Kampen om fødslerne

I Danmark går vi langt, for at kvinder skal lykkes med at føde vaginalt – og nogle gange går vi også for langt. Få af Informations artikler har på det seneste vakt så voldsomme reaktioner som vores afdækning af mangler i patientvejledningen til kvinder, der ønsker kejsersnit.

I Danmark går vi langt, for at kvinder skal lykkes med at føde vaginalt – og nogle gange går vi også for langt. Patientklagenævnet og Patientforsikringen behandler adskillige sager med kvinder, som mener, at de burde have fået et akut kejsersnit tidligere i fødselsforløbet.

Få af Informations artikler har på det seneste vakt så voldsomme reaktioner som vores afdækning af mangler i patientvejledningen til kvinder, der ønsker kejsersnit.

Der er en stærk kultur i det danske sundhedssystem for, at vaginal fødsel er det bedste, og i Danmark føder færre kvinder ved kejsersnit end i de fleste andre vestlige lande. 

Mange har ment, at vi her ikke tager fat i det største problem på det danske fødselsområde, nemlig en bevægelse væk fra den naturlige, vaginale fødsel, henimod en stadigt større grad af medicinering og interventioner som medicinske igangsættelser, vedrop med mere.

11 artikler i denne journal. Seneste 13. december 2013. Første 22. november 2013.