Tue Andersen Nexøs blog

Dine værdier er frisureværdier

Forlaget Hurricane har udgivet en rigtig fin og meget, meget lille kunstbog, Post it. Titlen passer, bogen ligner en lille gul Post it-blok. Inden i er der små tekster (nogle gange bare et par ord eller to) af Lars Skinnebach og tushtegninger af Cecilia Westerberg.

Jeg bør nævne, at Lars er en af mine bedste venner. Men det skal ikke holde mig tilbage: Der er tydelige ekkoer fra nogle af digtene fra hans sidste bog Din misbruger - et sted står der bare "Slik mig ren! Slik mig løs!" - og selve ordknapheden og de meget korte verslinjer minder om den sidste bogs sidste suite. Men teksterne i Post it er ikke så voldsomme, selvom blandingen af intimitet og afvisning og begær og ydmygelse stadig er et grundelement. Mange af dem er så korte, at de har karaktér af små sentenser snarere end hele digte: "Når du lyner gylpen ned/ synger et kor af udstødte", "Vasker du hår/ i benzin/ i hurtige/ længsler", "Dine værdier er frisureværdier/ redt til, tilbage til/ gejl og samfund".

Som man kan se, er henvendelsen til et du også et grundelement, og som det sidste eksempel viser,så har nogle af teksterne den samme og mærkelige form for stammen, som Lars også havde i Din misbruger. Og tegningerne? De er enkle, kluntede og uhyggelige. Deformt barnlige kroppe i sære stillinger og den slags. De og teksterne står meget fint sammen. Se mere her. Og så en sidste tekst:

Søster, bløder
du, nu er du
virkelig tæt på som
en sommer uden
regn, mere, faldt fra
min hjerne er en gade,
i landet, der
hvor du bor, der
bor du

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu