68'erne fylder 68

Hvad sker der med 68-generationen, når den ældes? Hvordan er det at have brugt hele sin ungdom på at pille autoriteten ud af ældre generationer for så pludselig at opdage, at man selv er ved at blive gammel? 68'erne har været en af de mest dagsordensættende nogensinde, kan det fortsætte i et samfund, der hylder ungdommen? Er 68'erne i stand til at revolutionere alderdommen, ligesom de har revolutioneret alle andre institutioner i samfundet? De spørgsmål stiller en række skribenter skarpt på i denne kronikserie.

68'erne har været en af de mest dagsordensættende nogensinde, kan det fortsætte i et samfund, der hylder ungdommen? Er 68'erne i stand til at revolutionere alderdommen, ligesom de har revolutioneret alle andre institutioner i samfundet?

Fortjener de overhovedet beundring fra de efterfølgende generationer eller var det snarere parcelhusfolkets afvikling af traditionerne, der fik de største konsekvenser for Danmark, mens ungdomsoprøret blot var en snæver københavnerelites oprør mod de fædre, hvis kontorer den ønskede at rykke ind i?

I sommerens kronikserie stiller skribenterne skarpt på 68'erne og deres rolle i samfundet fordi ’68'erne fylder 68.

6 artikler i denne journal. Seneste 3. august 2014. Første 13. juli 2014.