Telegram

Eva Kjer går glip af borgmesterpost: Hamrende ærgerligt

Røde partier peger på blå og konservativ borgmester, mens Eva Kjer Hansen står med en lang næse.
Eva Kjer Hansen siger efterfølgende, at hun har "svært ved at forstå, at De Konservative vælger at sælge helt ud af sine værdier". (Arkivfoto).

Eva Kjer Hansen siger efterfølgende, at hun har "svært ved at forstå, at De Konservative vælger at sælge helt ud af sine værdier". (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
17. november 2021 kl. 01:26

Flere medier udnævnte på forhånd kommunalvalget i Kolding til at være et præsidentvalg mellem de to profiler Eva Kjer Hansen (V) og Villy Søvndal (SF).

Men ud af det blå valgte flere røde partier at pege på en blå borgmester, nemlig den konservative Knud Erik Langhoff, der bliver ny borgmester.

Det skuffer Eva Kjer Hansen.

- Det var, fordi jeg ikke blev inviteret. Telefonen var slukket, der var ingen, der rakte ud. Jeg blev end ikke orienteret om, at partierne havde indgået en snæver aftale.

- Det synes jeg, er hamrende ærgerligt, for det er udtryk for en helt ny kultur i Kolding byråd, som vi ikke er vant til, siger Eva Kjer Hansen til flere medier på Koldings rådhus.

De Konservative får borgmesterposten på baggrund af en aftale med Socialdemokratiet, SF og De Radikale.

Venstre gik tilbage fra 13 til i alt 9 mandater, mens SF fordoblede sit antal mandater fra 2 til 4.

Eva Kjer Hansen siger efterfølgende, at hun har "svært ved at forstå, at De Konservative vælger at sælge helt ud af sine værdier".

Både Søvndal og Kjer Hansen havde håbet på at afløse Venstres Jørn Pedersen, der takker af efter tre perioder som borgmester.

Han har ikke villet bakke op om Kjer Hansen og har givet udtryk for, at han ikke er tilhænger af at "flyve kendisser ind".

Det afviser Eva Kjer Hansen at være blevet, da hun har været opstillet til Folketinget i kredsen i 30 år.

Eva Kjer Hansen vil nu fortsætte i byrådet.

- Nu kaster vi os over vores byrådsarbejde med de ni mandater, vi har fået.

- Det bliver en særlig skuffelse, at det er de konservative venner, der end ikke vil række ud og end ikke vil snakke med os om, hvordan vi kan lave et borgerligt samarbejde. Det er imod traditionen, siger hun.

/ritzau/