Havner danske bistandskroner i de forkerte lommer?

Afghanistan modtager årligt over en halv milliard danske bistandskroner, hvoraf en ukendt del ender i de forkerte lommer. Fra 2005 til i dag har danske bistandsmidler i Afghanistan dog i mindst 10 tilfælde været ramt af korruption, svindel eller tyveri.

Afghanistan modtager årligt over en halv milliard danske bistandskroner, hvoraf en ukendt del ender i de forkerte lommer.

Under sit seneste besøg i Danmark forsikrede Afghanistans præsident Hamid Karzai Helle Thorning-Schmidt, »at den afghanske regering vil yde de penge, danskerne giver til det afghanske folk, den største retfærdighed«.

Fra 2005 til i dag har danske bistandsmidler i Afghanistan dog i mindst 10 tilfælde været ramt af korruption, svindel eller tyveri. I et 11.  tilfælde kunne mistanken om svindel ikke bevises, og endelig har Udenrigsministeriet netop mørkelagt en ny mulig  svindelsag af hensyn til anmelderens sikkerhed.

Information blotlægger i disse dage en række svindelsager, der viser, hvordan svindel med danske bistandsmidler foregår i et land gennemsyret af korruption fra top til bund. 

9 artikler i denne journal. Seneste 12. juni 2013. Første 22. maj 2013.