Telegram

Kulturminister: Svært at forstå mangel på lytterkrav til Loud

Forløbet med Radio Loud bør lede til politisk eftertanke om fremtidens medieudbud, siger kulturminister.
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) sagde på et samråd om Radio Loud, at hun mener, det er utilfredsstillende, hvor få lyttere i målgruppen radioen har haft. (Arkivfoto).

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) sagde på et samråd om Radio Loud, at hun mener, det er utilfredsstillende, hvor få lyttere i målgruppen radioen har haft. (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
27. oktober 2021 kl. 11:11

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) siger på et samråd om Radio Loud, at hun mener, det er ærgerligt, hvor få lyttertal i målgruppen Radio Loud har haft.

- Selvfølgelig er det fuldstændigt utilfredsstillende, at vi har en offentligt finansieret radiokanal for masser af offentlige skattekroner, der har så få lyttere, som tilfældet er, siger hun.

Ane Halsboe-Jørgensen er for første gang i samråd om den omdiskuterede radio, efter hun overtog ministerposten fra Joy Mogensen (S) i august.

Radio Loud, der siden har bebudet et navneskift til 24syv, har for nylig modtaget skarp kritik af Radio- og Tv-nævnet. For ikke at leve op til en række væsentlige punkter i sendetilladelsen.

Men et krav om et minimum antal lyttere var ikke en del af kontrakten. Og det undrer på bagkant ministeren, siger hun.

- I dag er det svært at forstå, at der ikke er lagt et krav ind om et mindste antal lyttere i Radio Louds sendetilladelse, siger hun.

Halsboe-Jørgensen mener, at hele forløbet med Radio Loud gør, at politikerne i de kommende medieforhandlinger bør drøfte fremtidens medieudbud.

- Hele det her forløb, hele det her udbud, giver i mine øjne åbenlyst anledning til, at vi overvejer, hvordan vi gør det her fremadrettet.

- Hvordan vi skruer den her slags udbud sammen, og hvilke krav, vi lægger ind.

- Men jo også, hvorvidt vi overhovedet skal have den her slags udbud i fremtiden, og hvordan de i så fald skal strikkes sammen, siger ministeren.

Ane Halsboe-Jørgensen blev ved samrådet spurgt til, om hun mener, det er forsvarligt at lade bevillingen til Radio Loud fortsætte efter kritikken.

Men det ville ministeren ikke svare på og henviste til det armslængdeprincip, der er mellem politikere og medier.

- Politikere skal ikke blande sig i, hvilke redaktionelle beslutninger, medier foretager sig. Og vi skal slet ikke kunne lukke medier, som vi af den ene eller den anden grund er utilfredse med.

/ritzau/

Opdateret 27. oktober 2021 kl. 12:15