Telegram

Wammen beklager at klimakrise er udeladt af finanslovsforslags forord

Minister forsikrer om, at klimakrise har høj prioritet. Det er en forglemmelse, at det ikke er nævnt i forord.
Telegram
23. marts 2023 kl. 13:55

Finansminister Nicolai Wammen (S) beklager, at klimakrisen ikke ordret er nævnt i forordet til den pjece over finanslovsforslag, som regeringen netop har præsenteret.

I forordet, som Nicolai Wammen er afsender på, bliver coronaepidemien, krigen i Ukraine, de lange ventetider på hospitalerne nævnt. Men altså ikke klimakrisen.

- Jeg har i det, jeg har stået og sagt her, nævnt klimakrisen i hvert fald ti gange, og hvis det ikke står i forordet, så er det en forglemmelse, siger han.

Enhedslisten og Alternativet har været hurtige til at kritisere, at der ikke er nye penge til klima i finanslovsforslaget.

- Der er ikke én eneste ny krone klimaet. At det overhovedet kan lade sig gøre tre dage efter, at vi har læst FN’s klimapanels skrækrapport, går faktisk over min forstand. Det er et kæmpe svigt af vores fremtid, siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted.

I regeringens pjece om finanslovsforslag bliver klima kun nævnt én gang. Det er på side fem.

- Vi har et af verdens mest ambitiøse klimamål, og der er behov for at accelerere den grønne omstilling, står det i forbindelse med en opremsning af Danmarks udfordringer de kommende år.

Nicolai Wammen gør det klart, at det ikke er et udtryk for, at den nuværende regering ikke tager klimakrisen alvorligt.

- Det korte af det lange er, at klimakrisen er en kæmpe stor prioritering for den her regering - også for mig som finansminister, siger Nicolai Wammen.

- Og hvis du kigger på den tid, hvor jeg har været finansminister, så vil du se, at en række af de store klimaaftaler, der er blevet indgået, og som har været med til at rykke det her land, det er lavet med mig for bordenden som finansminister.

- Hvis der er en side, hvor det ikke står tydeligt nok, så beklager jeg det, men jeg har i det oplæg, jeg holdt her i dag, nævnt det adskillige gange, og det håber jeg også, at du har bemærket, siger han henvendt til en journalist på pressemødet.

/ritzau/