Telegram

Rejser og champagne er emner i straffesag mod Riskær

Mand har været direktør i ti år i dansk selskab fra sin bopæl i Georgien. Han afviser at have været stråmand.
Telegram
26. januar 2023 kl. 13:53

Direktøren i selskabet Reboot Aps. må mange gange melde pas, da han torsdag afhøres i en straffesag i Københavns Byret mod forretningsmanden Klaus Riskær Pedersen. Han har slet ikke styr på detaljerne, viser det sig igen og igen.

- Det kan jeg ikke huske, svarer han således, da han bliver spurgt, på hvilken etage i ejendommen Gammel Strand 42 selskabet har kontor?

Anklagerne vil blandt andet høre om økonomien og om indtægter og udgifter.

- Det vil jeg ikke begive mig ud i. Jeg har ikke et excel-ark oppe i hovedet, men det vil ikke være noget problem for mig at finde tallene, siger direktøren.

Siden 2011 har direktøren boet i Georgien, og kontakten med selskabets konsulent, Klaus Riskær Pedersen, og andre foregår per e-mail.

Tiltalen drejer sig om, at Riskær har overtrådt et forbud, som Østre Landsret gav ham i 2008 i forbindelse med en dom for grov økonomisk kriminalitet.

Han må ikke lede selskaber, men påstanden er, at det er sket alligevel i godt ti år, og at direktøren fra Georgien kun var chef på papiret.

I løbet af tre år fik Klaus Riskær Pedersen refunderet rejseudgifter for 672.000 kroner for ture til Sydamerika på grund af interesser i et dansk bageri i Argentina og i produktion af cannabis til medicinsk brug i Uruguay.

Var det så direktøren, der traf beslutningen om rejserne, vil anklagerne vide.

- Altså forretningsudviklingen kommer fra Klaus, og så siger jeg skide godt, for det er gode projekter, lyder forklaringen.

Selv har direktøren ikke haft et eneste udlæg. Og han får heller ikke løn for arbejdet, som lægger beslag på måske en dag per måned.

Riskær har også fået firmaet til at betale 7200 kroner for 24 flasker champagne 22. august 2018. Havde det et legitimt formål?

- Hm, det kan jo være, at man fejrer noget eller har behov for at købe firmagaver, svarer direktøren.

Han erkender, at udgiften ikke er legitim i forhold til selskabet, hvis det handlede om at fejre fødslen af Riskærs søn Adam.

Direktøren afviser, at han har fungeret som stråmand.

- Jeg er ikke interesseret i at sælge mig selv til nogle, der bare vil have en direktør, siger han.

Vidnet siger, at han har udgjort ledelsen i dagligdagen, men at han også uddelegerer nogle opgaver.

Byretten ventes at afsige dom i februar.

/ritzau/

Opdateret 26. januar 2023 kl. 14:14