Løkkes pinlige pengesager

Venstreformanden befinder sig i sit livs politiske krise. Hvor mange slag kan Lars Løkke Rasmussen klare, før partiet og baglandet siger stop?

Lige siden den første bilagssag i 2008 har Venstres formand Lars Løkke Rasmussen trukket veksler på sit partis tålmodighed. I oktober sidste år gik det galt igen, da det kom frem at Løkke Rasmussen havde rejst på førsteklasse som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), delvist finansieret af danske udviklingsmidler.

Og så igen – denne gang kort før Europaparlamentsvalget – kom det frem at Venstre har indkøbt tøj til formanden og betalt for flybilletter til formandens familieferie. Sager, som har kostet på troværdigheden og, efter Lars Løkkes egen vurdering, kostede Venstre dyrt ved EP-valget. »Det er mit ansvar,« sagde han på valgnatten.

I et hektisk døgn endte partiet på deres hovedbestyrelsesmøde tirsdag den 3. juni at bakke op deres formand. Formandsopgøret fra Kristian Jensen er midlertidigt lagt i graven og Løkke har lovet, at der ikke vil komme flere sager. Tilbage forestår arbejdet med at genvinde vælgernes tillid, mens der nu tegner sig et billede af en ændret magtbalance på højrefløjen med et styrket Dansk Folkeparti.

51 artikler i denne journal. Seneste 5. juni 2014. Første 23. maj 2008.