Kvinde, din krop er et våben

Femens ambition er at blive en ny feministisk Internationale. En ny feministisk bølge skal udløses: sextremismen. Frigørelse fra sexisme handler om at tage kvindekroppen tilbage fra det patriarkalske systems kontrol. Kroppen bliver på én gang kampzone; det, der skal befries; og midlet til denne befrielse. Femen står ikke alene. På Kvindernes Internationale Kampdag fortjener de Informations hyldest.

’Kvinden er vores Gud. Protest er vores mission. De nøgne bryster er vores våben,« råber Femens aktivister. I 2013 har kvindekampen ikke noget mere slående udtryk end denne ukrainske protestgruppe med dens slagordsbemalede, nøgne overkroppe og blottede barme.

Femens ambition er at blive en ny feministisk Internationale. En ny feministisk bølge skal udløses: sextremismen.

Frigørelse fra sexisme handler om at tage kvindekroppen tilbage fra det patriarkalske systems kontrol. Kroppen bliver på én gang kampzone; det, der skal befries; og midlet til denne befrielse.

Femen er dermed eksponent for en ny revolutionær kropsæstetik. I avisen i dag viser vi andre eksempler på denne bredere tendens.

Men fremfor alt er Femens vrede et velgørende symptom på mange af de kvindekampe, der føres verden over. Fra Indiens pink sari-patruljer, der om nødvendigt forsvarer kvinderettigheder med bambuskæppe til Mjølnerparkens lillesøstre, der vender sig mod fædre og storebrødres dominans. Vrede kvinder, der ikke vil finde sig i noget, er smukke kvinder. På Kvindernes Internationale Kampdag fortjener de også Informations hyldest.

13 artikler i denne journal. Seneste 7. marts 2013. Første 7. marts 2013.