Telegram

Biden har lørdag underskrevet hjælpepakke til Ukraine

USA's præsident har lørdag underskrevet en hjælpepakke på næsten 40 milliarder dollar til Ukraine.
Telegram
21. maj 2022 kl. 13:13

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har lørdag underskrevet en hjælpepakke på næsten 40 milliarder dollar til Ukraine. Beløbet, der svarer til omkring 280 milliarder kroner, er et led i bestræbelserne på at styrke den militære hjælp til Ukraine efter Ruslands invasion. Det oplyser Det Hvide Hus.

Biden, der lørdag var i Sydkorea til et topmøde med landets præsident, Yoon Suk-yeol, underskrev hjælpepakken i Seoul.

USA's kongresmedlemmer er dybt splittede i mange spørgsmål, men hjælp til Ukraine har fået massiv opbakning på begge fløje.

- Hjælp til Ukraine er meget mere end velgørenhed, sagde den republikanske leder i Senatet, Mitch McConnell, da hjælpepakken var til afstemning.

- Fremtiden for amerikansk sikkerhed og strategiske kerneinteresser vil blive formet af udfaldet af denne kamp, sagde han inden afstemningen.

På Twitter har den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, takket for hjælpen fra USA.

- 40 milliarder dollar er et betydeligt amerikansk bidrag til genoprettelse af fred og sikkerhed i Ukraine, Europa og verden, skrev Zelenskyj, da pakken blev vedtaget i Senatet.

Hjælpen fra USA er dels militær, og dels økonomisk og humanitær.
Blandt andet er der øremærket seks milliarder dollar til indkøb af pansrede militærkøretøjer og luftforsvarssystemer.

Oveni kommer hjælp for yderligere 100 millioner dollar i form af våben og andet militært udstyr, meddeler udenrigsminister Antony Blinken.

/ritzau/Reuters