Telegram

Thulesen Dahl: Min post er til diskussion efter nyt nederlag

Efter udsigt til katastrofevalg erkender Kristian Thulesen Dahl, at også hans formandspost skal diskuteres.
KV21: DF formand Kristian Thulesen Dahl. Valgdækning på Christiansborg i København, tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes Kommunalvalg og Regionsrådsvalg i Danmark.

KV21: DF formand Kristian Thulesen Dahl. Valgdækning på Christiansborg i København, tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes Kommunalvalg og Regionsrådsvalg i Danmark.

RITZAU SCANPIX

Telegram
16. november 2021 kl. 22:50

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, siger på valgaftenen tirsdag, at hans formandspost er til diskussion, efter hvad der ligner endnu et valgnederlag til partiet under hans ledelse.

Det ser ud til at blive et katastrofalt kommunalvalg for Dansk Folkeparti, der ryger ud af en række byråd og med omkring halvdelen af stemmerne optalt også går markant tilbage i procent.

Kristian Thulesen Dahl siger, adspurgt om også hans formandspost kan diskuteres:

- Ja, det er klart. Vi kommer til at diskutere alt. Og intet er helligt, siger han og fortsætter:

- Vi skal være klar til at bringe alt i spil. Man kan ikke bede sit parti om at evaluere situationen og så sige, at der er noget, man ikke må snakke om.

- Det kommer til at foregå internt. Og den diskussion tager vi hul på allerede i morgen (onsdag, red.).

Dansk Folkeparti ryger ud af en række byråd i eksempelvis Tønder, Rebild, Struer, Langeland og Lemvig. I Sønderjylland, som er partiets hjerteland, ser det slemt ud.

- Vi skal ikke tage let på dette her. Vi går tilbage - det havde vi ventet. Men vi går også mere tilbage, end vi selv synes, vi kunne formode, siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

- Min ambition har været, at vi er et landsdækkende kommunalparti. Der er nogle kommuner, vi ryger ud af, som gør rigtig ondt.

- Det siger mig, at vi lige nu ikke har den direkte forbindelse til vælgerhavet, og det er dybt problematisk, når man har den situation som et parti, siger formanden.

Hvis udsigterne til en markant tilbagegang holder stik, vil det være fjerde valg i træk med tilbagegang for Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen Dahl ved roret.

En tilbagegang, der startede med kommunalvalget i 2017.

De dårlige valg lagde kimen til flere personsager, som stadig martrer partiet. Det har åbnet for spørgsmålet om, hvorvidt Thulesen Dahl er den rette leder.

Efter katastrofevalget i 2019 varslede Kristian Thulesen Dahl også en stor evaluering i hele partiet.

Adspurgt, hvordan mere evaluering skal gøre en forskel, svarer han:

- Man skal altid evaluere. Se på, hvad der er gået galt, og hvad man konkret skal gøre.

- Og jo ringere resultat man har, jo vigtigere er det, at men er parat til at se på det hele. Se hele vejen rundt. Og her er der ingen hellige køer.

/ritzau/

Opdateret 16. november 2021 kl. 23:16

Frederikke Nielsen

Hvorfor ikke bare lukke og slukke? :-)