Telegram

Politi sigter mand for at svindle for 307 millioner kroner

Politiet mener, at en 42-årig mand har svindlet en række investorer. Han sigtes for svindel for 307 millioner.
En dommer i Retten på Frederiksberg skal mandag eftermiddag beslutte, om en 42-årig mand skal varetægtsfængsles i en sag om bedrageri for flere hundrede millioner kroner. (Arkivfoto).

En dommer i Retten på Frederiksberg skal mandag eftermiddag beslutte, om en 42-årig mand skal varetægtsfængsles i en sag om bedrageri for flere hundrede millioner kroner. (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
20. juni 2022 kl. 13:18

Bedrageri for mindst 307 millioner kroner.

Det er, hvad en 42-årig mand er anholdt for mandag. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet har manden svindlet en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer. Han skal have fået investorerne til at betale store millionbeløb.

- Efter en anmeldelse fra et konkursbo har vi gravet os ned i materialet, siger vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi og tilføjer:

- Det peger på, at den sigtede har lovet et stort og sikkert afkast ved investeringer i konkursboer, men i virkeligheden ikke har ført investeringerne videre som aftalt.

Politiet mangler stadig at gennemgå en større mængde materiale i sagen. Men allerede nu tegner der sig et mønster i, hvordan bedragerierne er foregået, oplyser politiet.

- Det er vores opfattelse, at investor A har indbetalt nogle penge til gerningsmanden. Investor B har gjort det samme, men de penge er derefter udbetalt til investor A for at foregive, at der er sket et afkast.

- Denne fremgangsmåde er fortsat med flere investorer, indtil der nu mangler et større millionbeløb, siger Peter Reisz.

I forbindelse med mandagens anholdelse slog politiet til på fem adresser, som den mistænkte har tilknytning til.

Der er tale om adresser i Hellerup, Gribskov, Halsnæs, Sorø og i København, hvor manden blev anholdt. Der blev foretaget ransagninger alle fem steder.

Den sigtede ventes at blive fremstillet i et grundlovsforhør senere mandag i Retten på Frederiksberg. Her vil en anklager kræve ham varetægtsfængslet.

/ritzau/

Opdateret 20. juni 2022 kl. 13:31