Hvorfor skal vi lytte til Thomas Piketty?

Den franske økonom Thomas Piketty har i sin seneste bog måske leveret den mest udførlige og betydningsfulde analyse af kapitalismen i dette århundrede. Den giver for første gang et solidt empirisk belæg for den udbredte intuitive fornemmelse, at den økonomiske ulighed er steget konstant i det 21. århundrede og nu accelererer med en alarmerende hast. Det var præcist, hvad Occupy Wall Street handlede om

Den unge franske økonom Thomas Piketty har i en ny bog måske leveret den mest udførlige og betydningsfulde analyse af kapitalismen i dette århundrede, lyder det fra anmeldere verden over, og nobelprisvinderen Paul Krugman vurderer, at »den vil forandre vores analyse af samfund og økonomi.«.

Hovedpointen i Capital – in the Twenty First Century er, at den økonomiske ulighed er steget konstant i det 21. århundrede og accelererer nu med en alarmerende hast. Pikettys tese giver for første gang et solidt empirisk belæg for en udbredt intuitiv fornemmelse, som amerikanere og europæere nærer her i starten af det 21. århundrede: At der er en tilsyneladende grænseløs succes for en lillebitte elite, som kontrollerer en stadig større del af verdens rigdomme og at kløften til middelklassens og underklassens indkomster vokser.

Det var præcist, hvad Occupy Wall Street handlede om

22 artikler i denne journal. Seneste 12. december 2014. Første 25. juli 2007.