Den store omstilling

Det globale samfund står i en systemkrise, hvor finansiel krise, klimakrise, olie- og råstofkrise samt fødevarekrise spiller selvforstærkende sammen. De afspejler alle, at den globale økonomi nu overskrider sine naturgivne grænser. Læs de bærende artikler som Information har skrevet gennem årene om de udfordringer, der banker på for den store omstilling mod et mere bæredygtigt samfund.

Vi udleder CO2 i atmosfæren, når vi kører i bil eller flyver til Mallorca. Når vi tænder for en strømsluger i stuen og når fabrikker producerer alle de mange produkter, vi efterspørger og har svært ved at lægge fra os. Også selv om vi måske har en stigende bevidsthed om konsekvenserne. 

Ser man snævert på problemstillingen, diskuterer man konsekvenserne af temperaturstigningerne. Træder vi to skridt tilbage, giver det belæg for at tale om en systemkrise, hvor finansiel krise, klimakrise, olie- og råstofkrise samt fødevarekrise spiller selvforstærkende sammen. De afspejler alle, at den globale økonomi nu overskrider sine naturgivne grænser. 

Her på journalen finder du en række af de bærende artikler som Jørgen Steen Nielsen og Informations journalister har skrevet gennem årene om de udfordringer, der banker på for den store omstilling mod et mere bæredygtigt samfund.

23 artikler i denne journal. Seneste 2. juli 2013. Første 12. januar 2011.