Telegram

DF-toppen husker ikke EU-del på omstridt sommergruppemøde

Dansk Folkepartis formand siger, at der ikke var særskilt EU-del på sommergruppemøde, der fik EU-støtte.
DF-formand Kristian Thulesen Dahl er i retten mandag i Lyngby i dagen mod Morten Messerschmidt.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er i retten mandag i Lyngby i dagen mod Morten Messerschmidt.

RITZAU SCANPIX

Telegram
9. august 2021 kl. 11:32

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, samt gruppeformand Peter Skaarup, fortæller mandag i retten i Lyngby, at der ikke var en særskilt EU-konference som del af partiets sommergruppemøde i 2015.

Det siger han i sagen mod Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, der er tiltalt for svig med EU-midler og dokumentfalsk.

Mødet fik EU-støtte via partialliancen Meld, som Morten Messerschmidt var formand for. Derfor er det afgørende, om der var EU-indhold nok til at berettige denne støtte.

Også i 2014 modtog man støtte, og her var der en helt særskilt EU-del af sommergruppemødet.

- I 2014 er der ingen tvivl om, at der er et særskilt arrangement. Vi flytter os til andet sted fysisk, og der er specielle bannere. Det er der ikke i 2015, siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

- Så et EU-arrangement skal i givet fald være foregået sideløbende.

Anklagemyndigheden mener, at Morten Messerschmidt som formand for Meld har søgt om og fået støtte til en EU-konference samtidigt med DF's sommergruppemøde, uden at det reelt fandt sted. Hvilket vil være svig med EU-midler.

Morten Messerschmidt siger derimod, at der var tale om en fælles konference mellem Meld og DF, og at støtten dermed er berettiget.

Gruppeformand Peter Skaarup, der havde ansvaret for sommergruppemødet i 2015, siger i retten, at han ikke var opmærksom på, at der var en EU-del ud over, at der som normalt blev debatteret EU-politik.

Og at han ikke før sommergruppemødet har været opmærksom på - eller i diskussioner om - at der skulle være en speciel EU-del.

- Jeg havde ikke en Meld-konference på tapetet de tre dage. Det havde jeg ikke, siger han.

Som sin formand understreger han, at der blev diskuteret EU-stof. Og at Morten Messerschmidt fortalte om arbejdet i parlamentet.

- Jeg er sikker på, at Morten talte om EU. Det ville ligne ham meget dårligt, hvis ikke han havde. Og så fylder EU meget for vores parti, siger Skaarup.

Peter Skaarup afviser som Kristian Thulesen Dahl, at der skulle være tale om noget særskilt punkt eller program, der skulle udgøre et EU-arrangement.

- Hvornår noget er et Meld-arrangement eller ej, det er en anden diskussion, som jeg ikke skal gøre mig klog på.

- Jeg deltager i et møde, der har EU-emner på dagsordenen. Det er der altid i vores parti, og vores folk i EU er jo meget engagerede. Men om det kvalificerer sig som EU-konference, det må klogere folk end mig svare på, siger formanden.

Dansk Folkeparti har siden da betalt alle pengene, det har modtaget fra Meld, tilbage. Thulesen Dahl understreger, at det ikke var et juridisk, men et politisk valg.

- Vi havde ikke behov for pengene. Vi var og er velpolstrede. Vi ønskede ikke en økonomisk diskussion, og derfor tilbød vi at betale pengene tilbage, siger han.

 

Opdateret 9. august 2021 kl. 15:59

Eva Schwanenflügel

"Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, samt gruppeformand Peter Skaarup, fortæller mandag i retten i Lyngby, at der ikke var en særskilt EU-konference som del af partiets sommergruppemøde i 2015."

Og således detroniseredes kronprinsen.

Frederikke Nielsen, Inger Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Gert Romme, Arne Albatros Olsen og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Hukommelse, der fungerer som en form for selektiv perception, er formentlig beslægtet med "alternative fakta".

Og "alternativ fakta" er må for sit vedkommende være ganske tæt beslægtet med simpelt løgn, opspind. og manipulation.

Måske har det aldrig ligefrem været seriøst. Men det er altså et såkaldt "dansk" lov-og-orden parti, der under anklage for plat, bedrageri og svindel her fremkommer med sine "alternative fakta".

Og når men betænker en af hovedpersonernes ny-kriste tilgang, må der da også ligefrem være tale om blasfemi.

Birte Pedersen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Stella Lystlund

G.Gustafsdottir skriver og ikke Stella.

Det er med DF' ledelse, som med Danske Bank. Ledelsen vidste slet ikke, at de havde vasket rent for 1800 milliarder i én lille filial. Det er nok noget lignende i DF.

Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Gert Romme, Inger Pedersen, Frederikke Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frederikke Nielsen

Således vasker ledelsen i DF hænder og efterlader den synkende Morten Messerschmidt helt alene med skylden.

Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørn Pedersen

Når man har medlemmer af DF som venner, så er det ganske unødvendigt med fjender.

Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Frederikke Nielsen, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar