NSA og COP15

I syv måneder er afsløringer af den amerikanske efterretningstjeneste NSA's overvågning rullet hen over verden. I dag kan Information offentliggøre et dokument lækket af whistlebloweren Edward Snowden, som fører historien til Danmark

I syv måneder er afsløringer af den amerikanske efterretningstjeneste NSA's overvågning rullet hen over verden. I dag kan Information offentliggøre et dokument lækket af whistlebloweren Edward Snowden, som fører historien til Danmark.  

Mens verdens lande ved COP15-forhandlingerne skulle finde sammen om en aftale, der kunne sikre fremtidige generationer mod katastrofale klimaforandringer, var det ikke alle fulgte, der fulgte spillereglerne.     

Dokumentet afslører, at NSA spionerede mod andre landes forberedelser til FN-topmødet COP15 i København i 2009 og planlagde at fortsætte spionagen under topmødet. Danmark var et af målene for NSA. Spionagen kan ifølge iagttagere have medvirket til, at amerikanerne fik deres ønsker igennem ved forhandlingerne. 

Juridiske eksperter mener, at regeringen og USA's ambassadør nu revurdere påstanden om, at NSA ikke spionerer mod danske interesser.

Følg Informations dækning af afsløringerne på denne journal.

Read in englishFor the NSA, espionage was a means to strengthen the US position in climate negotiations

29 artikler i denne journal. Seneste 7. februar 2014. Første 29. januar 2014.