Telegram

OVERBLIK: Her er anholdelserne sket i kæmpe aktion

Over 135 personer er torsdag anholdt over hele landet i stor aktion mod muldyr. Flest er anholdt i København.
Politiinspektør Torben Svarrer fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) holdt torsdag eftermiddag pressemøde om den landsdækkende aktion mod hvidvask.

Politiinspektør Torben Svarrer fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) holdt torsdag eftermiddag pressemøde om den landsdækkende aktion mod hvidvask.

RITZAU SCANPIX

Telegram
5. januar 2023 kl. 16:23

Torsdag slog politiets National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) til i en landsdækkende aktion mod hvidvask af penge, der stammer fra svindel mod primært ældre.

Aktionen har rettet sig mod såkaldte muldyr, som stiller deres konto til rådighed for hvidvask af penge. De betragtes altså ikke som bagmændene.

Nogle af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, men de fleste løslades igen.

Trods løsladelserne bibeholdes sigtelserne imod dem. De mistænkes for hvidvask.

I alt er flere end 135 personer anholdt, men over 200 forventes at blive sigtet, oplyser NSK.

Få et overblik over antallet af anholdelser i de forskellige politikredse her:

Københavns Politi:

* 21 personer er anholdt, og en enkelt kvinde meldte sig selv. Derudover vil 16 personer, som politiet ikke fandt torsdag, blive sigtet.

Københavns Vestegns Politi:

* 17 personer er anholdt og yderligere en er sigtet. De anholdte er 17 mænd i alderen 17 til 44 år. Derudover blev en enkelt sigtet på sin adresse. To af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør. De øvrige løslades.

Nordsjællands Politi:

* 12 personer anholdes og yderligere fem sigtes.

Midt- og Vestsjællands Politi:

* 12 personer er anholdt. Ti mænd og to kvinder i alderen 17 til 52 år fra henholdsvis Køge, Solrød Strand, Vipperød, Ringsted, Bjæverskov, Jyderup, Lille-Skensved og Greve. De 12 er løsladt efter afhøring, men stadig sigtet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi:

* 12 personer anholdes.

Fyns Politi:

* Ni personer er anholdt. Otte mænd og en kvinde. De er fra Odense, Middelfart, Ejby, Broby og Middelfart. De er alle løsladt igen.

Syd- og Sønderjyllands Politi

* 13 personer er anholdt. 11 af de anholdte er mænd i alderen mellem 18 og 47 år, mens to af de anholdte er kvinder på 24 og 58 år. De er løsladt igen efter endt afhøring.

Sydøstjyllands Politi:

* 13 personer er anholdt. Otte mænd og fem kvinder. De blev anholdt i Lunderskov, Kolding, Vejle og Juelsminde, og de er i alderen mellem 17 og 55 år. De anholdte ventes løsladt efter endt afhøring.

Midt- og Vestjyllands Politi:

* 14 personer er anholdt. Ni mænd og fem kvinder. De er anholdt i Silkeborg, Viborg, Thisted, Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner. Aldersmæssigt spænder de fra 16 til 50 år.

Østjyllands Politi:

* 10 personer er anholdt.

Nordjyllands Politi:

* 15 personer er anholdt. Anholdelserne skete primært i Aalborg-området. Der er foretaget anholdelse både syd og nord for Limfjorden. De anholdte er i alderen fra 19 til 54 år. De er alle løsladt efter endt afhøring.

Bornholms Politi:

* En person er anholdt.

Kilder: De forskellige politikredse samt NSK.

/ritzau/

Opdateret 5. januar 2023 kl. 17:29