Telegram

Naboland erklærer Rusland for skyldig i målrettet folkedrab

Letland anklager Rusland for at "statssponsorere terrorisme" og opfordrer andre lande til at gøre det samme.
Letlands parlament (billedet) har vedtaget en udtalelse, der blandt andet erklærer Rusland skyldig i folkedrab. (Arkivfoto).

Letlands parlament (billedet) har vedtaget en udtalelse, der blandt andet erklærer Rusland skyldig i folkedrab. (Arkivfoto).

RITZAU SCANPIX

Telegram
11. august 2022 kl. 11:32

Det lettiske parlament har torsdag vedtaget en udtalelse, der erklærer Rusland skyldig i "målrettet folkedrab mod det ukrainske folk".

I udtalelsen lyder det også, at parlamentet "anklager Rusland for at statssponsorere terrorisme". De lettiske parlamentsmedlemmer opfordrer andre "ligesindede" lande til at udtrykke samme holdning.

Letland, der er et af de tre baltiske lande, grænser op til Rusland.

Landets parlament siger torsdag, at det betragter "Ruslands vold mod civile - udført i jagt på politiske mål - som terrorisme".

Derudover opfordrer parlamentsmedlemmerne EU til at stoppe med at udstede turistvisa vil både russere og hviderussere.

Ifølge Letlands parlament er Ruslands invasion af Ukraine udført "med støtte og engagement fra det hviderussiske regime".

Rusland angreb Ukraine for fem en halv måned siden.

Det skete, da præsident Vladimir Putin i de tidlige morgentimer 24. februar meddelte, at han havde sat gang i en "særlig militær operation".

Få minutter senere var der meldinger om eksplosioner i flere ukrainske byer.

Da Rusland indledte invasionen, var det indledningsvist med en bred offensiv, der også rettede sig mod hovedstaden Kyiv.

Det lykkedes dog ikke for de russiske styrker at erobre byen, og siden da har deres fokus primært været rettet mod det østlige og sydlige Ukraine.

/ritzau/AFP

Opdateret 11. august 2022 kl. 11:50