Telegram

Søren Espersen: Uanstændigt at anfægte Pia Kjærsgaards linje i udlændingepolitiken

Fløjkrigen i DF tager til i styrke, men Dansk Folkepartis linje i udlændingepolitiken er ikke til at stille spørgsmålstegn ved, mener Søren Espersen
Søren Espersen (DF) mener, Martin Henriksens beskyldninger om en splittelse i partiets udlændingepolitik er uanstændige, og at partiets linje er lige så stram, som den altid har været. (Arkivfoto).

Søren Espersen (DF) mener, Martin Henriksens beskyldninger om en splittelse i partiets udlændingepolitik er uanstændige, og at partiets linje er lige så stram, som den altid har været. (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
3. september 2021 kl. 10:22

Det er Pia Kjærsgaard, der som udlændingeordfører lægger linjen i Dansk Folkepartis udlændingepolitik.

At Martin Henriksen offentligt kalder dele af partiets udlændingelinje for »slap«, er uanstændigt. Det mener Dansk Folkepartis tidligere mangeårige næstformand, Søren Espersen.

»Vi har præcis den samme stærke og stramme udlændingepolitik, som vi altid har haft.«

»At begynde at lade som om, at hun (Pia Kjærsgaard, red.) er en slapper, det er simpelthen uanstændigt,« siger han.

Søren Espersen mener, at Martin Henriksen direkte lægger sig imod Pia Kjærgaards linje i udlændingepolitikken, når han offentligt stiller spørgsmål ved den.

»Det kan man simpelthen ikke tillade sig, når vi har Danmarks bedste udlændingeordfører,« siger han.

Påtalen kommer, efter Martin Henriksen i et oplæg på et medlemsmøde i DF’s afdeling i Hjørring i Nordjylland talt åbent om splittelse i partiet, hvad angår udlændingepolitikken.

Ifølge Martin Henriksen har striden delt Dansk Folkeparti i to fraktioner.

Én fløj argumenterer for, at partiet skal besinde sig i udlændingepolitikken, hvor Dansk Folkeparti i de senere år har fået modstand fra højre i form af Nye Borgerlige.

Det er Martin Henriksen, der er kendt som en hardliner i udlændingepolitikken, uenig i.

Han har offentligt beskyldt navngivne DF'ere i baglandet for at tysse hans linje ned.

Heriblandt Peter Kofod, der er medlem af Europa-Parlamentet.

Selv om Søren Espersen ser kritisk på udtalelserne, mener han ikke, de har noget med partiets folketingsgruppe og arbejdet på Christiansborg at gøre.

»Det er ikke godt, at man ikke kan diskutere det på en fornuftig facon.«

»Men de unge mennesker ude i baglandet kan bare hygge sig med de her diskussioner. Det kommer ikke folketingsgruppen ved,« siger han.

Opdateret 3. september 2021 kl. 11:04

Altså, - Pia Kjærsgaards linje i udlændingepolitiken er simpelt hen rablende både uanstændig, umoralsk, usolidarisk, og på en række områder er den også uforsvarlig.

Men nu kommer denne påstand fra Søren Espersen, og derfor er der god grund til at se nærmere på hans anstændighed.

- Dels har Søren Espersen præcis samme ulækre politiske holdninger som Pia Kjærsgaard.

- Dels optræder Søren Espersen som betalt lobbyist for apartheid-staten Israel, og det gør han faktisk også i det danske parlament, hvor man ellers burde varetage danske interesser.

- Og så er der jo denne svindel- og humbug-sag, hvor visse medlemmer af Dansk Folkeparti direkte bedrager skatteborgerne for at få tag i deres penge. Her optrådte Søren Espersen helt uden skam som næstformand i svindelsammenrendet, MELD. Og det til trods for at denne person med betændt moral end ikke er medlem af Europa-parlamentet.