Telegram

Venstre vrister magt fra S i Slagelse efter uro i byrådet

De blå partier har flertal i Slagelse Kommune. Knud Vincents (V) bliver borgmester, siger han til TV 2 News.
Knud Vincents fra Venstre bliver ny borgmester i Slagelse.

Knud Vincents fra Venstre bliver ny borgmester i Slagelse.

RITZAU SCANPIX

Telegram
17. november 2021 kl. 00:30

Slagelse får ny borgmester, da Knud Vincents fra Venstre har vristet magten fra John Dyrby Paulsen fra Socialdemokratiet. Det siger den kommende borgmester til TV 2 News.

Venstre er gået frem fra 10 til 11 mandater og er dermed det største parti i byrådet, der har 31 medlemmer.

Bag aftalen står De Radikale, SF og Konservative. De to førstnævnte har fået to mandater, mens Konservative har fået tre. Det giver i alt 18 mandater og et flertal i byrådet.

Nye Borgerlige kommer i byrådet med to mandater, mens Dansk Folkeparti får et mandat efter et skidt valg, hvor partiet har mistet tre byrådsmedlemmer.

Socialdemokratiet går fra 12 til 9 mandater.

Valgperioden har budt på ophedede debatter om kommunens økonomi, hvor kursen ifølge SF og Venstre er helt gal og kan ende med, at Slagelse bliver sat under administration.

John Dyrby Paulsen blev i 2017 valgt som borgmester i en meget speciel konstruktion med opbakning fra Enhedslisten, SF og Liberal Alliance.

Aftalen var, at han og LA's Villum Christensens skulle deles om posten i to år hver, men det blev aldrig til noget. Det blev besluttet for at undgå at skabe unødig støj om kommunens ledelse.

Da byrådet skulle konstituere sig efter valget i 2017, gik forhandlingerne i hårdknude.

Og for at undgå at borgmesterposten skulle findes ved lodtrækning, indgik byrådet den usædvanlige aftale, da forhandlingerne havde stået på i halvanden uge.

Liberal Alliance mister sit mandat i byrådet.

/ritzau/

Opdateret 17. november 2021 kl. 02:50