Sygdommen i sproget

Chefen er psykopat. Og når vi er triste, har vi en depression. Muligvis er vi også lidt småparanoide. Der er gået sygdom i den måde, vi taler om mental lidelse på i hverdagen. Information undersøger, hvad der sker, når psykiatriens kliniske sprog bliver hverdagssprog og diagnoserne hverdagseje.

Chefen er psykopat. Og når vi er triste, har vi en depression. Muligvis er vi også lidt småparanoide. Der er gået sygdom i den måde, vi taler om mental lidelse på i hverdagen.

I en række artikler, kronikker og debatarrangemeter undersøger Information, hvad der sker, når psykiatriens kliniske sprog bliver hverdagssprog og diagnoserne hverdagseje. 

Torsdag den 7. november kl. 17-18.30 afholder vi på Information en debat om, hvilke udfordringer det giver, når det kliniske sprog, som tidligere var forbeholdt beskrivelsen af psykiske sygdom, nu er blevet det fremherskende kultursprog, når det gælder beskrivelsen af almenmenneskelig lidelse.

Torsdag den 14. november gælder det debatten om hvordan vi håndterer mennesker med stress, livskriser eller andre almenmenneskelige lidelser. Og om vi som samfund bør finde andre veje, når vi møder sjælelig lidelse end at lægge problemet i hænderne på psykiatere.

8 artikler i denne journal. Seneste 21. november 2013. Første 31. oktober 2013.