Telegram

Medie: Lokal brandleder sigtet for at stifte flere brande

En leder i det lokale brandvæsen er sigtet for 11 tilfælde af brandstiftelse. Han nægter sig skyldig.
Telegram
10. maj 2022 kl. 11:49

En række brande i og omkring Egtved, der ligger mellem Kolding og Billund, er blevet påsat af en leder af det lokale brandvæsen.

Det mener Sydøstjyllands Politi, der har sigtet den 50-årige mand for brandstiftelse.

Tirsdag blev han fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Her besluttede dommeren, at han skal sidde varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Sydøstjyllands Politi på Twitter.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad, som var til stede ved grundlovsforhøret, er manden sigtet for 11 tilfælde af brandstiftelse siden den 12. marts.

Brandene er ifølge politiet blandt andet gået ud over flere naturområder, og det var ifølge Vejle Amts Folkeblad da også i forbindelse med en naturbrand, at manden blev anholdt mandag eftermiddag.

Hvornår politiet kom på sporet af manden, er ikke oplyst. Dog lyder det i en pressemeddelelse, at de mange brande med korte intervaller hurtigt fangede politiets opmærksomhed.

- Det er bekymrende, når der opstår så mange brande inden for kort tid, og derfor startede Sydøstjyllands Politi også meget tidligt i forløbet en samlet efterforskning, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med brandene. Heller ikke bygninger er blevet ødelagt.

Inden dørene til grundlovsforhøret blev lukket for offentligheden, fortalte den 50-åriges forsvarer, at han nægter sig skyldig i sigtelserne, skriver Vejle Amts Folkeblad.

/ritzau/

Opdateret 10. maj 2022 kl. 16:05