Telegram

Pfizer beder om nødgodkendelse af coronapille i USA

Pfizers nye pille til kan være på vej til patienter smittet med coronavirus i USA, hvis myndigheder godkender.
Det amerikanske medicinalselskab Pfizer håber at få en hurtig godkendelse af USA's lægemiddelstyrelse til at markedsføre en pille til coronasmittede. Det meddeler Pfizers administrerende direktør, Albert Bourla, tirsdag (Arkivfoto).

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer håber at få en hurtig godkendelse af USA's lægemiddelstyrelse til at markedsføre en pille til coronasmittede. Det meddeler Pfizers administrerende direktør, Albert Bourla, tirsdag (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
16. november 2021 kl. 22:01

Medicinalselskabet Pfizer har bedt den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, om en nødgodkendelse af selskabets nye pille til coronasmittede.

Det fremgår af en meddelelse fra Pfizer tirsdag.

- Med over fem millioner døde og utallige liv påvirket af denne ødelæggende sygdom globalt, er der akut brug for livreddende behandlingsmuligheder, siger Pfizers direktør, Albert Bourla.

- Vi arbejder så hurtigt som muligt i vores bestræbelser på at få denne potentielle behandling i hænderne på patienterne.

I forrige uge meddelte Pfizer, at pillen kan reducere risikoen for indlæggelse og død med 89 procent. Det har resultater fra det afsluttende forsøgsstudie vist.

Det kan lette på det pres, hospitaler i mange lande oplever.

Eksperter ser en sådan pille som et meget stærkt supplement til vacciner i kampen mod pandemien.

Indtil videre har der ikke været nogen rigtig gode behandlingsmuligheder for patienter, der bliver smittet med coronavirus. Det har primært været vaccinerne, der er et værn mod alvorlig sygdom.

I forrige uge meddelte Pfizer, at pillen vil blive prissat tæt på en pille fra konkurrenten Merck, som har fået godkendt en lignende pille i Storbritannien.

Også Merck har søgt om nødgodkendelse af sin pille i USA.

Mercks amerikanske pris er omkring 700 dollar for et forløb på fem dage. Det svarer til omkring 4500 kroner.

Pfizer ser på muligheden for en anden prissætning for lavindkomstlande, så de også kan få adgang til pillen, tilføjede Bourla tidligere på måneden.

/ritzau/AFP

Opdateret 16. november 2021 kl. 23:16

“ at pillen kan reducere risikoen for indlæggelse og død med 89 procent” … Hvordan undersøger man dette??

Tager man 2000 personer som er så ens som muligt, og smitter dem alle med en dosis coronavirus, for så herefter at behandle halvdelen af de der bliver syge af smitten, med den nye pille ??

Else Marie Arevad og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar