Telegram

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Regeringen vil bruge ti milliarder kroner fra Nybygerifonden på at bygge 22.000 almene boliger
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterer regeringens boligudspil i København tirsdag.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterer regeringens boligudspil i København tirsdag.

RITZAU SCANPIX

Telegram
12. oktober 2021 kl. 10:48

Regeringen planlægger, at nogle af de i alt 22.000 almene boliger, som regeringen vil bygge frem mod 2035, skal ligge på Christiania i København.

Det fremgår af udspillet, der kan ses på regeringen.dk.

Regeringen vil undersøge, om der kan etableres nye almene boliger på en lang række konkrete steder i København såsom Skjolds Plads på Nørrebro, Bispebjerg, Christiania med videre, står der i udspillet.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) præsenterer tirsdag udspillet, der bærer navnet ’Tættere på II - Byer med plads til alle’, i København.

»Hvis vi vil skabe balance i hele Danmark, er vi nødt til også at skabe balance i vores store byer. Den balance tipper, når det er svært for almindelige mennesker at finde en bolig, og når nye boligområder er på vej til at udvikle sig til velhaverkvarterer.«

»Vi vil derfor nu sætte os i spidsen for at bygge flere almene boliger, så vi sikrer blandede byer,« siger Kaare Dybvad Bek.

Det fremgår dog ikke klart af udspillet, om det er muligt at bygge boliger i fristaden.

Af udspillet fremgår det, at regeringen vil »undersøge« og »arbejde målrettet for« at bygge almene boliger på Christiania.

Det fremgår heller ikke, hvor mange almene boliger der i givet fald skal ligge på Christiania.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde i sin tale ved Folketingets åbning tirsdag i forrige uge, at udspillet, der præsenteres tirsdag klokken 11, skulle betyde tre gange så mange nybyggede familieboliger i København.

Regeringen foreslår, at kommunerne skal have mulighed for at stille krav i lokalplaner om, at op til 33 procent af boligmassen i nye boligområder skal forbeholdes almene boliger. Tallet er i dag 25 procent.

»Det her kræver lovændringer, og det kræver penge,« siger Kaare Dybvad Bek.

De almene boliger skal ifølge Mette Frederiksen have en størrelse på typisk mellem 80 og 90 kvadratmeter, og de skal koste omkring 8000 kroner om måneden at bo i.

Regeringen foreslår at bruge ti milliarder kroner fra Nybyggerifonden i perioden frem til 2035 på at skabe 22.000 nye almene boliger.

Fonden, som blev etableret i 1998, yder støtte til alment byggeri. Pengene til fonden kommer fra beboere i almene boliger, der via huslejen indbetaler penge til fonden.

Nybyggerifonden råder i øjeblikket over cirka en milliard kroner, men regeringen foreslår, at der skal etableres en fond for blandede byer, som skal finansieres af Nybyggerifonden.

Den nye fond skal have tilført ti milliarder kroner fra 2022 til 2035. I udspillet er der disponeret fem milliarder kroner fra næste år og til og med 2031.

 

Opdateret 12. oktober 2021 kl. 12:03

Formålet er ganske godt, selv om 500 mio. DKK kun er et sølle beløb i forhold til landets årlige BNP, der er 4.660% højere.

Men altså - disse penge indbetales jo af boliglejerne - de svageste i samfundet, derfor må det være dem, der ejer disse penge. Ellers er det jo en skat på boliger.

Og samtidig gives der store skattelettelser samt subsidier til boligejerne - som lejerne jo også betaler.

Er det virkelig kun mig, der kan se noget rablende socialt uretfærdigt i denne sag?

Klaus Schwab, Per Torbensen, Erik Pedersen, David Zennaro, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Inger Pedersen, Torben Skov, Steen K Petersen, Erik Nielsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Ole Olesen, Olaf Tehrani og Jakob Sulsbrück Møller anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Sikke en fin regering - man lader den ene fattigrøv betale for den andens bolig!

"Pengene til fonden kommer fra beboere i almene boliger, der via huslejen indbetaler penge til fonden".

Det kan man vist kalde, at fodre dyret med dets egen hale.

Lise Lotte Rahbek, Klaus Schwab, Per Torbensen, Peter Wulff, Erik Pedersen, David Zennaro, Bjarne Andersen, Inger Pedersen, Hanne Ribens, Torben Skov, Steen K Petersen, Erik Nielsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen, Hanne Utoft, ingemaje lange og Gert Romme anbefalede denne kommentar

S demonstrerer endnu engang deres respektløse tilgang til borgerne i al almindelighed.

Det er på tide, at de henlægger deres livskvalitetsødelæggende foranstaltninger til de steder, hvor de selv bor. Så lad os nu få fældet Hareskoven, hvor Mette F. selv bor, så vi kan få bygget nogle dejlige, billige betonkasser i stedet, og få "fortættet" området lidt.

Det vil faktisk være et meget bedre Kinderæg end Lynetteholmen. Almene boliger i Hareskoven vil fungerer som støjdæmning i forhold til Hillerød-motorvejen og samtidig vil hele området kunne få et løft med et par ekstra motorveje og måske en ny lufthavn, så vi kan få mere erhvervsudvikling på stedet og tiltrække pengestærke investorer.

Træerne fra Hareskoven kan vi iøvrigt afbrænde på vores kraftvarmeværker og med lidt fiks omskrivning af klimaloven få klassificeret som CO2-neutralt.

Klaus Schwab, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Ruth Sørensen, Inger Pedersen, Palle Vinther, Carsten Munk, Torben Skov, Steen K Petersen, Gert Romme, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen, Hanne Utoft, ingemaje lange og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar

Hvordan vil regeringen i øvrigt bære sig ad med bygge på et område, som staten ikke længere ejer?

Inger Pedersen, Niels Peter Nielsen, Torben Skov og Niels østergård anbefalede denne kommentar
Ole Kresten Finnemann Juhl

Ekspropriering, med eller uden lovhjemmel, er vejen frem.

Jesper Jørgensen

Er dette en aflednings eller spin manøvre som skal fremme byggeri (godt nok almennyttigt) på omstridte områder? F.eks. Forstbotanisk Have ved Charlottenlund Station, de grønne områder i Sydhavnen, Lynetteholmen og Christiania. Man har behændigt taget brodden af kritikken af den voldsomme udnyttelse af al plads i byerne ved at bygge 'for folket'

Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Morten Larsen, Inger Pedersen, Torben Skov, Erik Nielsen, Rune Stilling, Eva Schwanenflügel og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er ghettoloven 2.0.

Bjarne Andersen, Inger Pedersen, Torben Skov og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Jeg morede mig lidt over at de tager syrefabriksgrunden med.. Den er så forurenet det ikke er rentabelt at bygge noget som helst derude, og slet ikke almene boliger.

Bjarne Andersen, Torben Skov, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Om mon det vil lykkes socialdemokraterne at " normalisere" Christiania?

Inger Pedersen, Torben Skov, Steen K Petersen, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Der mangler i katastrofal grad betalbare boliger i hovedstaden. Alternativet er at udflytte en del af hovedstadens aktiviteter.

Men - mon ikke denne regering i stedet bør "normalisere" det fine gamle Socialdemokrati, som Mette Frederiksen og vedhæng har "kidnappet" og nu misbruger. Men faktisk associerer alle disse hovsaløsninger, udemokratiske tiltag og jeg-alene-vide -beslutninger noget fra Mette Frederiksens tid i Thorning-regeringen.

Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Inger Pedersen, Palle Vinther, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det hænger jo fint sådan sammen, at regeringen er socialdemokratisk, og dér tror man faktisk - i de bedste tider - på demokrati fremfor markedets junglelov. Den mærkelige tro på, at noget så konstrueret og menneskeskabt af privilegerede klasser som markedet, skulle fungere som den evighedsmaskine, man aldrig har kunnet konstruere i virkeligheden, er en mærkelig metafysisk besværgelse.

I et demokrati vedtager man love, der muliggør de ting, man stræber efter, fortrinsvis ud fra flertallets interesser som politisk masse, med hensyn til den enkelte borgers personlige frihed; for demokrati er Folke-Styre, og uden folkets deltagelse i beslutningerne, er det en illusion. Demokrati er ikke anarkistisk frihed for den enkelte til at gøre lige nøjagtigt, hvad vedkommende vil, baseret på en desværre lidt for grundfæstet 'privat ejendomsret' - f.eks. i tilfældet med boligpolitikken, hvor det enkleste svar ville være at undlade at fordyre boligbyggeri ved at sælge offentligt ejede arealer, men simpelthen bebygge dem selv med det, der engang hed kommunale udlejningsejendomme, for måske derefter at tilbyde beboerne til en rimelig pris at overtage dem som andelsboliger med videresalgsklausuler - noget, man glemte at gøre i forbindelse med byfornyelserne, hvilket skabte mange formuer, når folk kunne afhænde den andelsbolig, de havde fået i hænde til spotpris, for flere gange købsprisen.

Det er faktisk en virkelig god idé, både forstået som ansvarliggørelse og fællesskabsudvikling igen at give mulighederne for at etablere billige andelsboligforeninger.

Bjarne Andersen, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Israeleres tyveri af palæstinensernes afgrøder.

Dette med at tage andres penge - her de socialt svageste, og bygge boliger for pengene, som disse svage grupper aldrig vil kunne betale, mider ogm en anden aktuel sag.

Beita-området på den besatte vestbred. - For første gang siden det blev overtaget af israelske bosættere, lykkedes det hundredvis af palæstinensere fra denne belejrede landsby at nå deres konfiskerede landområder.

Området har været stedet for den ulovlige israelske forpost Evyatar , hvor der tidligere på året blev opstillet snesevis af nybyggere campingvogne under beskyttelse af det israelske militær.

Efter Beitas besættelse og de daglige protester, konfrontationer og modstandsaktiviteter, der begyndte i marts, evakuerede bosætterne området i begyndelsen af ​​juli. Men hæren forbliver stationeret der, vogter campingvognene og forhindrer palæstinensere i at nå deres land.

Den israelske besættelseshær har herunder dræbt 7 palæstinensere med skarp ammunition siden begyndelsen af ​​konfrontationer i Beita, hvor de seneste skyderier var den 24. september. Hundreder af palæstinensere - også mindre børn - er desuden blevet såret af gummibelagte stålkugler og afskudte tåregasbeholdere.

Men nu - ved starten af ​​olivenhøstsæsonen i Palæstina tog beboere og de retmæssige grundejere i Beita sig søndags til toppen af ​​Jabal Sabih (Mount Sabih) for at plukke deres afgrøder (oliven), og forventede egentlig at blive blokeret af den israelske hær.

”Vi kan ikke opgive nogle af ​​disse træer. De er ligesom vores sjæle", sagde Khader. Den palæstinensiske landmand kan ikke leve uden sin olie. "Vi er afhængige af olivenolie i alle aspekter af vores liv, og vi har ingen anden indkomst.”

Og en pensioneret skolelærer forklarede: ”Vi plejede at komme her og skulle ikke bekymre os om israelere i hele området. Dette er vores land, vores jord og vores oliven. Vi er de retmæssige ejere af dette land. - Og ingen i hele Palæstina har nogensinde fået erstatning eller kompensationer for jord-tyveriet.”

Derfor var det en skuffelse, at de jødiske bosættere, havde høstet alle palæstinensernes oliven, og desuden havde hugget mange af de meget langsomtvoksende oliventræer ned som ren cikane.

Israelske droner bevæbnet med tåregasbeholdere fløj regelmæssigt overhead, før de svævede over unge palæstinensiske mænd. Og gennem kikkert observerede Al Jazeera, at israelske soldater skød direkte mod de unge og ubevæbnede mænd med både skarpt, gummibelagte stålkugler og tåregas.

Altså har bosættere direkte stjålet palæstinensernes olivehøst, på samme måde som den danske socialdemokratiske regering faktisk har stjålet 500 mio. kroner fra lejerne. - Penge der kunne have været brugt til renoveringer og isoleringer.

Erik Pedersen, Inger Pedersen, Torben Skov, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Her er hvad Christianitterne mener om regeringens boligudspil:

"Vi er det fødte valgflæsk"

https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/christiania-om-regeringsudspil-vi-er-...

Søren Kristensen

- mellem 80 og 90 kvadratmeter. Altså jeg bor som 39% af befolkningen alene og kan fint klare mig med 40 - 50. Bare til orientering.

Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Per Torbensen og David Zennaro anbefalede denne kommentar