Telegram

Espersen med opsang: Messerschmidt og Henriksen skal arbejde sammen

De to mest profilerede DF-formandskandidater må finde plads til hinanden i ny ledelse, siger eksnæstformand.
Søren Espersen (th.) kræver, at formandskandidaterne Morten Messerschmidt og Martin Henriksen begraver stridsøksen efter søndagens formandsvalg i DF. (Arkivfoto)

Søren Espersen (th.) kræver, at formandskandidaterne Morten Messerschmidt og Martin Henriksen begraver stridsøksen efter søndagens formandsvalg i DF. (Arkivfoto)

RITZAU SCANPIX

Telegram
21. januar 2022 kl. 07:58

Dansk Folkepartis tidligere mangeårige næstformand Søren Espersen kræver, at formandskandidaterne Morten Messerschmidt og Martin Henriksen inddrager hinanden i en kommende DF-ledelse.

Og det er uanset, hvem af de to som bliver partiets næste formand ved DF's ekstraordinære årsmøde i Herning på søndag.

- Jeg forlanger af de to, at de tager den anden med i en eller anden form for lederskab, så vi kan få ro i partiet, uanset hvem der bliver ny chef.

- Deres vigtigste opgave er at skabe ro i partiet. Det bliver der ikke, hvis den ene bliver frosset ud på indlandsisen, og den anden sidder tilbage. Så det skal de. Det er ikke noget, som jeg ønsker, at de gør. Jeg forlanger det, siger Espersen, der i dag er udenrigsordfører i DF.

Messerschmidt og Henriksen har bekriget hinanden længe, og det er kun taget til de seneste uger i formandsvalgkampen. Men stridsøksen skal altså begraves, når en ny formand er på plads, mener Espersen.

Merete Dea Larsen er den tredje formandskandidat. Men Espersen mener, at valget reelt handler om Messerschmidt og Henriksen.

DF skal have ny formand, fordi Kristian Thulesen Dahl meddelte sin afgang efter det skuffende kommunalvalg for partiet i november.

Under formandsvalgkampen har Henriksen gjort det klart, at Messerschmidt ikke bliver en del af en ny ledelse, hvis Henriksen bliver formand.

Henriksen har desuden flere gange udtalt, at han forventer at blive smidt ud af DF, hvis Messerschmidt bliver formand. Det har Messerschmidt dog afvist, men tilføjet, at det handler om at følge den linje, der bliver lagt med ham ved roret.

Søren Espersen mener, at både Messerschmidt og Henriksen må trække en del af det, de har udtalt under formandsvalgkampen tilbage. Det betyder også, at Messerschmidt ikke behøver at finde plads til eksformand og partistifter Pia Kjærsgaard i en kommende ledelse. Hun og Henriksen har bekriget hinanden en del.

- Jeg vil ikke acceptere, at Martin bliver smidt ud. Og hvis Martin har sagt de ting om Messerschmidt, så bliver han nødt til at lave det om. Så enkelt er det, for det vil jeg simpelthen ikke finde mig i, siger Espersen.

På grund af en sygemelding kan Espersen ikke selv deltage ved det ekstraordinære årsmøde og dermed heller ikke stemme. Han vil fortsat ikke røbe, hvem han støtter som ny formand.

/ritzau/

Opdateret 21. januar 2022 kl. 08:15