Telegram

Bannon for retten i sag om stormløb på Kongressen

Trumps tidligere chefstrateg blev i sidste uge tiltalt for foragt for Kongressen og skal mandag for en dommer.
Trumps tidligere chefstrateg Steve Bannon udtalte sig til pressen, da han mandag meldte sig selv til FBI i Washington D.C.

Trumps tidligere chefstrateg Steve Bannon udtalte sig til pressen, da han mandag meldte sig selv til FBI i Washington D.C.

RITZAU SCANPIX

Telegram
15. november 2021 kl. 17:02

Steve Bannon, som var chefstrateg for USA's tidligere præsident Donald Trump, var mandag for en dommer, efter at han er blevet tiltalt for at udvise foragt for Kongressen.

Tiltalen blev rejst fredag, fordi Bannon havde nægtet at vidne i Kongressen om stormløbet mod kongresbygningen 6. januar i år.

Efter mandagens retsmøde fik han lov at tage hjem igen, men skulle aflevere sit pas som garanti for, at han ikke forlader USA.

Udenfor retsbygningen var det en trodsig Bannon, der udtalte sig til de forsamlede journalister.

- Vi går i offensiven i denne sag. Vi er trætte af at spille forsvar, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg kommer aldrig til at give efter. De har lagt sig ud med den forkerte denne gang.

Bannon udeblev fra en høring i Kongressen den 14. oktober.

Derfor vil han blive retsforfulgt for to tilfælde af foragt - dels for at ignorere stævninger og dels for at undlade at udlevere dokumenter til det kongresudvalg, der undersøger begivenhederne 6. januar.

Foragt for Kongressen kan i grove tilfælde straffes med fængsel i op til et år eller en bøde på op til 100.000 dollar, skriver tv-stationen CNN.

Da Bannon mandag ankom til forbundspolitiet FBI's kontorer i Washington D.C. for at melde sig, livestreamede han på det sociale medie Gettr og opfordrede i en kort udtalelse sine støtter til at bevare fokus.

- Vi vælter Biden-regimet, sagde han med blikket rettet mod kameraet.

- Jeg vil have, at I forbliver fokuserede. Det her er alt sammen støj.

Bannon er blandt de over 30 personer fra Trumps inderkreds, der er blevet bedt om at afgive forklaring for kongresudvalget.

Udvalget vil gerne høre mere om, hvad der skete i Det Hvide Hus forud for 6. januar og i løbet af selve dagen.

Ifølge justitsministeriets vurderinger indtog et par tusinde mennesker kongresbygningen den dag i et forsøg på at forhindre den formelle godkendelse af Joe Biden som vinder af USA's præsidentvalg i november sidste år.

Det er endnu uklart, hvornår sagen mod Bannon indledes.

/ritzau/Reuters

Opdateret 15. november 2021 kl. 21:47