Telegram

En person dræbt ved antiterror-aktion i Antwerpen

Belgisk politi har gennemført en aktion mod en formodet højreekstremistisk gruppe.
Politi ved et hus i Antwerpen, hvor en mand blev skudt og dræbt, efter at han havde udvekslet skud med myndighederne tidligt onsdag.

Politi ved et hus i Antwerpen, hvor en mand blev skudt og dræbt, efter at han havde udvekslet skud med myndighederne tidligt onsdag.

RITZAU SCANPIX

Telegram
28. september 2022 kl. 11:08

De belgiske myndigheder melder en person dræbt ved en antiterror-aktion i Antwerpen.

Anklagemyndigheden oplyser, at personen blev skudt under en aktion i Antwerpen mod en formodet højreekstremistisk gruppe.

Den omfattende antiterror-aktion var rettet mod mere end en halv snes adresser i den store nordlige havneby. Den blev sat i værk for at forhindre "forberedelser af et terrorangreb".

- Mange våben og meget ammunition er blevet beslaglagt, oplyser anklagemyndigheden.

- Nogle af våbnene var legalt registrerede, hedder det.

- Under en af politiets razziaer kom det til en skudveksling mellem politifolk og en af adskillige personer inde i en bygning. Den pågældende person døde, siger politiet.

Politiet har ikke oplyst detaljer om skyderiet eller om den pågældende gruppe.

I sidste uge blev fire mistænkte hollændere anholdt, da de ifølge anklagemyndigheden havde planer om at kidnappe den belgiske justitsminister, Vincent Van Quickenborne.

Det er ikke klart, hvorvidt der er en forbindelse mellem anholdelserne af de fire hollændere og onsdagens razziaer af adresser i Antwerpen og i dens forstæder samt i den nærliggende landsby Kasterlee og i byen Gent.

/ritzau/AFP

Opdateret 28. september 2022 kl. 11:38