Mens Danske Bank forsøger at sætte punktum i sagen om hvidvask, bliver en anden sag ved med at flyde op til overfladen.
I fjerde kvartal har Danske Bank sat yderligere 310 millioner kroner til side i forbindelse med fejl i inddrivelse af gæld. Den har nu sat i alt 1,56 milliarder kroner til side i den forbindelse.
Det fremgår af årsregnskabet for 2022, som er blevet offentliggjort torsdag morgen.
Det er fejl i bankens it-systemer og data, der har ført til, at den har inddrevet gæld, der i virkeligheden var forældet.
I august 2022 meldte banken derfor ud, at den ville stryge 90.000 inkassokunders gæld. I slutningen af året er man begyndt at kontakte de kunder, der får slettet deres gæld.
Efter at have gennemgået sin model for at udregne, hvad inkassokunderne skal have tilbage, har Danske Bank fundet ud af, at der er brug for yderligere millioner.
Det er derfor, at banken har valgt at lægge yderligere penge til side.
Hensættelsen på 310 millioner kroner er en dråbe i vandet, hvis man sammenligner den med de omkostninger, sagen om hvidvask har medført. Her har Danske Bank sammenlagt betalt 15,3 milliarder kroner i forlig.
Alligevel er den uventede hensættelse i fjerde kvartal et tegn på, at sagen om gældsinddrivelse stadig medfører udfordringer for banken. Det fortæller Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank.
- Efterdønningerne af de her møgsager er stadigvæk et problem for Danske Bank, siger han.
Han understreger dog, at banken har leveret en flot udvikling i den almindelige kernedrift.
I 2023 begynder Danske Bank at udbetale kompensation til de kunder, der har været ramt af den uretmæssige gældsinddrivelse.
Banken er fortsat i dialog med uvildige undersøgere udpeget af Finanstilsynet i forbindelse med sagen.
/ritzau/
Opdateret 2. februar 2023 kl. 11:57