Tue Bach Petersen

  • Stambord
    15. januar 2022

    Kommer der naturvin i Netto? Her er seks profetier om naturvinens 2022

    Det nye år på naturvinsscenen bliver spektakulært. Efterspørgslen vil stige, men det vil efterligningerne og skandalerne også. Og så står dansk vin over for et mindre internationalt gennembrud
    Det nye år på naturvinsscenen bliver spektakulært. Efterspørgslen vil stige, men det vil efterligningerne og skandalerne også. Og så står dansk vin over for et mindre internationalt gennembrud
  • Stambord
    4. december 2021

    En suppe forandrede mit liv

    Duften hos olivenmølleren i Pietrasanta og smagen af den bondske bønnesuppe fik mig til at droppe reklamelivet. Nu bor jeg i Karise og har det vildt over knoldselleri. Det er alt sammen Rie Bobergs skyld
    Duften hos olivenmølleren i Pietrasanta og smagen af den bondske bønnesuppe fik mig til at droppe reklamelivet. Nu bor jeg i Karise og har det vildt over knoldselleri. Det er alt sammen Rie Bobergs skyld
  • Stambord
    20. november 2021

    De nye europæiske vinbønder vil have levende, grumset vin. Det kan drive den gamle generation til vanvid

    En omlægning fra konventionel til naturligt vinmageri løber som en steppebrand igennem en lang række berømte vinområder. Hovedårsagen er et stort, transnationalt generationsskifte. Jeg tog til Mosel, Rheinhessen, Pfalz og Lorraine for at tale med den nye generation af vinmagere
    En omlægning fra konventionel til naturligt vinmageri løber som en steppebrand igennem en lang række berømte vinområder. Hovedårsagen er et stort, transnationalt generationsskifte. Jeg tog til Mosel, Rheinhessen, Pfalz og Lorraine for at tale med den nye generation af vinmagere
  • Stambord
    30. oktober 2021

    Sådan taler du om vin: Bare snak løs

    Mange weekendvindrikkere tør nærmest ikke fortælle, hvordan vin smager – end ikke om det smager godt – fordi de er bange for at sige noget forkert. Det er ærgerligt, da jagten på obskure duft- og smagsnoter både er vidunderligt tidsfordriv og en berusende måde at komme tættere på vinen
    Mange weekendvindrikkere tør nærmest ikke fortælle, hvordan vin smager – end ikke om det smager godt – fordi de er bange for at sige noget forkert. Det er ærgerligt, da jagten på obskure duft- og smagsnoter både er vidunderligt tidsfordriv og en berusende måde at komme tættere på vinen
  • Stambord
    2. oktober 2021

    Der er gang i cideriet i Danmark. Sådan kommer du med på vognen

    I stedet for at stå i råddenskab til anklerne i baghaven kan du bruge frugten fra dine eller vennernes æbletræer til at lave sprudlende cider. Og det er faktisk nogenlunde nemt, hvis du vasker dine hænder og har en stor spand (og et par andre ting)
    I stedet for at stå i råddenskab til anklerne i baghaven kan du bruge frugten fra dine eller vennernes æbletræer til at lave sprudlende cider. Og det er faktisk nogenlunde nemt, hvis du vasker dine hænder og har en stor spand (og et par andre ting)
  • Stambord
    4. september 2021

    Fremtidens klimatilpassede vin er ved at blive udviklet. Men hvordan smager den?

    For over 150 år siden tvang en mikroskopisk lus vinindustrien i knæ, og nu er svampesygdomme i følgeskab med klimaforandringerne ved at gøre det samme. Løsningen var både dengang og nu at ændre vinstokkenes dna
    For over 150 år siden tvang en mikroskopisk lus vinindustrien i knæ, og nu er svampesygdomme i følgeskab med klimaforandringerne ved at gøre det samme. Løsningen var både dengang og nu at ændre vinstokkenes dna
  • Stambord
    19. juni 2021

    En jurist med hang til marmeladevin forandrede vinverdenen for altid

    Den magtfulde kritiker Robert Parker gjorde op med den etablerede vinpresses forkærlighed for slanke vine. Ifølge modstanderne ensrettede han også vinverdenen og populariserede en tvivlsom ’marmeladevin’. Selv efter sin pensionering er juristen fra Baltimore en omstridt skikkelse
    Den magtfulde kritiker Robert Parker gjorde op med den etablerede vinpresses forkærlighed for slanke vine. Ifølge modstanderne ensrettede han også vinverdenen og populariserede en tvivlsom ’marmeladevin’. Selv efter sin pensionering er juristen fra Baltimore en omstridt skikkelse
  • naturvin
    17. april 2021

    Markedet truer med at udvande naturvinen

    Markedet har ingen ideologi, derfor kan det optage alt. Selv den mest fejlbehæftede naturvin. Og det siger ikke så lidt. Derfor handler naturvin i dag i højere grad om, hvor instagramable etiketterne er, end om det oprør mod kemi og ensartethed, der startede naturvinsbølgen for 40 år siden
    Markedet har ingen ideologi, derfor kan det optage alt. Selv den mest fejlbehæftede naturvin. Og det siger ikke så lidt. Derfor handler naturvin i dag i højere grad om, hvor instagramable etiketterne er, end om det oprør mod kemi og ensartethed, der startede naturvinsbølgen for 40 år siden
  • Kommentar
    20. marts 2019

    Vi tog vores barn ud af vuggestuen, fordi hans basale behov ikke blev dækket

    Når vi advarer om de barske realiteter i offentlige daginstitutioner, er det på vegne af pædagogerne, der knokler løs, og de forældre, der ikke har ressourcerne til at vælge en privat ordning, som vi har gjort, skriver forældre i dette debatindlæg
    Når vi advarer om de barske realiteter i offentlige daginstitutioner, er det på vegne af pædagogerne, der knokler løs, og de forældre, der ikke har ressourcerne til at vælge en privat ordning, som vi har gjort, skriver forældre i dette debatindlæg