Telegram

OVERBLIK: 18 lande deltager i Eurojackpot

En dansker har i Eurojackpot vundet en historisk stor lotterigevinst. Læs mere om Eurojackpot her.
Telegram
25. juli 2022 kl. 11:55

Mandag har Danske Spil lokaliseret den person, som har vundet i underkanten af 760 millioner kroner i Eurojackpot.

Det er den største danske lotterigevinst nogensinde.

Læs her, hvad Eurojackpot er for noget:

* Eurojackpot havde premiere 23. marts 2012 og trækkes fast hver fredag og tirsdag aften.

* Spillere i 18 lande - Finland, Slovenien, Holland, Estland, Tyskland, Italien, Spanien, Norge, Sverige, Island, Letland, Litauen, Kroatien, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet og Danmark - er med i kampen om de millionstore puljer.

* I Eurojackpot vælger du fem tal og to ekstra tal for at få chancen for at vinde førstepræmiepuljen. De fem tal er hovedtal, mens de to ekstra tal kaldes stjernetal.

* Den heldige spiller fra fredagens lodtrækning har vundet med vindertallene 1 - 11 - 17 - 19 - 33 og stjernetallene 3 og 7.

* Er der ingen vindere af førstepræmien, vokser puljen uge for uge.

* Når førstepræmiepuljen når 120 millioner euro eller 900 millioner kroner, bliver det overskydende fordelt til andenpræmiegruppen.

* Det varierer fra land til land, hvor meget af gevinstbeløbet, der skal betales i afgift til staten. I Danmark er det 15 procent. De fratrækkes, inden beløbet udbetales, og det oplyste gevinstbeløb indeholder derfor ikke statens andel.

* De omkring ni millioner kroner, som får den seneste gevinst op på 759 millioner kroner, kommer fra en efterjustering af beløbet ud fra omsætningen.

Kilde: Danske Spil.

/ritzau/