Myanmar.

Mere end 10.000 rohingya-flygtninge er blevet evakueret fra deres hjem under oversvømmelserne i lejren. 14 personer har mistet livet, oplyste lokale embedsfolk onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Seks af dem er rohingyaer, mens resten er lokale landsbybeboere.

Distriktet Cox's Bazar, der ligger i det sydlige Bangladesh, har 34 lejre, der tilsammen huser over 850.000 rohingya-flygtninge.

Billeder fra området viser huse, der er opslugt af de store vandmasser. Ifølge lokale vejrmyndigheder er der siden mandag faldet 27 centimeter regn.

Rohingya-folket er en statsløs minoritet i Myanmar.

Det muslimske folk har været udsat for systematisk forfølgelse og brutal vold i den hjemlige delstat Rakhine. I 2017 begyndte tusindvis af rohingyaer derfor at flygte til nabolandet Bangladesh.

Mange af dem bor nu i den store flygtningelejr i Cox's Bazar.

En af dem er 30-årige Mohammad Salam og hans hustru og tre børn.

- Mit hus begyndte at styrte sammen i går. Jeg har ingenting. Jeg har tre børn, og de er begyndt at få feber, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge UNHCR er 2500 tilflugtssteder for 12.000 rohingyaer indtil videre blevet ramt af oversvømmelser og jordskred.

- Der er også sundhedscentre, der er blevet beskadiget, siger Hannah Macdonald, en talsperson fra FN, til AFP.

Dansk Røde Kors er til stede i området og hjælper blandt andet med adgang til mad til de udsatte og med at sikre ordentlige toiletforhold.

/ritzau/AFP