Telegram

Præsident var uønsket: Nu besøger tysk udenrigsminister Ukraine

Ukraine, som har kritiseret Tyskland for at være eftergivende over for Rusland, tager imod udenrigsminister.
Tysklands udenrigsminister, Annalena Baerbock, besøger tirsdag en kirke i byen Irpin uden for Ukraines hovedstad, Kyiv. Her fandt man en massegrav, efter at de russiske styrker havde trukket sig ud af området.

Tysklands udenrigsminister, Annalena Baerbock, besøger tirsdag en kirke i byen Irpin uden for Ukraines hovedstad, Kyiv. Her fandt man en massegrav, efter at de russiske styrker havde trukket sig ud af området.

RITZAU SCANPIX

Telegram
10. maj 2022 kl. 10:59

Tysklands udenrigsminister, Annalena Baerbock, er tirsdag kommet på et overraskende besøg i Ukraine.

Hun er nået til Ukraine samme dag som sin hollandske kollega, Wopke Hoekstra.

Her har hun besøgt Butja. En by nord for hovedstaden, Kyiv, hvor Rusland beskyldes for at have begået omfattende krigsforbrydelser, da russiske styrker indtog byen i starten af krigen. Butja er igen under ukrainsk kontrol.

Senere har hun også besøgt byen Irpin lige vest for Kyiv, hvor Rusland også beskyldes for at have begået forbrydelser.

- Vi skylder ofrene ikke bare at ære dem her, men også at stille de skyldige til ansvar. Det er, hvad vi vil gøre som internationalt samfund, og det er det løfte, som vi kan og må give her i Butja, siger hun.

Da Butja ble befriet, fandt de ukrainske myndigheder mange civile dræbt. Flere var tilsyneladende blevet bagbundet, inden de blev dræbt.

Baerbock skal mødes med sin ukrainske kollega, Dmytro Kuleba, senere tirsdag.

Hendes besøg kommer efter et anstrengt forhold mellem Ukraine og Tyskland.

Den tyske præsident, Frank-Walter Steinmeier, skulle for en måned siden have besøgt Ukraine sammen med kolleger fra Polen, Estland, Letland og Litauen. Men fra Ukraine lød beskeden i sidste øjeblik, at han var uønsket.

Det forlød fra Kyiv, at man var utilfreds med den samarbejdspolitik over for Rusland, som Steinmeier tidligere har været fortaler for. Samtidig var der vrede over, at Tyskland ikke reagerede hurtigt på ønsket om sende våben til Ukraine.

/ritzau/AFP

Opdateret 10. maj 2022 kl. 14:45