Telegram

Frankrig kalder Taliban for løgnere og vil ikke anerkende styre

Taliban talte om at danne en inkluderende og repræsentativ regering, men de lyver, siger fransk minister.
Frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, beskylder Taliban-bevægelsen for at lyve om blandt andet evakueringer fra Afghanistan og gør det klart, at Frankrig ikke vil have noget at gøre med Talibans nye regering.  (Arkivfoto)

Frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, beskylder Taliban-bevægelsen for at lyve om blandt andet evakueringer fra Afghanistan og gør det klart, at Frankrig ikke vil have noget at gøre med Talibans nye regering. (Arkivfoto)

RITZAU SCANPIX

Telegram
12. september 2021 kl. 02:37

Frankrig vil på ingen måde have nogen forbindelse til den regering, som den islamistiske Taliban-bevægelse har dannet i Afghanistan efter at have overtaget magten i landet.

Det fastslår Frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian.

- Frankrig nægter at anerkender eller have nogen former for forbindelser med denne regering, siger han det franske medie 5 TV ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den franske minister beskylder Taliban-bevægelsen at lyve.

- De sagde, at de ville tillade en del udlændinge og afghanere frit at forlade landet og talte om en inkluderende og repræsentativ regering, men de lyver, siger han.

Udtalelsen sent lørdag aften kommer op til, at Le Drian søndag rejser til Doha i Qatar for at drøfte fremtidige evakueringer fra Afghanistan.

Da Taliban i midten af august indtog hovedstaden Kabul og udråbte sig som Afghanistans nye magthavere, fik de vestlige lande, der har haft militær tilstedeværelse i landet, travlt med at evakuere deres statsborgere samt afghanere, der har arbejdet for udenlandske militærstyrker.

Frankrig har evakueret omkring 3000 personer.

Taliban præsenterede tidligere denne uge en regering bestående af 33 ministre. Alle er mænd, og hovedparten tilhører den gamle garde i bevægelsen.

Leder af regeringen er Mohammad Hassan Akhund. Han er en af bevægelsens veteraner og har i flere år stået på FN's Sikkerhedsråds sanktionsliste.

Allerede inden regeringen i Kabul blev præsenteret, gjorde Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), det klart, at Danmark ikke kommer til at anerkende den.

- Vi anerkender ikke nogen Taliban-regering. Det vi er optaget af, det er at sikre, at de fremskridt, vi har opnået gennem to årtiers indsats i Afghanistan, kan fastholdes, sagde Kofod i begyndelsen af september ifølge dr.dk.

/ritzau/

Opdateret 12. september 2021 kl. 03:14